Meny

Konkursboenes nye liv

Hovedaksjonær i Byggma, Geir Drangsland, kastet seg i bilen da Smartpanel gikk konkurs i sommer. Det gjaldt å handle raskt for å fortsette driften.
Hovedaksjonær i Byggma, Geir Drangsland, kastet seg i bilen da Smartpanel gikk konkurs i sommer. Det gjaldt å handle raskt for å fortsette driften. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

For dem som tør å betale ­millioner for gammel moro, kan konkurser skape nye formuer.

Kan man gjøre gull av gråstein?

Spør noen av dem som prøver, akkurat nå, rundt omkring i hele Norge.

Fredag 8. juni var det bråstopp ved Smartpanel i Fredrikstad. Produksjonen var i gang da de rundt 55 ansatte fikk beskjed om at selskapet var konkurs. Eierselskapet RBI Group gikk til Fredrikstad tingrett og begjærte seg selv konkurs, med en gjeld på 134 millioner kroner.

Nyheten nådde raskt Geir Drangsland. Han er konsernsjef og hovedeier i børsnoterte Byggma og konkurrerte i mange år mot Smartpanel, som produserer interiørpaneler til renovering og nybygg.

– Viktig at det skjedde fort

Byggma er allerede den største produsenten av trebaserte bygningsplater i Nord-Europa, ifølge Drangsland, med merkenavn som Forestia og Huntonit. Med Smartpanel kunne de få tak i restene etter en hard konkurrent.

– Det var veldig logisk for oss å snu oss rundt og se på dette. Jeg avbrøt et styremøte i Sverige. På veldig kort tid greide vi å lage en analyse av verdien av eiendelene og fikk lagt inn et bud.

Det var avgjørende å handle raskt, da Drangsland ønsket å videreføre produksjonen.

– Det var viktig at det skjedde fort. Det ville redusere verditap for kreditorene og gi oss som skulle ta over et godt utgangspunkt. Det finnes flere andre aktører i markedet og de sto selvsagt i kø for å overta den hylleplassen Smartpanel hadde hos forhandlerne.

– Brent barn skyr ilden

Mye arbeid ble lagt ned i de hete sommermånedene i Fredrikstad.

– Vi klarte å ta 35 ansatte tilbake i arbeid på rekordtid. En tidligere fabrikksjef fikk jobben som direktør og han har gjort en strålende jobb. Dette prosjektet ble vellykket.

Drangsland ønsker ikke å kommentere pris, men i den seneste kvartalsrapporten fra Byggma står «oppkjøp av varige driftsmidler fra konkursboet til Smartpanel» oppført til 41 millioner kroner.

– Det vi klarte å gjøre i forbindelse med oppkjøpet er jeg veldig stolt av. Og jeg tror dette vil bli positivt for aksjonærene, og det har vært positivt for de 35 medarbeiderne som vi fikk tilbake i jobb, sier Drangsland.

– Jeg har også gjort oppkjøp som ikke har vært vellykket. Så brent barn skyr ilden.

Noen har god nese for gamle falitter. Industri­investor Hans Arne Flåto fra Notodden har flere ganger kjøpt opp bo, eller reddet bedrifter som har stått på kanten av stupet.

Da Telemark Mikrobryggeri gikk konkurs tidligere i år kjente han lukten av muligheter og stanken av dårlig gjær. Ølet skulle produseres under navnet «Endelig», en belgisk saisson, men det gikk ikke etter planen for mikrobryggeriet på Klosterøya. Gjæren var infisert med villgjær. Det fortsatte å gjære etter at produksjonen var ferdig. Flaskene eksploderte nesten da de ble åpnet.

Etter konkursen ble det budrunde om det lokale håndverksbryggeriet og Flåto kjøpte boet sammen med 24SevenOffice-gründer Stian Rustad og eiendomsinvestor Petter Øygarden. Det nye selskapet heter Telemark Bryggeri, og overtok alt av utstyr og driftsmidler.

– De føler ofte at de har forsøkt alt

I dag er han positiv til å få lønnsomhet igjen i bryggeriet. Også et håndverksbryggeri kan drives mer rasjonelt og Flåto jobber allerede med muligheter for eksport.

– Det bor flere norskættede i USA enn det bor nordmenn i Norge. Og vi har folk i USA som kan jobbe frem dette.

