Meny

Gjør gull i hjertet av sølvgruvene

SNART &#xC5;PNING: Forrige helg kom det regn og mildv&#xE6;r. N&#xE5; er kulden tilbake. <strong>Foto: Erlend Kjernli / Finansavisen</strong>
SNART ÅPNING: Forrige helg kom det regn og mildvær. Nå er kulden tilbake. Foto: Erlend Kjernli / Finansavisen

Gjermund Jamtveit kan vise til et samlet overskudd på 100 millioner kroner for Kongsberg Skisenter.Et feilslått byggeprosjekt kunne veltet alt.Nå er det sønnens tur til å satse.

Far og sønn. Styreleder og daglig leder. Det er hektiske døgn ved Kongsberg Skisenter. De hvite stripene i det grønne landskapet og de store haugene med snø forteller om en intensiv snøproduksjon de seneste ukene. Sengen inne på kontoret forteller om en daglig leder som er ute både natt og dag med tråkkemaskinen.

– Som far, eier og styreleder må jeg si at det ble større dynamikk her etter at Halvor tok over som daglig leder i 2016. Jeg vet ikke om mange kontorer med en seng montert, skryter Gjermund Jamtveit til Finansavisen.

– Du ser ikke noen kontorpult her heller. Den har han med seg i form av en mobiltelefon.

Les også: Dette er verdens dyreste Obos-leilighet

– Det kan gå en kule varmt i en familiebedrift

Etter at Gjermund Jamtveit kom inn på eiersiden i 2001 har hvert år endt med overskudd, til et samlet beløp på 82,7 millioner kroner frem til 2017. Jamtveit kjøpte i sin tid Kongsberg Skisenter og Oslo Skisenter (Grefsenkleiva) sammen med Peer Bakke. I 2012 solgte Jamtveit seg ut av alpinanlegget i Oslo og Bakke solgte seg ut av anlegget i Kongsberg, slik at de eier hvert sitt anlegg 100 prosent. I tillegg til at sønnen er daglig leder, sitter begge døtrene i styret.

– Det kan gå en kule varmt i en familieeid bedrift, men vi klarer å samarbeide bra. Jeg og Halvor snakker sammen flere ganger om dagen. Vi er to hoder som kan kommunisere lett og åpent.

2017 ble nok et år med et solid overskudd. Fem millioner kroner sto igjen etter at utgiftene var trukket ifra.

Forrige sesong var en drøm, som den var for mange andre skisenteret rundt om i landet. Snøen lavet ned og omsetningen steg til værs. Kongsberg økte heiskortomsetningen fra 20 til 30 millioner kroner og klatret opp til å bli landets tiende største alpinanlegg. Av landets 30 største alpinanlegg målt i omsetning, hadde Kongsberg den største prosentvise økningen.

– Vi skal forsvare den posisjonen. Det blir en jækla kamp.

Saken fortsetter under bildet

Halvor Jamtveit liker &#xE5; ha kontroll p&#xE5; sn&#xF8;produksjon og preparering. <strong>Foto: Erlend Kjernli / Finansavisen</strong>
Halvor Jamtveit liker å ha kontroll på snøproduksjon og preparering. Foto: Erlend Kjernli / Finansavisen

Dårlig timing

Selskapet la i år om til avvikende regnskapsår. Resultatet på 18 millioner kroner som allerede foreligger for 2018 blir dermed misvisende. Dette året er likevel tidenes beste.

– Når vi får med desember hadde vi nok landet på 12 millioner kroner i resultat med et vanlig regnskapsår, sier Jamtveit.

I våres brukte han millionene til å betale ned gammel moro. Når overskuddene renner inn, er det viktig å bruke dem fornuftig.

– Det har vi ikke alltid klart.

I 2007 startet et prosjekt med bygging av to leilighetsbygg med 60 leiligheter til sammen. Det var storsatsing på infrastruktur. Titalls millioner rant ut.

– Det var fortsatt opptur i Norge. The sky was the limit.

Så kom finanskrisen buldrende. Ingen ville kjøpe leilighetene. Tapene ble store. Overskuddene og konsernbidraget fra skisenteret til morselskapet var brukt opp. Det ble erstattet med gjeld og tøffere tider.

– Dårlig timing, sier Gjermund.

Byggeprosjektet kunne veltet alt.

– Vi har en bank som ikke har slått hånden av oss i dårlige tider. Etter den glimrende sesongen i fjor fikk vi betalt ned den siste delen av gjelden.

Les også: Kjøpte hytter av lavprisarvinger med heftig priskutt

40 minutters kø for å leie skiutstyr

2. juledag i fjor var den best besøkte dagen noensinne for Kongsberg Skisenter med 3.250 besøkende. Litt for mange for hva skisenteret kunne håndtere.

– Jeg blir helt gåen når jeg selv må stå i kø. Den dagen måtte jeg bare snu og komme meg unna, sier Gjermund.

Det var opp mot 40 minutters kø for å leie skiutstyr. Kø i heisen og kø i kafeen.

– Ungene og de andre ansatte jobbet skjorta av seg for å begrense ventetiden.

I sommer er parkeringsplassen utvidet. Fem båser for skiutleie er blitt til 10. Elanlegget til stolheisen er skiftet. Men alt blir bare småtterier når Halvor Jamtveit drar frem kartet der fremtidsplanene er tegnet inn. 300 hytter, en ny stolheis fra bunn til topp, nye nedfarter. Investeringer på flere hundre millioner kroner.

– Vi skal ikke gjøre samme feil igjen, sier Halvor.

Far Gjermund knyter seg litt i sofaen ved siden av. Han vet hvordan det gikk sist. Nå er det sønnen sitt prosjekt.

– Denne gangen tar vi det steg for steg. Vi skal ikke bygge alle hyttene med en gang.

Første steg bli uansett å få tillatelse fra kommune og fylkesmann.

Hvor står saken nå?

– Vi har sendt inn søknad til arealplanen, men fristen er ikke gått ut ennå. Vi kommer nok til å leie inn litt ekspertise til å hjelpe oss. Forhåpentligvis er planene godkjent om ett eller to år.

Les også: Merker økt interesse for disse leilighetene

Saken fortsetter under bildet

Gjermund Jamtveit kj&#xF8;pte Kongsberg Skisenter sammen med Peer Bakke i 2001. N&#xE5; eier han 100 prosent. <strong>Foto: Erlend Kjernli / Finansavisen</strong>
Gjermund Jamtveit kjøpte Kongsberg Skisenter sammen med Peer Bakke i 2001. Nå eier han 100 prosent. Foto: Erlend Kjernli / Finansavisen

Satse mer på turisme

Hyttene blir på opptil 70 kvadratmeter. Bygging og salg underveis skal finansiere videre planer.

– Det er et marked for hytter i Kongsberg. Familier fra Tønsberg, Asker og Oslo kan se muligheter her. Prisene vil ligge på halvannen til to millioner kroner. Det er mye lavere enn på for eksempel Norefjell, sier Halvor.

Det sies at du i Kongsberg Skisenter må passe deg for ikke å dette ned i et gruvehull. Utsagnet kan høres søkt ut, men det skjedde visst en gang på 80-tallet. Halvor manøvrer tråkkemaskinen rundt i løypene, og plutselig kommer et digert hull til syne. Samuel-gruva ligger som et åpent sår i terrenget, avskåret fra traseen med et gjerde. Kongsberg Sølvverk er regnet som Norges største bedrift i førindustriell tid og var i drift frem til 1958.

– Alt er fredet. Det er begrenset hva vi får lov å gjøre, sier Halvor.

Langs løypa ligger hauger med stein, fraktet dit med menneskehender og trillebårer. Kulturminner som ikke skal røres. Det ligger lokal og nasjonal historie, og fortsatt mye sølv, i gruvegangene.

