Meny

Styrket resultat for Hydro tross problemene i Brasil

Økte aluminiumspriser bidro til et styrket resultat i tredje kvartal for Hydro. Produksjonsbegrensningene ved Alunorte-anlegget i Brasil trekker imidlertid ned.

Hydro rapporterer om et resultat før finansposter, skatt og nedskrivninger på 3.890 millioner kroner, opp fra 3.766 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

Resultatet reflekterer økte priser på aluminium og alumina og positive valutaeffekter.

Produksjonsbegrensningen ved aluminaraffineriet Alunorte i Brasil og økte råvarekostnader bidrar negativt til resultatet, melder selskapet onsdag.

– Signeringen av de tekniske og sosiale avtalene i Brasil i september var et skritt i riktig retning mot normalisert produksjon. Vi fortsetter dialogen med myndighetene med sikte på å gjenoppta full produksjon ved Alunorte, men tidspunkt for oppstart er fortsatt ikke klart, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

På grunn av situasjonen ved Alunorte vil Hydro ikke nå målet om 500 millioner kroner i forbedringsprogrammet sitt i løpet av året.

Hydros driftsinntekter i tredje kvartal var 39.766 millioner kroner, en økning fra 22.799 millioner kroner i samme periode i fjor.

Selskapet rapporterer om et underliggende driftsresultat på 2.676 millioner kroner, mot 2.446 millioner i samme kvartal i fjor.

Resultatet etter skatt falt imidlertid til 925 millioner kroner, fra 2,184 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.

Privatøkonomi
Populært