– Kan det drives lønnsomt?

– Ja absolutt. Det vil gå litt tid, men vi tror på lønnsomhet i siste del av 2019.

Bedrifter på kanten av stupet er Flåtos spesialitet. Han reddet Keytouch Technology, som i dag drives videre med lønnsomhet.

– Jeg skal ikke si at vi har spesialisert oss på dette, men vi har gjort det en rekke ganger. Vi har et godt team som på veldig kort tid kan sette i gang med å se på case. Vi kan sette oss inn i et nytt selskapet i løpet av noen få dager. Av og til timer, hvis det brenner. I dag er det mange som kommer til oss for å få hjelp. Vi får et par henvendelser i uken, sier Flåto.

Bedriftene har ofte mange av de samme problemene:

Hans Arne Flåto kjøpte opp konkursboet etter Telemark Mikrobryggeri sammen med to forretningspartnere fra Grenlandsområdet. Foto: Eivind Yggeseth
Hans Arne Flåto kjøpte opp konkursboet etter Telemark Mikrobryggeri sammen med to forretningspartnere fra Grenlandsområdet. Foto: Eivind Yggeseth

– De som eier og driver er slitne. De føler ofte at de har forsøkt alt. Når vi kommer inn ser vi ofte at de har låst seg litt fast, gjerne i et gammelt tankesett. Vi kan komme inn med nye øyne og snu ting rundt.

Alltid en grunn til at noe går konkurs

Det andre handler rett og slett om å ha kontroll.

– De har gamle systemer. Dermed styrer de etter gammel informasjon om egen virksomhet. Skal du styre må du har bedre kontroll og vite hvor du står, sier Flåto.

Ikke alt kan reddes.

– Noen ganger går vi via skifteretten, hvis vi ser at det ikke er mulig å redde uten den runden.

– Møter du mange skjebner?

– Vi møter like mye lettelse. Det skjer stadig at tidligere eiere eller daglige leder blir med i en ny satsning. Vi ser ofte at en daglig leder er blitt fanget i en rolle som er alt for krevende, med for mange ulike oppgaver. Disse kan ofte være gode fagfolk som kan blomstre når de får fokusere på teknologi eller marked.

Tronrud Engineering kjøpte for tre år siden konkursboet etter Nor-Reg Systems, som hadde utviklet og produsert pakkemaskiner siden 1969. Den erfarne industrigründeren Ola Tronrud har produsert spesialmaskiner siden 1977 og om noen vet hva de driver med bør det være han. Men Tronrud forteller at man aldri kan være helt sikker, når man pakker opp et konkursbo.

Hvis selgerne kommer hjem med underskrifter fra Russland, kan Ola Tronrud og Tronrud Engineering ha gjort det skarpt med oppkjøpet av et konkursbo. Foto: Eivind Yggeseth
Hvis selgerne kommer hjem med underskrifter fra Russland, kan Ola Tronrud og Tronrud Engineering ha gjort det skarpt med oppkjøpet av et konkursbo. Foto: Eivind Yggeseth

– Det er alltid en grunn til at noe går konkurs. Det er blitt en større jobb enn det vi hadde tenkt på forhånd. Det har selvsagt kostet mye tid og penger.

– Dette er morsommere

Han vil derfor vente med å konkludere på om kjøpet var et kupp eller ikke. Selv om lokalpressen kan fortelle at Tronrud Engineering har fremstilt verdens raskeste pakkemaskin, med utgangspunkt i konkursboet etter Nor-Reg Systems.

Med ny digital teknologi kan den nyeste maskinen pakke 300 potetgullposer i minuttet. Ingen maskiner i verden klarer det like raskt. Staben på Eggemoen på Hønefoss gjør nå de siste finjusteringene på det ny vidunderet.

Tronrud forteller at de neste månedene vil vise om de lykkes med teknologien fra Nor-Reg Systems. For det er nå det skal skje.

– Vi jobber med store internasjonale aktører, blant annet i Russland. Får vi de kontraktene vi jobber med nå vil regnestykket se meget bra ut. Men jeg vil ikke si noe endelig nå. Det har vist seg lettere å tjene penger på eiendom de siste årene. Men dette er morsommere, sier Tronrud.