– Jeg tror og håper vi finner en god løsning. Kongsberg kommune ønsker å satse mer på turisme. Der er vi en viktig institusjon med 140.000 årlige besøkende i anlegget. Vi skal også samarbeide mer med Bergverksmuseet fremover, sier Halvor og peker mot toppen av bakken.

– Der sto danskekongen og viste for Kongsberg by skulle ligge.

Kongen fikk det som han ville. Der nede bader Kongsberg i sol med sine 27.000 innbyggere.

Les også: Har ingen tro på et kraftig boligprisfall

Halvors mantra

Snøen Halvor manøvrerer tråkkemaskinen på er kunstig, men vinteren er på vei. Han følger nøye med på værmeldingene. Kuldegrader og kanskje litt snø er spådd for de nærmeste dagene. Når det er mellom minus sju og minus 10 grader er det perfekte forhold for snøproduksjon. Halvor har håp om å få åpnet hele anlegget denne helgen. Familieløypa har vært åpen i tre uker. De prøvde å åpne resten av anlegget i forrige uke, men regn og mildvær ødela. Tråkkemaskinene gikk gjennom snøen og ned i myra.

– Halvor har et mantra. Kongsberg Skisenter skal være først med snø av lavlandsanleggene. Det har vi klart de seneste årene, skryter pappa Gjermund.

Den store investeringen i snøanlegg ble tatt for 15 år siden. I årene etter er oppgraderinger gjort i etapper. Når alle snøkanonene går for fullt sprutes det 18 kubikk med vann i minuttet. Eller for å si det på en annen måte, en tankbil med vann blir tømt hvert andre minutt.

– Kongsberg er også kjent som et snøhøl. Når det regner i Notodden, snør det ofte her, sier Gjermund.

Kongsberg Skisenter kjøper aldri noe nytt utstyr.

– Vi skal være best på brukthandel, sier Gjermund.

– Verdien av snøanlegget vårt nå er nok 30-40 millioner kroner. Skulle vi kjøpt nytt ville det kostet 30 millioner å kjøpe inn kanoner til én trasé.

Saken fortsetter under bildet

SNART &#xC5;PNING: Forrige helg kom det regn og mildv&#xE6;r. N&#xE5; er kulden tilbake. <strong>Foto: Erlend Kjernli / Finansavisen</strong>
SNART ÅPNING: Forrige helg kom det regn og mildvær. Nå er kulden tilbake. Foto: Erlend Kjernli / Finansavisen

– Nøkterne folk fra bygda

En god deal ble nylig gjort. Alpinanlegget i Narvik har kjempet om å bli Norges kandidat til å søke alpin-VM i 2027. De gjorde store investeringer og kjøpte inn det beste og nyeste utstyret.

– Vi kjøpte utstyret de ikke trengte lenger, til en helt annen pris enn om vi skulle kjøpt nytt.

De store planene i Kongsberg har kommet så langt at far og sønn bød på en stolheis fra et anlegg i alpene. De håpet på et scoop, men prisen ble for dyr. Nå fortsetter de jakten på andre brukte stolheiser.

– Vi er nøkterne folk. Vi er fra bygda, sier Gjermund.

Han er mannen som startet opp Timesekspressen. I august 1997 ble de første timesavgangene kjørt mellom Notodden og Oslo, via Kongsberg og Drammen. Våren 1998 solgte han selskapet til NSB Biltrafikk for 65 millioner kroner.

– Det var en voldsom interesse fra flere selskaper, sier Gjermund, som i skattelistene er registrert med en formue på 80 millioner kroner.

– Jeg fikk sitte i styret i selskapet til faren min, Øst-Telemark Automobilselskap. Det banet vei for Timesekspressen. Jeg har vært opptatt av at ungene mine skal få samme muligheten.

Les også: Ny knekk for boligprisene - ikke sett maken på 11 år

Prøver å lære av andre

Halvor kom inn i styret som 20-åring i 2010. Som tenåring jobbet han hver vinter i anlegget under de forrige eierne.

– Jeg har lært det meste her. Det var også grunnen til at jeg kunne ta over som daglig leder, sier Halvor.

– Han har jobbet på gulvet og fått med seg diskusjonene i toppen. Han har fått med seg begge sidene, fortsetter Gjermund.

Det er ikke gitt at et alpinanlegg skal gå med overskudd, i hvert fall ikke i lavlandet. Se til Svarstad Skisenter, 50 minutters kjøring fra anlegget i Kongsberg. Vestfolds største alpinanlegg ligger an til å bli revet. De gikk konkurs i 2015. Harald Årsbog kjøpte konkursboet i 2017, men nå ser det svart ut igjen.

– All ære til Harald som prøver å få i gang igjen Svarstad skisenter. Vi håper han lykkes med det. Det er noe vi hadde sett på som svært positivt, sier Halvor Jamtveit.

I Kongsberg siktes det mot overskudd for 19. året på rad.

Hva er suksessoppskriften?

– Vi utdanner våre ansatte. I år sendte vi tre på driftslederkurs, som gjør at de kan stå som ansvarlige i anlegget. Det hever standarden. Våre medarbeidere er en stor del av suksessen, sier Gjermund.

– Vi prøver å lære av andre. Oslo Vinterpark senket prisene betraktelig på sesongkort. Vi gjorde det samme, og har på tre år tredoblet antall solgte sesongkort. Vi solgte flere sesongkort i vår for denne sesongen, enn vi solgte for hele forrige sesong.

Kongsberg Skisenter ble åpnet i 1965. Birger Ruud fikk kjøre først. Nå er det 12 kilometer med bakker. Stolheisen kan frakte 7.200 mennesker i timen opp de 330 høydemetrene til toppen.

– Hvordan blir årets sesong?

– Vi kan ikke drømme om en sesong som i fjor. Med en normal vinter bør vi ende opp med et resultat på rundt fem millioner kroner.

Saken er først publisert i Finansavisen lørdag 1. desember.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
15:01 Russland sjøsetter verdens største atomisbryter14:43 Pappa Ruud: – Håper Casper kan gjøre litt mer skade14:42 15 fulle og voldelige flypassasjerer omringet av politi i Spania14:35 Prinsesse Ingrid Alexandra bytter skole14:19 Biler med biogass kan få bompengerabatt13:59 Vys tog er punktlige, men kundene er skuffet13:37 Mann siktet for drapsforsøk i Sandefjord13:37 Dansk Folkeparti i villrede etter valgnederlag13:26 «Kriseløsningen» Hansen tilbake for Norge12:40 Jakob Ingebrigtsen testes mandag12:28 Vi skylder russerne friheten12:27 Tre personer etterforskes for trusler på Tromsøya12:19 Russland vil bistå Norge med Venezuela-mekling12:06 Vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Sør-Norge11:58 Cavendish trekker seg fra Tour of Norway11:30 Lampard kan ta Derby til Premier League11:29 Må trolig permittere 25–30 ansatte etter algeangrep11:27 Jevne om tapet av sønnen: – Det dypeste, verste mareritt11:23 Mest sykefravær hos barnehagelærere11:11 MDG jubler for de grønnes framgang i EU-parlamentet11:09 FPÖ vil bidra til å felle Kurz i Østerrike11:08 Arsenal-keeper kritiserer Baku-avgjørelse10:37 Åtte kneoperasjoner for Nora Mørk10:30 Nær 2.000 klager etter nye personvernsregler10:30 Tre pågrepet etter bombeeksplosjon i Lyon10:12 Mann alvorlig skadd i MC-ulykke i Akershus09:59 Bedre gatelys får flere til å bruke beina i Oslos gater09:41 Rekordmye forsikringssvindel avslørt i år09:40 USA og Japan vil samarbeide om romfart09:39 Fiat frir til Renault09:39 Norge møter mesteren og Russland i neste års ishockey-VM08:59 Jevgenij døde for Norge – nektes en grav i hjemlandet07:57 Store urørte naturområder i Norge trues av vindkraftutbygging07:00 Eldre sliter mest med å avsløre falske nyheter06:47 Åpner for å ta bostøtten fra muslimer som ikke tar opp boliglån06:29 De konservative går fram i Østerrike06:13 Minst 15 drept i sammenstøt i fengsel i Brasil06:12 Dette skjer i dag06:09 Nord-Korea kaller Bolton «krigshisser»06:00 Startskuddet går for «menneskerettstoppmøte» i Oslo05:39 Dette skjedde i natt05:30 Dom kan få konsekvenser for eiendomsskatten i hele landet05:12 Trump: Ikke ute etter regimeskifte i Iran04:57 Framgang for populistparti i valget i Belgia04:52 16 personer i Norge er idømt omvendt voldsalarm – fem aktive nå04:04 Le Pen med seier Frankrikes EU-valg03:46 Oljefondet investerer trolig videre i utenlandske spillselskaper03:44 De grønne går kraftig fram i EU-valget i Tyskland03:13 Vannet stengt av etter hull på hovedvannledning i Sarpsborg03:05 EU-parlamentet omkalfatret i massiv valgmønstring02:46 Massiv seier for Farages brexitparti02:26 Permitteringer i vente for lakseslakterier i Nordland og Troms02:11 Sju barn drept i angrep i Jemen01:46 Tilbakegang for Miljöpartiet i EU-valget i Sverige01:13 Historisk seier for Salvini i EU-valget00:50 Storveksler av Bitcoin får åpne bedriftskonto etter seks år00:37 Konservativ topp håper på bred EU-koalisjon00:28 Valgdeltakelsen kraftig opp i EU-valget23:55 Småbarnsfar dømt til fengsel etter blotting og nakenselfier23:41 Nederlag for Dansk Folkeparti – Venstre størst i EU-valget23:25 Tsipras utlyser nyvalg i Hellas etter EU-nederlag23:12 Storseier for Orbans parti i det ungarske EU-valget22:43 EU-valget kan utløse regjeringskrise i Tyskland – er tida ute for Merkel?22:43 Nordlending dømt for hatefulle ytringer mot samer22:29 Tromsø sjokkerte serieleder Molde med ti mann22:18 Akintola senket Brann – RBK med ny seier22:18 Uavhengig økonom vant presidentvalget i Litauen21:40 Kongo: Minst 30 døde og 200 savnet etter forlis21:38 Mann dømt for årelang mishandling av kona og ungene21:37 Regjeringspartiet ligger an til å vinne EU-valget