Gavetørke for Prinsesse Märtha Louises Fond

Prinsesse Märtha Louise - Foto: NTB Scanpix
Prinsesse Märtha Louise - Foto: NTB Scanpix Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Giverne fristes fortsatt ikke til å donere penger til Prinsesse Märtha Louises Fond. Dette redder fondet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Kapital): Fondet, organisert som en stiftelse som støtter funksjonshemmede barn, mottok kun 15.000 kroner i gaver og bidrag i 2017. Det eneste positive med dette tallet er at det året før ikke ble donert en eneste krone i gave. 2014 var det siste året der prinsessens fond klarte å få giverne til å bla opp, da kom det inn 330.00 kroner på kontoen.

Til tross for svært beskjedne donasjoner de siste årene har Prinsesse Märtha Louises Fond ifølge Kapital bygget opp en solid egenkapital - og beholdning av aksjer og verdipapirer. Den bokførte verdien av disse investeringene var ved utgangen av 2017 på 15 millioner kroner. I fjorårets regnskap kunne fondet bokføre 1,1 millioner i finansinntekter fra denne porteføljen, tre ganger så mye som året før.

Les også: Hegnar: – Hva var det jeg sa?

Tildelingen fra fondet skal gå til tiltak i regi av organisasjoner og institusjoner som stimulerer til egenaktivitet hos barna, og med rekordhøy avkastning var det i fjor ikke nødvendig å tære på kapital for å opprettholde nivået på tildelingene. I 2016 ble den frie kapitalen belastet med nesten 300.000 kroner, men i fjor økte den med en halv million, skriver Kapital.

– 2017 var et historisk godt år med hensyn til aksjeavkastning. Deler av fondets portefølje økte sin markedsverdi som følge av dette, opplyser Slottets assisterende kommunikasjonssjef Svein Gj. Gjeruldsen til Kapital.

Les også: Aksjefond: Ni vinnere - og fem tapere

Saken er først publisert på Hegnar.no