TV-sjef: – Jeg tror ikke «Skavlan» blir borte

Fredrik Skavlan sliter med seertallene. Foto: TV 2.
Fredrik Skavlan sliter med seertallene. Foto: TV 2.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skavlan fortsetter å slite med seertallene - men faller ikke lenger like mye

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag var det klart for en ny runde av «Skavlan» på TV 2 og denne fredagen var 286.000 som fulgte sendingen som blant annet hadde skuespiller Uma Thurman som gjest.

Det var fortsatt en nedgang for Skavlan, men ikke mer enn 2.000 seere sammenlignet med for to uker siden da 288.000 seere fulgte sendingen.

Etter å falt med først 152.000 seere og deretter 97.000 seere, så kan utviklingen tyde på at fallet nå flater ut.

Premieren ble sett av av 440.000 seere i midten av september.

Les også: Skavlan topper TV 2-høsten - se hele tv-menyen her

- Vi ønsker oss alltid flere seere

Kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2 sier han gjerne skulle sett at seertallene på «Skavlan» var høyere.

- Vi ønsker oss alltid flere seere. Det ville være feil ikke å si det. Men nå var tallene omtrent som forrige gang og vi vet at det å flytte kanal, er en større prosess enn å flytte et program fra for eksempel Oslo til New York. Dette tar tid og vi er innstilt på å bruke den tiden som er nødvendig også vil vi underveis hele tiden vurdere hva vi eventuelt kan gjør annerledes, sier Rønningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Har Skavlan nådd grunnfjellet?

- Jeg vet ikke helt hva det grunnfjellet skulle være, men hvis vi ser bak tallene og spesielt på de kommersielle målgruppene er det ikke like beksvart som det mediene skriver. Vi konkurrerer godt i de kommersielle målgruppene og selv om man alltid ønsker seg høyere seertall er dette egnet å bygge videre på, sier Rønningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vanskelig å levere

Tv-sjef Glenn Engebretsen i mediebyrågrupperingen GroupM er glad for at seertallet har stabilisert seg.

- Jeg tror nok de hadde forventet et høyere tall på «Skavlan», men vi må se på konteksten programmet ligger i. Det er vesentlig forskjell på Sporten på TV 2, som hadde 144.000 seere som lead-in til «Skavlan», og «Nytt på nytt» på NRK, som hadde 919.000 seere som lead-in til «Lindmo». Da blir det vanskelig å levere, sier han til Kampanje.

Engebretsen tror TV 2 ser seg nødt til å gjøre endringer i programskjemaet på fredager.
- Ja, det tror jeg. Jeg tror ikke de kommer til å gjøre noe med «Skavlan», men jeg tror de vil gjøre noe med flyten på fredager. Hva det blir, aner jeg ikke.

- Hvis «Skavlan» blir liggende på dette nivået, hvor kritisk er det for TV 2?

- Dette er første sesongen med «Skavlan» og de vil gjøre seg mange erfaringer. Jeg tror de vil gjøre noen justeringer til våren. Selve konseptet «Skavlan» er det lite TV 2 kan gjøre med, men de kan gjøre noe med programmene rundt. Jeg tror ikke «Skavlan» blir borte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Lindmo styrker seg i talkshow-krigen - Skavlan svekkes ytterligere

- Mange som kommer med råd

Rønningen gir tv-sjefen følgende tilbakemelding på hans råd om å gjøre endringer i programskjemaet på fredager for å gi «Skavlan» mer drahjelp.

- Det er mange der ute som kommer med råd og vi registrerer at noen er kjempegode og ikke fullt så gode også blir det opp til oss å bestemme oss for hvilke grep vi eventuelt skal gjøre, sier Rønningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han gjentar at det er «summen av det TV 2 gjør med Skavlan som er suksessformelen» og ikke hvordan programmet presterer lineært alene.

- Det er summen av hva vi gjør det handler om. Det handler ikke om enkeltdager og enkeltprogrammer og selv om det står høyt på ønskelista med så høye seertall som overhodet mulig er det sånn at noen ganger har du programmer som leverer langt over forventningene og noen ganger under. Det er en del av dette gamet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Lindmo» holder seg på høyden

Selv om seertallene gikk svakt tilbake, klarer TV 2 å øke markedsandelen til 21 prosent markedsandel i riksuniverset. Det var opp fra 20,1 prosent fredag for to uker siden.

«Lindmo» på NRK fortsetter å levere sterke seertall og hadde sist fredag 776.000 seere, noe som ga en markedsandel på 57 prosent.

Seertallene til Anne Lindmo er litt ned sammenlignet med fredag for en uke siden da tallet var på rekordhøye 790.000 seere.

Les også: Ny seersmell for Skavlan - har mistet 100.000 seere på én uke

(Artikkelen er først publisert i Kampanje)