i Polen21:26 Valgdagsmåling: Sverigedemokraterna tredje størst i EU-valget21:18 Storkoalisjon mister flertallet i EU-parlamentet21:02 Mulla Krekar: – Hvis det blir krig mellom Iran og USA, støtter jeg Iran20:32 En død i kraftig jordskjelv i jungelen i Peru20:20 Turist måtte betale dyrt for fiskefangst20:15 Blir orkaner kraftigere – og er det klimakrisen som har skylden?20:09 Storebrand kan få skattekrav på 1,3 milliarder kroner19:54 Grønne partier håper på europeisk valgskred19:54 De grønne og ytre høyre mot brakvalg i Belgia19:30 Kusama-skulptur på plass på Kistefos19:26 Høyt oppmøte under avgjørende EU-valg19:14 Erik Solheim skal jobbe for Kjell Inge Røkke18:57 Høyere oppmøte i EU-valget18:51 Siktet mann nekter straffskyld for skyting i Oslo18:43 Prinsesse Märtha Louise hyllet idrettsglede og mangfold – og delte ut klemmer18:40 To døde og flere skadd da tornado rammet by i Oklahoma18:03 – Takknemlig for å spille noen som betydde så mye for så mange17:03 Over 500 barn testet positivt for hiv i pakistansk by17:03 Sjokkmåling: Én av tre kunne stemt på et bompengeparti16:25 Slange skapte bekymring i Oslo – var ikke ekte16:23 To menn siktet for knivstikking på Voss16:23 Tre drept i to bombeeksplosjoner i Nepal15:03 Svenske og tre franskmenn dømt i Irak for å ha sluttet seg til IS14:45 Anmelder Visjon Norge for oppfordring til demonutdrivelse på barn14:23 Fiskeriministeren møter algerammede oppdrettere13:38 Ruud lekte seg i Paris: – Det føles veldig bra13:26 MDG sikter mot makt i fire storbyer12:45 Ada Hegerberg giftet seg12:37 MDG går for gratis skolemat og leksefri for de minste12:36 Kjøll ny idrettspresident, Tvedt byttes ut etter fire år
Siste nytt
15:01PengerRussland sjøsetter verdens største atomisbryter14:43SportPappa Ruud: – Håper Casper kan gjøre litt mer skade14:42Verden15 fulle og voldelige flypassasjerer omringet av politi i Spania14:35KulturPrinsesse Ingrid Alexandra bytter skole14:19MotorBiler med biogass kan få bompengerabatt13:59ReiseVys tog er punktlige, men kundene er skuffet13:37NorgeMann siktet for drapsforsøk i Sandefjord13:37PolitikkDansk Folkeparti i villrede etter valgnederlag13:26Sport«Kriseløsningen» Hansen tilbake for Norge12:40SportJakob Ingebrigtsen testes mandag12:28StemmerVi skylder russerne friheten12:27NorgeTre personer etterforskes for trusler på Tromsøya12:19VerdenRussland vil bistå Norge med Venezuela-mekling12:06NorgeVanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Sør-Norge11:58SportCavendish trekker seg fra Tour of Norway11:30SportLampard kan ta Derby til Premier League11:29PengerMå trolig permittere 25–30 ansatte etter algeangrep11:27SportJevne om tapet av sønnen: – Det dypeste, verste mareritt11:23Helse og livsstilMest sykefravær hos barnehagelærere11:11PolitikkMDG jubler for de grønnes framgang i EU-parlamentet11:09PolitikkFPÖ vil bidra til å felle Kurz i Østerrike11:08SportArsenal-keeper kritiserer Baku-avgjørelse10:37SportÅtte kneoperasjoner for Nora Mørk10:30NorgeNær 2.000 klager etter nye personvernsregler10:30VerdenTre pågrepet etter bombeeksplosjon i Lyon10:12NorgeMann alvorlig skadd i MC-ulykke i Akershus09:59NorgeBedre gatelys får flere til å bruke beina i Oslos gater09:41PengerRekordmye forsikringssvindel avslørt i år09:40VerdenUSA og Japan vil samarbeide om romfart09:39MotorFiat frir til Renault09:39SportNorge møter mesteren og Russland i neste års ishockey-VM08:59PolitikkJevgenij døde for Norge – nektes en grav i hjemlandet07:57NorgeStore urørte naturområder i Norge trues av vindkraftutbygging07:00KulturEldre sliter mest med å avsløre falske nyheter06:47PengerÅpner for å ta bostøtten fra muslimer som ikke tar opp boliglån06:29PolitikkDe konservative går fram i Østerrike06:13VerdenMinst 15 drept i sammenstøt i fengsel i Brasil06:12NorgeDette