Aker BioMarine vurderer å anke Rimfrost-dom

Krillselskapet Rimfrost vant rettssaken som Røkke-eide Aker BioMarine anla mot Rimfrost knyttet til patenter for krillforedling. Motparten vurderer å anke dommen. Her Kjell Inge Røkke
Krillselskapet Rimfrost vant rettssaken som Røkke-eide Aker BioMarine anla mot Rimfrost knyttet til patenter for krillforedling. Motparten vurderer å anke dommen. Her Kjell Inge Røkke Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Krillselskapet Rimfrost vant rettssaken som Aker BioMarine anla mot Rimfrost knyttet til patenter for krillforedling. Motparten vurderer å anke dommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Retten har lagt til grunn at selgernes posisjon var svakere enn vi ble fortalt. Vi vurderer nå om vi skal anke, dette for å sikre våre verdier og investeringer, sier kommunikasjonssjef Ingeborg Tennes i Aker BioMarine til Dagens Næringsliv.

Striden mellom de to selskapene gjelder den patentbeskyttede teknologien på krilltråleren Juvel, som ble tvangssolgt da Emerald Fisheries gikk konkurs. Rimfrost eide krillrederiet og mener de også eide patentene. Aker-selskapet mener på sin side at patentene fulgte med på tvangssalget i mai 2017.

– Vi ønsket tilgang til en driftsklar krillbåt med tilhørende teknologi for å styrke vår flåte og for å begynne umiddelbar drift. Det var vår og selgernes forståelse at kjøpet av Juvel inkluderte både båten og tilhørende produksjonsteknologi, sier Tennes.

Krillselskapet får fullt medhold i dommen som ble avsagt i Søre Sunnmøre tingrett fredag der det også heter at Aker BioMarine har tapt på alle punkter.

I tillegg dømmes Aker til å erstatte Rimfrosts sakskostnader på 2,3 millioner kroner.

– Vi er svært tilfredse med tingrettens dom. Den fremstår som grundig og solid fundert. Vi merker oss at retten ikke har vært i tvil om resultatet, sier advokat Ronny Lund, som har vært prosessfullmektig for Rimfrost i saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden