Kongelige tider i skogen:

– Det skjedde en endring over natten. Markedskreftene slo inn

VIL HA MER: Erich Mons Mathiesen vil gjerne kjøpe mer skog til familiebedriften. Alle hans tre døtre utdanner seg innen skogdrift.
VIL HA MER: Erich Mons Mathiesen vil gjerne kjøpe mer skog til familiebedriften. Alle hans tre døtre utdanner seg innen skogdrift. Foto: Iván Kverme

Bønder står i kø for å kjøpe skog. Eiendomsverdiene stiger. Tømmerprisen er skyhøy. Det er et eventyr i de norske skoger for Ola Mæle og andre skogeiere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kan være skummel og mørk. Vakker, mystisk og majestetisk, når kjempene av noen trær strekker seg mot himmelen. Men nå ligger de langstrakte langs skogsveien, hogget ned og venter på å bli fraktet bort.

– Nå er det gode tider. Det er et eventyr, sier skogeier Erich Mons Mathiesen til Finansavisen.

Det er ikke lenge siden prisen på sagtømmer lå på 350 kroner per kubikk. Nå kan Mathisen glede seg over 600 kroner for den samme kubikken. Dermed går skogsmaskinene nærmest døgnet rundt. Den gode prisen skal utnyttes til det fulle.

– Jeg fortalte faren min om tømmerprisene og sa at nå er det morsomt å jobbe i skogen. Det var lenge siden han hadde hørt det, forteller Mathiesen.

Han eier 21.000 dekar med skog i Hurum kommune i Buskerud. Det er beregnet at han kan ta ut 4.200 kubikk hvert år i uoverskuelig fremtid uten å ødelegge skogen. I år er han allerede oppe i nærmere 6.000 kubikk og skogsmaskinene skal gå for fulle mugger frem til jul.

– Jeg har vært sparsommelig i noen år, så totalt sett ligger jeg under snittet på 4.200 kubikk.

– Det nærmer seg en dobling i pris

Det stopper ikke med tømmerprisene. Mathiesen står på en eiendom som er verdt betydelig mer enn for ett år siden. Prisene på skogeiendom har skutt i været etter at prisreguleringen ble opphevet i fjor sommer.

– Det nærmer seg en dobling, sier Rolf Langeland i Norsk Landbruksmegling.

Frem til 1. juli 2017 ble salg av skogeiendommer prisregulert, på samme måte som jordbruk fortsatt blir. Bakgrunnen for reguleringen var at den nye eieren skulle klare å betjene kjøpesummen med inntektene fra driften av eiendommen. Lavere finansieringskostnader kunne begrense bøndenes behov for salgsinntekter og støtte fra staten. Spør du Bondelaget vil de si at prisregulering bidrar til å ta vare på skog og matjord fordi bønder ofte taper i en budrunde mot kapitalsterke personer som bare vil bygge eller bo på eiendommen. De vil også si at en prisregulering gjør det mulig for unge mennesker å sikre seg en skogeiendom, som ellers vil bli priset ut av markedet. Spør du Norskog, skogeiernes medlemsorganisasjon, vil de si at prisreguleringen fører til passive skogeiere som ikke benytter seg av ressursene på eiendommen. De lar heller eiendommen stå der ubrukt enn å selge til en lav pris.

Opphevelsen har ført til endringer. Langeland megler skogeiendom over hele Østlandet og kan gi flere eksempler fra det siste året der skogeiendommer er solgt langt høyere enn taksten som speilet det gamle prisreguleringsregimet. Folberg skog hadde for eksempel en takst på 9 millioner kroner, og ble solgt for 16.

– Vestre Trandem oppnådde en pris nærmere det dobbelte av hva gammelt prisregime ville gitt. Vi har også solgt en eiendom i Buskerud som gikk for det dobbelte og vel så det, men der var det mange ting inne i prisbildet, forteller megleren.

– Det gagner hele samfunnet

I ARBEID: Magdalene Mathiesen (19) er like interessert i skogdrift som sin far. Foto: Iván Kverme
I ARBEID: Magdalene Mathiesen (19) er like interessert i skogdrift som sin far. Foto: Iván Kverme

Ved skogsmaskinen står Mathiesen og ser utover eiendommen sin. Han kunne gjerne tenkt seg noen flere dekar.

– Og jeg betaler gjerne litt mer. Det viktigste er at skogeiendommer kommer for salg. Det er bra at de som har skog bare for å ha skog, selger den. Det gagner hele samfunnet, sier Mathiesen.

Megler Kim André Johansen har sett det samme som kollega Langeland. Takstene fra prisreguleringsregimet har hengt etter etterspørselen. Johansen har solgt flere eiendommer det siste året til godt over takst.

– Det skjedde en endring over natten. Markedskreftene slo inn, sier Johansen, fagansvarlig i Ketil Koppang Landbruks- og næringsmegling

– Tidligere lå prisen på rundt 800-2000 kroner per dekar. Nå er det fort 3-4.000 kroner dekaren. Det er mer eller mindre en dobling av prisen, sier han.

Det betyr også at skogeierne kan se en pen verdistigning på eiendommene sine. For Mathiesens del kan vi ta utgangspunkt i 21.000 dekar og en snittpris på 1.500 kroner dekaren før prisstigningen, som gir en verdi på 31,5 millioner kroner. Ganger vi med 3.000 kroner, som prisene ligger på i dag, er vi oppe i 63 millioner kroner.

– Verdien har økt, men det tenker jeg ikke noe på. Eiendommen min skal ikke selges, sier Mathiesen.

– Fortsatt mye høyere priser i Sverige

Ser vi på de største skogeierne i landet begynner summene virkelig å bli betydelige. Anders Kiær og Ola Mæle er begge svære på skog etter at de i 2009 delte over 1,3 millioner dekar skog i Nord-Trøndelag. Kiær og Anne Kristin Ulvig fikk først tilslaget med et bud på 153 millioner kroner, men etter seks år og flere runder i domstolen ble Mæle tilkjent retten til å kjøpe halve eiendommen.

– Jeg registrerer det som har skjedd i markedet, og er positiv. Det er en ønsket utvikling for skogbruket. Hvis du sammenligner Norge og Sverige er prisene fortsatt mye høyere i Sverige, sier Anders Kiær.

Han vil ikke gi et eksakt tall på hvor mye skog han eier, men det er tidligere estimert at han og Ulvig eier rundt 700.000 dekar skog gjennom selskapet Ulvig Kiær AS. Med det samme regnestykket som i stad har vi en teoretisk verdistigning fra 1 til 2,1 milliarder kroner på eiendommen. Men det er langt fra teori til praksis.

– Jeg er bonde og skogbruker. Jeg konsentrerer meg om den daglige driften, sier Kiær.

– Men skogen din er mer verdt nå?

– Ja, det kan du si.

En annen kjøpergruppe

Megler Rolf Langeland er tydelig på at de store skogeiendommene har fått en fin verdistigning det siste året, men mener regneøvelsen med Kiær-eiendommen blir vel enkel og teoretisk.

– Det er store forskjeller fra område til område. En skog langt unna veien har ikke nødvendigvis sett den samme prisstigningen som en eiendom med god beliggenhet, sier Langeland.

– Det er en teoretisk tilnærming til en stor verdiendring, men det er mye som spiller inn. En skog på den størrelsen har ikke i nærheten av den samme dekarprisen som en skog på 5.000 dekar. På de store eiendommene er det en annen kjøpegruppe som tenker mer langsiktig avkastning, sier megler­kollega Johansen.

Anders Kiær er uansett fornøyd med at det nå er et fungerende marked for skogeiendommer, både for selger og kjøper. Selv er han oftest på kjøpersiden.

– Det er mer ute for salg nå, både av landbrukseiendommer med skog og rene skogeiendommer. Jeg følger med hele tiden, sier Kiær.

– Dette er positivt for skogbruket. Nå er det lettere å investere i skog og flere ser muligheter til å putte penger i skogen. Skogeierne får et helt annet kapitalgrunnlag, som gjør det lettere for dem som ønsker å satse.

Han er engasjert i politikken som Høyre-mann og ivret lenge etter å bli kvitt prisreguleringen på skogeiendom før den til slutt ble fjernet i fjor sommer.

– Før fikk du lite betalt for å ha jobbet godt med skogen din, en innsats du kanskje hadde lagt ned gjennom et helt yrkesliv. Nå tror jeg prisene blir mer differensiert med større forskjeller på en god og en dårlig skog, sier han.

– Det er bred interesse for skog

Ola Mæle kan også smile, på grunn av tømmerprisene, på grunn av raskere tilvekst i skogen med et varmere klima og på grunn av verdistigningen på hans 720.000 dekar med skog.

– Det er veldig hyggelig, sier Mæle.

– Hvor mye i verdi har eiendommen din steget?

– Da måtte jeg sett nøyere på det, men jeg registrer at det er solgt eiendommer til gode priser rundt omkring.

– Det er gode tider i skogen?

– Ja, det er riktig å si. Det er bred interesse fra nåværende skogeiere og nye aktører, både industrielt og privat.

I Hurum kommune faller nye trær til jorden. En John Deere hogstmaskin tar grep om en nytt tre og kutter det av nederst på stammen. I løpet av sekunder ligger stokken klar på bakken, ferdig kuttet og kvistet, med riktig fargekode, klar for å bli hentet og fraktet ut.

– Dette er plank. Denne skal til Norske Skog. Denne skal kjøres til Lier, forklarer Mathiesen.

