Seks av ti mener Norge bør lete etter mer olje og gass

Seks av ti nordmenn vil fortsette å lete etter olje- og gass. Her fra åpningen av Edvard Grieg-plattformen, naboen til Ivar Aasen-plattformen i Nordsjøen, om lag 175 km vest for Karmøy. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Seks av ti nordmenn vil fortsette å lete etter olje- og gass. Her fra åpningen av Edvard Grieg-plattformen, naboen til Ivar Aasen-plattformen i Nordsjøen, om lag 175 km vest for Karmøy. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et flertall på 59 prosent av befolkningen vil at Norge skal fortsette å lete etter mer olje og gass, ifølge en spørreundersøkelse i Klassekampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Undersøkelsen er gjennomført av Sentio Research fra 11. til 18. desember 2018 blant 1.000 respondenter. De ble spurt «Bør Norge slutte å lete etter nye olje- og gassforekomster?». Mens 34 prosent svarte «ja», svarte mer enn halvparten, 59 prosent, «nei». De siste 7 prosentene svarte «vet ikke», ifølge Klassekampen.

Fordelt på regioner er Oslo den eneste regionen der det er flere som vil slutte å lete etter olje og gass enn det er som vil fortsette. 49 prosent i hovedstaden syns det er riktig å stanse letingen, mens 44 prosent vil fortsette.

På Vestlandet er holdningene ikke uventet noe annerledes. Der er det bare 25 prosent som vil legge inn årene for norsk olje- og gassleting. To tredeler vil fortsette. Dette er det samme bildet som går igjen i rurale områder i Norge.