Meny

Storebrand ga 17-åring jobben som konsernsjef

– Varin er en imponerende reflektert og engasjert ung dame. Det har vært forfriskende å få den oppvoksende generasjonen sitt syn på bærekraft og klima, de har virkelig skjønt det, sier konsernsjef Odd Arild Grefstad om 17-åringen som fikk ha jobben hans for en dag. Foto: Storebrand
Onsdag tok den 17 år gamle skolejenta Varin Hiiwa over som konsernsjef i Storebrand.

Det ble en dag helt utenom det vanlige for 17-åringen Varin Hiiwa fra Stovner, da hun fikk «erstatte» Storebrands konsernsjef Odd Arild Grefstad og følge hans agenda.

– Det har vært en kjempelærerik og morsom dag. Vi har diskutert likestilling, klima og bærekraftmålene. Det er ting jeg bryr meg veldig mye om, sier 17-åringen til ABC Nyheter.

Også Grefstad har satt pris på diskusjonene:

– Først og fremst er Varin en imponerende reflektert og engasjert ung dame. Det har vært forfriskende å få den oppvoksende generasjonens syn på bærekraft og klima, de har virkelig skjønt det, sier Odd Arild Grefstad til ABC Nyheter.

Det er organisasjonen Plan International Norge som står bak stuntet. Det hele er en del av markeringen av FNs internasjonale jentedag 11. oktober og Plans initiativ «Girls Takeover». Kampanjen som gjennomføres i over 60 land, innebærer at jenter tar over lederstillinger og viktige posisjoner for én dag.

– Fortjener plass i ledende stillinger

– Hvorfor ville du gi fra deg sjefsstolen for en dag, Grefstad?

– Motivasjonen er å sette søkelyset på noe vi i Storebrand er opptatt av, nemlig FNs bærekraftssmål nummer 5: likestilling og kvinners rettigheter. Vi er opptatt av at kvinner får mulighet til utdanning, arbeid og tar grep om egen økonomi, svarer han og fortsetter:

– Privat næringsliv trenger å forberede seg på og bidra til fremtiden der mange flere dyktige, unge kvinner fortjener og krever en plass i ledende stillinger. Dette er åpenbart et gode da vi vet at større mangfold i bedriftene øker innovasjon, læring og lønnsomhet.

Les også: Norske menn bryr seg mindre om likestilling enn kvinner

– Jeg mener at Girls Takeover er utrolig viktig for å sette fokus på jenters rettigheter, og vise at vi trenger flere kvinner i toppen av arbeidslivet, sier Hiiwa som her tar en selfie med Stordalen, Valebrokk og Grefstad. Foto: Storebrand

Podcast og apputvikling

Som konsernsjef for dagen har Varin blant annet vært med på Stormkast, som er podcasten til Per Valebrokk og Petter Stordalen, møtt dem som lager spareappen Dreams og spist lunsj med HR-direktøren i Storebrand.

17-åringen beskriver seg selv som samfunnsengasjert, men medgir at hun ikke har tenkt så mye på dette med økonomi.

– Jeg har nå fått et nytt syn på hvordan man kan styrke jenter økonomisk, og en forståelse for at det er en viktig del av kampen for likestilling, sier onsdagens konsernsjef og fortsetter:

– Jeg har også tatt en sjefsbeslutning og det er at Storebrand skal se nærmere på fondsløsninger i spareappen, fordi jeg tror det er viktig med lavterskeltilbud for å få flere kvinner til å spare i fond.

Storebrands ordinære konsernsjef omtaler 17-åringens innsats som strålende.

– Vi skal følge opp sjefsavgjørelsen, som var god og gjennomtenkt, sier Odd Arild Grefstad.

Les også: Microsoft ga fra seg lederstilling til 15-åring

– Må bryte ned barrierer som holder jenter tilbake

I årets Girls Takeover-kampanje tar jenter over rundt 30 sjefsstoler i Norge. Foruten Storebrand deltar blant andre Microsoft Norge, Danske Bank, Vipps og Utviklingsminister Nikolai Astrup (H).

– Det er gledelig at en rekke norske bedrifter deltar i denne globale massemobilisering for å støtte opp under jenters rettigheter, sier Plan International Norges generalsekretær Kari Helene Partapuoli.

– Vi må alle jobbe sammen for å bryte ned barrierer som holder jenter tilbake. Derfor markeres FNs Internasjonale jentedag med Girls Takeover. Det er derfor flott at Storebrands toppsjef gir Varin denne muligheten. Vi må styrke jenters tro på at de kan og at det er mulig. Dette vil bidra til å oppnå likestilling, fortsetter hun.

Populært