I september i fjor gikk Oceansavers i Drammen overende. Det ble et sviende tap for statlige Investinor som eide 49 prosent av aksjene. Oceansavers produserte systemer for rensing av balastvann og hadde levert et underskudd på 700 millioner kroner fra 2011 til 2017.

– Skanner ikke markedet for konkursbo

Da konkursen ble kjent våknet adm. direktør Olav Voie i Teamtec, en teknologibedrift med hovedkontor i Tvedestrand.

– Det er ikke sånn at vi skanner markedet for konkursbo. Men denne nyheten fikk vi med oss, sier Voie.

Teamtec leverer forbrenningsovner til skip i tillegg til vakuumpumper som brukes til å flytte et medium fra en tank til en annen. Selskapet hadde tidligere også vært i markedet for balastvann. De samarbeidet da med en tysk aktør, men satsningen måtte av ulike grunner legges på is.

– Vi ville tilbake. Det er et produkt som passer sammen med de vi har fra før. Vi kjenner det maritime markedet godt og vi har kontakt med det meste som finnes av verft, redere og designere. Da er det naturlig for oss å ha flere produkter.

Derfor var Voie villig til å røre ved tapsbomben som nå hadde havnet hos bobestyrer.

– Jeg var på vei til Asia da konkursen ble kjent. Men folk hos oss kastet seg rundt og reiste til Oslo. Konkursen ble kjent en torsdag. Vi var på plass på fredag og jobbet med å forberede et bud gjennom helgen. Vi har heldigvis gode eiere som støtter oss i sånne situasjoner.

– Du må tørre å følge magefølelsen din

Voie innrømmer at det ikke var tid til å gjennomføre en due dilligence.

– Det skjedde så fort og vi måtte bestemme oss for et nivå for budet. Du må tørre å følge magefølelsen. Vi la inn et bud uken etter og vant budrunden. Deretter var det full rulle.

Prisen Teamtec betalte for Oceansavers er ikke kjent.

– Vi kom ikke til dekket bord og vi har fått noen overraskelser underveis. Vi hadde en ryddejobb vi måtte gjennom og det har også vært en pedagogisk oppgave å selge inn systemet til kunder som tidligere har kjøpt systemet og ikke vært så fornøyde.

– Hva gjorde Oceansaver feil?

– Jeg vil ikke kritisere Oceansaver. De gikk foran i et vanskelig marked. De var vel det vi kan kalle «leading and bleeding».

Mange av de ansatte er med videre og kjøpet karakteriseres i dag som vellykket. Omsetningen er på vei oppover.

– I 2017 leverte vi et lite underskudd på denne satsningen. I 2018 kommer vi til å levere et lite pluss.

Det finnes en rekke tilsvarende historier fra industrien i hele Norge.

Elpro i Trøndelag kjøpte i mai opp produksjonen av skipsbatterier etter konkursrammede PBES Norway på Selsbakk.

«Det kan bli veldig spennende hvis vi får til dette. Vi tar et skritt av gangen. Det er ikke mange som driver med batteriproduksjon i en slik skala i verden, så det kan bli stort for oss hvis vi lykkes» sa Pål Rune Johansen, administrerende direktør i Elpro Group, til Avisa Sør-Trøndelag etter oppkjøpet.

Bakerikonsernet Baxt kjøpte konkursboet etter Drømmebakeriet i fjor og fikk etter hvert i gang produksjonen. Siden har pilene pekt oppover for Baxt, ifølge Namdalsavisa.

«Vi har hatt en veldig god utvikling ute i markedet. Vi er godt fornøyde med fabrikken, og det de ansatte får ut av den», sa adm. direktør Lars Mølbach i Baxt AS til avisen.

Bandak-gruppen overtok konkursboet etter NCT på Notodden i mai i fjor. 50 mann mistet jobben - men nå er Bandak NCT i rute med 40 mann i arbeid, skrev avisen ­Telen tidligere i år. Joar Ajer i Sagamoen Invest, som nå eier Bandak NCT, melder om at pilene peker oppover.

Når krisen rammer

Å handle når krisen rammer er verdens eldste oppskrift på å skape rikdom. Det vet hotellkongen Petter Stordalen.

I 2009 kjøpte han hotellet Copperhill Mountain Lodge i Åre i Sverige - et konkursbo som det var investert 800 millioner kroner i, før konkursen. Hotellet skal ha blitt kjøpt for 200 millioner kroner, og deretter skal det ha blitt investert mer. Stordalen fikk en av Europas mest imponerende fjellresorter til konkurspris.

Å ta over et konkursbo er slett ikke forbeholdt de med store pengesekker. Etter at det eneste apoteket i Våler gikk overende tidligere i år valgte Per Erik Brynildsen å tømme sparegrisen. Han kjøpte konkursboet for 300.000 kroner. I dag har han åpnet apotek i Folkestad i Våler og sørger for at folk slipper å dra til Moss for å kjøpe medisiner.

Jan Egil Flo satser videre med konkursboet etter Moods of Norway. Foto: Ivan Kverme
Jan Egil Flo satser videre med konkursboet etter Moods of Norway. Foto: Ivan Kverme

Konkursoppkjøp kommer i alle farger og ­varianter. For ett år siden gikk Moods of Norway konkurs etter å ha tapt 77 millioner kroner de seneste tre årene, blant annet på grunn av en kostbar utenlandssatsing. Etter konkursen gikk nøkkelpersoner i Moods of Norway til det skritt å kjøpe opp sitt eget konkursbo. Jan Egil Flo, Simen Staalnacke og en gruppe ansatte la litt over 50 millioner kroner på bordet for konkursboet etter Moods of Norway.

Moods of Norway

Før konkursen hadde Moods of Norway 18 butikker i drift. I dag gjenstår bare fire; én i Sandnes, én i Langevåg og to i Stryn. Neste år er planen å åpne butikker i Oslo, Bergen og Trondheim.

«Det har vært et veldig rart år. Det har vært en stor opprydning, og det tar lenger tid enn man tror å komme over en konkurs» sa gründer Jan Egil Flo til Finansavisen i september.

En annen vri er signert eierne i kjøkkenustyrskjeden Kitch’n: Først kjøpte de opp konkurrenten Tilbords. Allerede fire måneder senere ble Tilbords slått konkurs. Men Kitch’n ga slett ikke opp. Kort tid senere ble det kjent at Kitch’n kjøpte Tilbords, for andre gang på bare noen få måneder. Denne gangen som et konkursbo, med mindre gjeld.

Det er mange konkursbo-oppkjøpere som har mye å bevise. Jotunfjell Partners har kjøpte opp butikkjeden Enklere Liv, men har ikke ønsket å si så alt for mye om fremtidige planer.

Å lykkes med oppkjøpet av et konkursbo er ingen selvfølge. I 2016 gikk butikkjeden CMYK konkurs. 23 av de 40 butikkene ble da kjøpt opp og drevet videre av tidligere aksjonærer. Men i oktober ble det kjent at CMYK legger ned sine butikker i en styrt avvikling.

