Gjensidige Forsikring legger ned åtte kontorer i Norge

Konsernsjef Helge Leiro Baastad varsler nedlagte kontorer og 80 millioner kroner i erstatningsavskrivninger relatert til avlingsskader i sommer. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Konsernsjef Helge Leiro Baastad varsler nedlagte kontorer og 80 millioner kroner i erstatningsavskrivninger relatert til avlingsskader i sommer. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Omstrukturering og kostnader knyttet til avlingskrisen i sommer gjør at Gjensidige Forsikring setter av 160 millioner kroner. Åtte kontorer legges ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Som et resultat av fortsatt fokus på forbedret distribusjonseffektivitet, vil Gjensidige stenge åtte avdelingskontorer i Norge, med personellreduksjon og opphør av kontrakter for leie av eiendommer, opplyser Gjensidige Forsikring.

Forsikringsselskapet setter av til sammen 80 millioner kroner i tredje kvartal til restruktureringen. Selskapet opplyser at det i tillegg har redusert antall ansatte i Sverige og Danmark.

Gjensidige har i tillegg beregnet at det vil registrere erstatningsavskrivninger på 80 millioner kroner relatert til avlingsskader i løpet av tørkesommeren.

– Det varme og tørre været i sommer har medført betydelige skader på jordbruksavlinger i Norge. Skader på avlinger i Norge knyttet til tørke er i stor grad dekket av den norske regjeringen. Gjensidige dekker imidlertid deler av erstatningen, utover kompensasjonen fra regjeringen, opplyser selskapet.

Det eksakte beløpet er imidlertid fortsatt usikkert ettersom prosessen med statlig kompensasjon er en forutsetning for å videresende fordringer til Gjensidige, og det faktum at regjeringen har satt søknadsfristen til 31. oktober.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært