Meny

Ryanair mener oljeprisen vil knekke konkurrentene

Ryanair tjener mindre penger enn tidligere. Selskapet har vært rammet av streik både blant egne ansatte og blant flygeledere de siste seks månedene. Til sammen er 250 avganger kansellert på grunn av streik blant egne flygere. Foto er fra innsjekkingen i Brussel under en av de mange Ryanair-streikene. Foto: Francisco Seco / AP
Lavprisflyselskapet Ryanairs resultater viser en nedgang i overskuddet på 7 prosent, tross flere passasjerer. Ryanair-sjefen spår likevel konkurrentenes død.

Ryanair-sjefen Michael O’Leary hevder at økte oljepriser vil ta knekken på både SAS og Norwegian, melder Bloomberg.

– Vi får en vinter preget av prisfall. Du kommer til å se konkurser denne vinteren. Det blir nok en fire-fem år lang nedtur for industrien, sier Ryanair-sjefen Michael O’Leary til TV-kanalen CNBC, skriver Ritzau.

Seksmånedersresultatet viser en nedgang i fortjenesten på 7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Flyselskapet forklarer dette med høyere utgifter til drivstoff og lønninger, samt streiker og lavere billettpriser. Dessuten kom påsken tidlig i år.

Fortjenesten var på 1,2 milliarder euro (omtrent 11,5 milliarder kroner) mot 1,29 milliarder euro (omtrent 12.2 milliarder kroner) for samme periode i fjor.

– Rutene våre ble gjentatte ganger rammet av streik blant flygeledere, i så måte har det vært den verste sommeren noensinne, sier Ryanair-sjefen Michael O’Leary.

Han understreker at den såkalte kabinfaktoren, som viser hvor mange flyseter som til enhver tid er i bruk, var uendret på 96 prosent.

Reise
Privatøkonomi
Populært