Saken er først publisert på Finansavisen.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:33 G-Sport legges ned13:05 Ebola har spredd seg til ny provins i Kongo12:47 MDG frykter at unge velgere skal svikte dem12:34 Moske-helt hedret: – Føler sorgen til Manshaus sin far12:26 Klopp bekrefter mulig keeperkrise for Liverpool12:17 Utenlandske pengespillselskap tapte søksmål mot Norge12:17 Iransk oljetanker forbereder seg på å forlate Gibraltar11:35 Vantro i Danmark etter rykter om at Trump vil kjøpe Grønland11:30 Israel snur – tillater likevel politikere innreise11:29 Jussprofessor gir Jagland full støtte11:28 Nye oppskytinger fra Nord-Korea11:28 Solskjær: – Alexis blir i United10:50 Studie indikerer at fotballtitting er bra for helsen10:41 – Vi trenger en handlingsplan mot muslimhat10:21 Høyre åpner for å danne byråd alene i Oslo10:05 Legendarisk James Bond-bil solgt på auksjon10:04 Norske matpriser øker mest i Norden10:03 En av de to sjekket etter mistenkelig dødsfall på Vinstra08:57 Ekspert mener Lagerbäck har et luksusproblem08:49 Regjeringen foreslår ny integreringslov08:42 Dobbeltdrapsdømt henrettet i Tennessee08:42 Fem personer omkom i trafikken i juli08:23 Aldri har det vært færre rovviltskader på sau08:10 Slik skader gummikuler ansiktet til demonstranter07:26 Mistet jobben og flyttet hjem til foreldrene – ble utvandret av staten07:19 Philip Manshaus avhøres fredag ettermiddag06:45 Toginteressen har eksplodert – men reisende klager06:43 Kinas myndigheter avviser mulig gjentakelse av Beijing-massakren i Hongkong06:37 Dette skjer i dag06:30 Medieyndlingen Solskjær: – Omtalen har rett og slett overgått det meste05:59 Dette skjedde i natt05:50 Hovland med knallstart i kampen om PGA-tourplass05:45 Aller Media tok ut rekordstort utbytte fra Dagbladet i fjor05:24 Politi fant migranter fra Bangladesh og Sri Lanka gående langs motorvei sørøst i Mexico05:20 Ordfører tror Putin-besøk kan hjelpe Frode Berg04:49 Stornes og Iden på 2.- og 4.-plass i triatlon i Tokyo04:41 Trump skylder på psykisk syke for masseskytinger03:58 Undersøkelse: Over 200 jordmødre vurderer å slutte i jobben03:55 Aviser: Epstein hadde brukne bein i nakke og hals03:29 Syklist funnet bevisstløs i Trondheim03:08 175 Ap-topper med opprop mot AAP-ordningen02:50 Molde unngikk flause og sikret avansement i europaligakvalifiseringen02:34 Nye oppskytinger fra Nord-Korea01:56 WSJ: Trump skal ha vist interesse for å kjøpe Grønland01:51 Savnet 10-åring i Bø funnet på Oslo S01:18 BT: Idrettsdommer erkjenner seksuell omgang med barn01:04 Haugesund fikk europadrømmen knust av PSV Eindhoven00:20 Heltene etter moskéangrepet hedret under seremoni00:10 Opprørere angrep fem ulike steder i Myanmar00:06 Hvert år blir 2.000 tonn landbruksplast ikke levert til retur23:57 Børsras for General Electric etter påstander om svindel23:21 Molde unngikk flause og sikret avansement i europaligakvalifiseringen23:16 Trump presset Israel til nekte politkerne innreise22:26 Haugesund fikk europadrømmen knust av PSV Eindhoven21:26 To personer pågrepet etter mistenkelig dødsfall på Vinstra21:18 – Nei, jeg er ikke lei av å snakke om bompenger21:00 90 prosent færre blåbær enn for to år siden20:52 Nå er råskinnet endelig på plass i Norge20:47 John Hickenlooper trekker seg fra Demokratenes primærvalg20:45 Kjente forfattere og musikere krever at de norske barna i Syria hentes hjem20:21 Hovland med knallstart i kampen om PGA-tourplass20:18 Halvparten dør på sykehjem: – Færre plasser, flere pasienter19:43 – Han behøver ikke å være bekymret for meg19:33 PETA advarer mot utskjelt dyrepark19:03 Ny krisemåling for Ap og FrP19:00 – De liberale kritikerne av Ungarn tåler visst ikke andres meninger18:40 Norge holder tilbake 300 millioner kroner som skulle gått til vern av regnskogen i Brasil, melder DN18:32 Philip Manshaus vil likevel la seg avhøre18:19 Oslo vurderer regulering av elsparkesykler18:14 