Forvirring rundt Toys R Us i Norge etter konkursmelding

Leketøysgiganten Toys R Us har slitt lenge. Fredag ble selskapet Top-Toy, som eier Toys R Us og BR-leker erklært konkurs.
Leketøysgiganten Toys R Us har slitt lenge. Fredag ble selskapet Top-Toy, som eier Toys R Us og BR-leker erklært konkurs. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Toys R S Norge sier at deres drift ikke rammes av konkursmeldingen i morselskapet. En av deres egne ansatte sier de ikke vet hvor lenge butikken vil være åpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Nettavisen skriver Toys R Us Norge på Facebook at konkursmeldingen fra morselskapet Top-Toy rammet leketøysbutikken i Sverige og Danmark, men ikke i Norge. BR Leker, som også eies av Top-Toy, har en identisk melding ute på sin Facebook-side.

– Som det ser ut nå så skal vi fortsette som normalt, skriver både Toys R Us Norge og BR Leker i svar på spørsmål fra sine kunder.

Samtidig strømmer mange til Toys R Us-butikkene i Bergen for å bytte leker som følge av konkursmeldingen, skriver Bergensavisen. En av butikkens egne ansatte, som ikke vil navngis, sier de ikke har fått noe informasjon.

– Det er ikke det at vi ikke vil si noe, men vi kan rett og slett ikke for vi har omtrent ikke fått noe informasjon. Vi vet ikke hvor lenge butikken kommer til å være åpen eller om den eventuelt vil starte opp igjen senere, sier den ansatte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Leketøysgigant erklært konkurs

(Saken fortsetter under)

Illustrasjonsfoto: Mike Stotts/NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto: Mike Stotts/NTB Scanpix

Top-Toy har ikke svart på henvendelser fra verken Nettavisen eller NTB, og har ikke bekreftet Facebook-meldingene til Toys R Us Norge og BR Leker.

I en pressemelding på Top-Toys hjemmesider som ble publisert fredag, meldte selskapet av leketøyskjedene BR og Toys R Us sine nordiske avdelinger var erklært konkurs. En eventuell konkurs i Norge vil bety at rundt 300 ansatte mister jobben. Men i en senere melding sto det at Top-Toys A/S er konkurs i Danmark, Sverige og Finland. De norske butikken er ikke omtalt der.

Top-Toy erklærte seg konkurs etter å ha blitt rammet av økt digitalisering, flere konkurrenter og endrede lekevaner hos barn, ifølge selskapet selv.

Les også: – Skal du servere saftig ribbe med sprø svor, må du ha fett