skjer i dag06:09VerdenNord-Korea kaller Bolton «krigshisser»06:00NorgeStartskuddet går for «menneskerettstoppmøte» i Oslo05:39NorgeDette skjedde i natt05:30PengerDom kan få konsekvenser for eiendomsskatten i hele landet05:12VerdenTrump: Ikke ute etter regimeskifte i Iran04:57PolitikkFramgang for populistparti i valget i Belgia04:52Norge16 personer i Norge er idømt omvendt voldsalarm – fem aktive nå04:04PolitikkLe Pen med seier Frankrikes EU-valg03:46PengerOljefondet investerer trolig videre i utenlandske spillselskaper03:44PolitikkDe grønne går kraftig fram i EU-valget i Tyskland03:13NorgeVannet stengt av etter hull på hovedvannledning i Sarpsborg03:05PolitikkEU-parlamentet omkalfatret i massiv valgmønstring02:46PolitikkMassiv seier for Farages brexitparti02:26NorgePermitteringer i vente for lakseslakterier i Nordland og Troms02:11VerdenSju barn drept i angrep i Jemen01:46VerdenTilbakegang for Miljöpartiet i EU-valget i Sverige01:13VerdenHistorisk seier for Salvini i EU-valget00:50PengerStorveksler av Bitcoin får åpne bedriftskonto etter seks år00:37VerdenKonservativ topp håper på bred EU-koalisjon00:28VerdenValgdeltakelsen kraftig opp i EU-valget23:55NorgeSmåbarnsfar dømt til fengsel etter blotting og nakenselfier23:41VerdenNederlag for Dansk Folkeparti – Venstre størst i EU-valget23:25VerdenTsipras utlyser nyvalg i Hellas etter EU-nederlag23:12PolitikkStorseier for Orbans parti i det ungarske EU-valget22:43PolitikkEU-valget kan utløse regjeringskrise i Tyskland – er tida ute for Merkel?22:43NorgeNordlending dømt for hatefulle ytringer mot samer22:29SportTromsø sjokkerte serieleder Molde med ti mann22:18SportAkintola senket Brann – RBK med ny seier22:18VerdenUavhengig økonom vant presidentvalget i Litauen21:40VerdenKongo: Minst 30 døde og 200 savnet etter forlis21:38NorgeMann dømt for årelang mishandling av kona og ungene21:37VerdenRegjeringspartiet ligger an til å vinne EU-valget i Polen21:26VerdenValgdagsmåling: Sverigedemokraterna tredje størst i EU-valget21:18VerdenStorkoalisjon mister flertallet i EU-parlamentet21:02NorgeMulla Krekar: – Hvis det blir krig mellom Iran og USA, støtter jeg Iran20:32VerdenEn død i kraftig jordskjelv i jungelen i Peru20:20NorgeTurist måtte betale dyrt for fiskefangst20:15VerdenBlir orkaner kraftigere – og er det klimakrisen som har skylden?20:09NæringslivStorebrand kan få skattekrav på 1,3 milliarder kroner19:54VerdenGrønne partier håper på europeisk valgskred19:54VerdenDe grønne og ytre høyre mot brakvalg i Belgia19:30NorgeKusama-skulptur på plass på Kistefos19:26VerdenHøyt oppmøte under avgjørende EU-valg19:14NæringslivErik Solheim skal jobbe for Kjell Inge Røkke18:57VerdenHøyere oppmøte i EU-valget18:51NorgeSiktet mann nekter straffskyld for skyting i Oslo18:43NorgePrinsesse Märtha Louise hyllet idrettsglede og mangfold – og delte ut klemmer18:40VerdenTo døde og flere skadd da tornado rammet by i Oklahoma18:03Helse og livsstil– Takknemlig for å spille noen som betydde så mye for så mange17:03HelseOver 500 barn testet positivt for hiv i pakistansk by17:03MotorSjokkmåling: Én av tre kunne stemt på et bompengeparti16:25NorgeSlange skapte bekymring i Oslo – var ikke ekte16:23NorgeTo menn siktet for knivstikking på Voss16:23VerdenTre drept i to bombeeksplosjoner i Nepal15:03NorgeSvenske og tre franskmenn dømt i Irak for å ha sluttet seg til IS14:45NorgeAnmelder Visjon Norge for oppfordring til demonutdrivelse på barn14:23PolitikkFiskeriministeren møter algerammede oppdrettere13:38SportRuud lekte seg i Paris: – Det føles veldig bra13:26PolitikkMDG sikter mot makt i fire storbyer12:45SportAda Hegerberg giftet seg12:37PolitikkMDG går for gratis skolemat og leksefri for de minste12:36SportKjøll ny idrettspresident, Tvedt byttes ut etter fire år
Populært