Israel nekter to muslimske kongresspolitikere innreise etter Trump-utspill18:14 USA: Juli varmeste måned noensinne18:06 Norsk elbil-bragd: – Det har aldri skjedd før noe sted17:56 Sikkerhetsrådet skal diskutere Kashmir17:35 – Kan bidra til misbruk av rettighetsordninger16:56 Politiet har to hovedteorier om Manshaus' drapsmotiv16:48 Gibraltar slipper fri iransk oljetanker16:37 Pakistan: – Åtte soldater drept i skuddveksling i Kashmir16:29 Fallende industriproduksjon i USA16:25 Politiet undersøker om Instagram-konto tilhører Manshaus16:20 Kidnappet 14-åring ble truet med kniv15:47 Kokevarsel for vann i deler av Bergen rammer opptil 40.00015:46 Tror ny bompengeavtale vil lokke velgere tilbake15:43 Terrormistanke mot pågrepet mann i Sverige15:19 – Kina vil ikke nøle med å gripe inn i Hongkong15:17 Italia: Seks land kan ta imot migranter fra skip14:57 Idrettsdommer siktet for seksuelle overgrep mot flere gutter14:50 Mann erkjenner bortføring av 14-åring14:47 Kokevarsel opprettholdes på ubestemt tid14:46 Liverpool-forsvarer kan bli kåret til årets spiller av UEFA14:30 Facebook-gruppe tar kampen for toget14:07 Radioaktiv luft påvist i Finnmark13:34 USA vil prøve å stanse løslatelsen av iransk tanker13:24 Reklame på nettet er nå større enn TV-reklame13:00 Jagland: – Norske IS-kvinner har rett til rettergang i Norge12:46 Kvinne falt 50 meter ned fra Romsdalshornet12:38 Lundby falt ned hoppkanten - fryktet for livet12:21 SSB: De rikeste får mest glede av elbilfordelene12:19 – Enormt mye penger er gitt fra Norge til EØS, og det er altfor lite debatt om det11:58 Velgere om Rødt: Fjern ett ord og få mer tillit11:27 Selger betalingstjeneste til kredittselskap – frykter for nordmenns penger
Siste nytt
13:33PengerG-Sport legges ned13:05VerdenEbola har spredd seg til ny provins i Kongo12:47PolitikkMDG frykter at unge velgere skal svikte dem12:34NorgeMoske-helt hedret: – Føler sorgen til Manshaus sin far12:26SportKlopp bekrefter mulig keeperkrise for Liverpool12:17NorgeUtenlandske pengespillselskap tapte søksmål mot Norge12:17VerdenIransk oljetanker forbereder seg på å forlate Gibraltar11:35VerdenVantro i Danmark etter rykter om at Trump vil kjøpe Grønland11:30PolitikkIsrael snur – tillater likevel politikere innreise11:29NorgeJussprofessor gir Jagland full støtte11:28VerdenNye oppskytinger fra Nord-Korea11:28SportSolskjær: – Alexis blir i United10:50Helse og livsstilStudie indikerer at fotballtitting er bra for helsen10:41Norge– Vi trenger en handlingsplan mot muslimhat10:21PolitikkHøyre åpner for å danne byråd alene i Oslo10:05MotorLegendarisk James Bond-bil solgt på auksjon10:04PengerNorske matpriser øker mest i Norden10:03NorgeEn av de to sjekket etter mistenkelig dødsfall på Vinstra08:57SportEkspert mener Lagerbäck har et luksusproblem08:49PolitikkRegjeringen foreslår ny integreringslov08:42VerdenDobbeltdrapsdømt henrettet i Tennessee08:42NorgeFem personer omkom i trafikken i juli08:23NorgeAldri har det vært færre rovviltskader på sau08:10VerdenSlik skader gummikuler ansiktet til demonstranter07:26NorgeMistet jobben og flyttet hjem til foreldrene – ble utvandret av staten07:19NorgePhilip Manshaus avhøres fredag ettermiddag06:45ReiseToginteressen har eksplodert – men reisende klager06:43VerdenKinas myndigheter avviser mulig gjentakelse av Beijing-massakren i Hongkong06:37NorgeDette skjer i dag06:30SportMedieyndlingen Solskjær: – Omtalen har rett og slett overgått det meste05:59NorgeDette skjedde i natt05:50SportHovland med knallstart i kampen om PGA-tourplass05:45KulturAller Media tok ut rekordstort utbytte fra Dagbladet i fjor05:24VerdenPoliti fant migranter fra Bangladesh og Sri Lanka gående langs motorvei sørøst i Mexico05:20NorgeOrdfører tror Putin-besøk kan hjelpe Frode Berg04:49SportStornes og Iden på 2.- og 4.-plass i triatlon i Tokyo04:41VerdenTrump skylder på psykisk syke for masseskytinger03:58Helse og livsstilUndersøkelse: Over 200 jordmødre vurderer å slutte i jobben03:55VerdenAviser: Epstein hadde brukne bein i nakke og hals03:29NorgeSyklist funnet bevisstløs i Trondheim03:08Penger175 Ap-topper med opprop mot AAP-ordningen02:50SportMolde unngikk flause og sikret avansement i europaligakvalifiseringen02:34VerdenNye oppskytinger fra Nord-Korea01:56VerdenWSJ: Trump skal ha vist interesse for å kjøpe Grønland01:51NorgeSavnet 10-åring i Bø funnet på Oslo S01:18NorgeBT: Idrettsdommer erkjenner seksuell omgang med barn01:04SportHaugesund fikk europadrømmen knust av PSV Eindhoven00:20NorgeHeltene etter moskéangrepet hedret under seremoni00:10VerdenOpprørere angrep fem ulike steder i Myanmar00:06NorgeHvert år blir 2.000 tonn landbruksplast ikke levert til retur23:57VerdenBørsras for General Electric etter påstander om svindel23:21SportMolde unngikk flause og sikret avansement i europaligakvalifiseringen23:16PolitikkTrump presset Israel til nekte politkerne innreise22:26SportHaugesund fikk europadrømmen knust av PSV Eindhoven21:26NorgeTo personer pågrepet etter mistenkelig dødsfall på Vinstra21:18Motor– Nei, jeg er ikke lei av å snakke om bompenger21:00Mat og drikke90 prosent færre blåbær enn for to år siden20:52MotorNå er råskinnet endelig på plass i Norge20:47PolitikkJohn Hickenlooper trekker seg fra Demokratenes primærvalg20:45PolitikkKjente forfattere og musikere krever at de norske barna i Syria hentes hjem20:21SportHovland med knallstart i kampen om PGA-tourplass20:18Helse og livsstilHalvparten dør på sykehjem: – Færre plasser, flere pasienter19:43Sport– Han behøver ikke å være bekymret for meg19:33ReisePETA advarer mot utskjelt dyrepark19:03PolitikkNy krisemåling for Ap og FrP19:00Politikk– De liberale kritikerne av Ungarn tåler visst ikke andres meninger18:40PolitikkNorge holder tilbake 300 millioner kroner som skulle gått til vern av regnskogen i Brasil, melder DN18:32NorgePhilip Manshaus vil likevel la seg avhøre18:19PolitikkOslo vurderer regulering av elsparkesykler18:14PolitikkIsrael nekter to muslimske kongresspolitikere innreise etter Trump-utspill18:14VerdenUSA: Juli varmeste måned noensinne18:06MotorNorsk elbil-bragd: – Det har aldri skjedd før noe sted17:56VerdenSikkerhetsrådet skal diskutere Kashmir17:35Norge– Kan bidra til misbruk av rettighetsordninger16:56NorgePolitiet har to hovedteorier om Manshaus' drapsmotiv16:48PolitikkGibraltar slipper fri iransk oljetanker16:37VerdenPakistan: – Åtte soldater drept i skuddveksling i Kashmir16:29MakroøkonomiFallende industriproduksjon i USA16:25NorgePolitiet undersøker om Instagram-konto tilhører Manshaus16:20NorgeKidnappet 14-åring ble truet med kniv15:47NorgeKokevarsel for vann i deler av Bergen rammer opptil 40.00015:46PolitikkTror ny bompengeavtale vil lokke velgere tilbake15:43VerdenTerrormistanke mot pågrepet mann i Sverige15:19Verden– Kina vil ikke nøle med å gripe inn i Hongkong15:17VerdenItalia: Seks land kan ta imot migranter fra skip14:57NorgeIdrettsdommer siktet for seksuelle overgrep mot flere gutter14:50NorgeMann erkjenner bortføring av 14-åring14:47NorgeKokevarsel opprettholdes på ubestemt tid14:46SportLiverpool-forsvarer kan bli kåret til årets spiller av UEFA14:30ReiseFacebook-gruppe tar kampen for toget14:07NorgeRadioaktiv luft påvist i Finnmark13:34VerdenUSA vil prøve å stanse løslatelsen av iransk tanker13:24KulturReklame på nettet er nå større enn TV-reklame13:00NorgeJagland: – Norske IS-kvinner har rett til rettergang i Norge12:46NorgeKvinne falt 50 meter ned fra Romsdalshornet12:38SportLundby falt ned hoppkanten - fryktet for livet12:21MotorSSB: De rikeste får mest glede av elbilfordelene12:19Penger– Enormt mye penger er gitt fra Norge til EØS, og det er altfor lite debatt om det11:58PolitikkVelgere om Rødt: Fjern ett ord og få mer tillit11:27PengerSelger betalingstjeneste til kredittselskap – frykter for nordmenns penger
Populært