Utbyttefest for Sissel Kyrkjebø

Artisten Sissel Kyrkjebø hentet hjem et nytt millionoverskudd i fjor.

Sissel Kyrkjebø. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Sissel Kyrkjebø. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Kapital:) 40 år etter at hun første gang sto alene på en scene, er Sissel Kyrkjebø fortsatt et av de største navnene i norsk musikkbransje.

For mange er spesielt Kyrkjebøs julekonserter en kjær tradisjon. Så var også tilfellet i 2017, da hun ifølge turnéplanen sang i blant annet Oslo og flere danske byer gjennom desember måned.

Populariteten bekreftes av resultatregnskapet for sopranens selskap, Early Bird Music, som i fjor nådde nok et millionresultat.

De samlede inntektene fra impresariovirksomheten var på 6,9 millioner kroner, mens resultatet etter skatt endte på over 3,7 millioner kroner.

Årsresultatet er riktignok svakere enn året i forveien, da bunnlinjen viste et overskudd på mer enn fem millioner kroner, men betydelig sterkere enn de foregående årene. Det åpnet også for syvsifret dividende. Totalt har Kyrkjebø kunnet hente ut 8,7 millioner kroner i utbytte over en toårsperiode, og nærmere 9,5 millioner de siste fem årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Gjelsten kjøpte hest for 4,2 millioner kroner

Brøt med managementet

Sissel Kyrkjebø har de siste årene tatt større eierskap til egen karriere. Dagbladet kunne i 2012 melde at den da 42 år gamle sangerinnen brøt med managementselskapet Continental Artist Management for å bygge opp Early Bird Music.

Kyrkjebø er selv styreleder i selskapet. Hennes ektemann, den profilerte skatterettsadvokaten Ernst Ravnaas, er daglig leder. De to ble i fjor kompensert med henholdsvis 230.000 og 250.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2017 ble det i tillegg utbetalt rundt 600.000 kroner i lønn, fordelt på ett årsverk.

Kapital har ikke lykkes med å komme i kontakt med Kyrkjebø og Ravnaas i anledning denne saken.

Les også: Whisky-flaske solgt for 9 millioner kroner

Ny juleturné

Tross suksessen er det ingenting som tyder på at Sissel Kyrkjebø hviler på laurbærene. I en pressemelding fremgår det at turneen “Sissels jul” gjester Sverige, Norge, Danmark og Tyskland i november og desember i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Bergens Tidende er det snakk om 19 spillesteder, og det søkes nå etter lokale talenter som kan medvirke under disse konsertene.

– Jeg lytter etter stemmer som kan være en fin match med min egen. Gjerne kontraster – sist gang var det alt fra folkesangere til popmusikere med. Noen hadde vært med i “Idol” tidligere og var vant med å stå på en scene, mens andre syntes det var helt forferdelig, sier Kyrkjebø til avisen.

Les også: Fikk 72 millioner i lønn på tre år

Saken ble først publisert på Hegnar.no