Meny

Uventet svak gevinst for Nordea

Konsernsjef Casper von Koskull i Nordea fotografert på en pressekonferanse i Stockholm i fjor. Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Resultatet var svakere enn analytikerne hadde ventet da bankkonsernet Nordea leverte sin første kvartalsrapport siden hovedkontoret ble flyttet til Finland.

Resultatet endte på 866 millioner euro, tilsvarende drøyt 8,2 milliarder kroner. Til sammenligning leverte Nordea et resultat på drøyt 10,3 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Analytikerne hadde i snitt regnet med et driftsresultat på over 8,8 milliarder kroner i tredje kvartal.

Kvartalsresultatet kommer etter at Nordea ble anklaget for innblanding i hvitvasking for milliardbeløp gjennom flere hundre kontoer i de nordiske landene. Nordea-aksjen har siden starten av oktober rast 15 prosent.

– Vi godtar ikke å bli brukt som plattform for hvitvasking av penger. Vi samarbeider tett med myndighetene, skriver Nordea i en rapport i forbindelse med resultatfremleggelsen i Helsingfors onsdag.

Konsernet oppgir at banken har 1.500 ansatte som jobber med å forebygge økonomisk kriminalitet.

Administrerende direktør Casper von Koskull er ikke fornøyd med inntektsutviklingen og forklarer de lave inntekter med sesongeffekter.

– Netto renteinntekter var stabile, mens gebyr- og provisjonsinntekter og spesielt poster til virkelig verdi var svake, hovedsakelig grunnet vanskelige markedsforhold og lavere aktivitet på bedriftsmarkedet, sier han.

Netto renteinntekter sank i årets tredje kvartal til 1.072 millioner euro, ned rundt 10 prosent. Driftsinntektene falt med 14 prosent til 2.046 millioner euro. Kostnadene sank med 6 prosent til 1.136 millioner euro. Netto tap på utlån lå uforandret på 44 millioner euro.

Privatøkonomi
Populært