Les også: Satser på mote, skog og eiendom

Døtrene er bitt av skogsbasillen

Etter hogsten skal det plantes ny skog, som etter 10 til 15 år skal pleies for uønsket vekst. Om kanskje 70 år er det tid for hogst igjen. I skogbruk må du tenke generasjoner fremover.

– Jeg kunne ikke hatt det bedre, sier Magdalene, Erichs 19 år gamle datter.

Hun og hennes to søstre er bitt av skogsbasillen og følger i sine foreldres fotspor.

– Jeg har to gårder for lite, spøker Mathiesen.

En unggutt som har sikret seg skog i løpet av det siste året er Sigvart Narvestad Maurtvedt. 17 år gammel vant han budrunden om en 1.228 dekar stor skogeiendom i Eidsberg.

– Jeg er veldig opptatt av natur og skog. Jeg trives veldig godt der. Jakt er en av mine store hobbyer. Skogen ligger nærme hjemstedet mitt, og dermed godt egnet for dagsturer, sier Maurtvedt som fylte 18 år i april.

Skogen består av både hogstmodne felter, og felter med yngre skog. Midt i teigen ligger et fiskevann.

– Nå er det mye tømmer som på sikt kan fraktes ut. I tillegg driver jeg litt ungskogpleie i de feltene som er av yngre skog. Ut over dette bruker jeg skogen som en friluftseiendom til jakt og fiske. Det er morsomt å eie en eiendom som jeg selv har råderett over, sier 18-åringen som nå går i lære for å bli tømrer.

– Denne skogeiendommen blir ikke noe jeg har fokus på til enhver tid. Skogen står og vokser, og jeg er der og steller med den når jeg har mulighet. Nå tar tømrerutdanningen og annen jobb mye tid.

Les også: Tørkerammede bønder tilbys krisehjelp av skogselskap

– Måtte by så mye som jeg gjorde

– Har du lyst til å kjøpe mer?

– Hvis muligheten byr seg og det passer sånn, så har jeg absolutt lyst til å kjøpe mer skog. Slik jeg oppfatter det, er det en god og trygg investering. Spesielt da flere i familien min har mye kunnskap om skog fra før, sier 18-åringen.

– Nå utdanner jeg meg til tømrer og ønsker å snekre hver dag. På sikt kan jeg tenke meg å kjøpe enda mer skog.

Den da 17 år gamle gutten fikk også merke prishoppet på kroppen. Han måtte opp 1,3 millioner kroner fra taksten på 2,3 for å sikre seg skogen.

– Det var flere interessenter. Skogteigen var attraktiv på markedet. For å få den måtte jeg by så mye som jeg gjorde. Jeg fikk kjøpt den, og er veldig glad for det i ettertid, sier Maurtvedt.

– Skog er uten tvil en langsiktig investering. Derfor er det morsomt å kjøpe skogen i så ung alder, det gir meg muligheten til å følge den i mange år! Hele utviklingen fra små planter til større, hogstmodne trær.

– Altfor mange eiendommer som ikke blir drevet

Skogen er stor. 37 prosent av Norges landareal er dekket av den. SSB-statistikk fra i fjor viser at det er nærmere 128.000 skogeiendommer rundt om i landet. På 47.200 av dem ble det hogget tømmer for salg i 2016. Det er et tall medlemsorganisasjonen for skogeiere, Norskog, ønsker å gjøre noe med, og mener opphevingen av prisreguleringen har ført til bedre tider.

– I Norge er det altfor mange eiendommer som ikke blir drevet, der eierne er passive. Nå får vi flere eiere som ønsker å bruke skogen sin. Det er veldig bra, og et skritt i riktig retning. Vi har flere kjøpere enn selgere så det er vilje til salg som må stimuleres, sier Benthe Løvenskiold, næringspolitisk sjef i Norskog.

Hun har sett den samme trenden som meglerne Langeland og Johansen.

– Det er bra at flere eiendommer kommer ut for salg. Når selger vet han kan få markedspris er interessen mye større for å selge. Før visste du ikke prisen før reguleringen trådde inn. Da satt det også lenger inne å selge, sier hun.

– De som kjøper eiendommen er interessert i å få opp aktiviteten og bruke skogen til noe. For Norskog er ikke formålet høyest mulig pris. Våre medlemmer er ofte på kjøpersiden. Det er bedre at en eiendom er til salgs litt dyrere, enn at den ikke kommer ut for salg. Aktive eiere er viktig for at skogen skal bidra for samfunnet, spesielt nå som det snakkes mye om det grønne skiftet.

Megler Johansen kan bekrefte at flere vil selge skogen de ikke benytter.

– Vi selger mer skog nå enn før. Nå er det nok en del som har våknet og ser at de kan få litt betalt for skogen de eier. Vi ser at nye eiere bretter opp armene og drifter skogen videre ofte med langt høyere interesse og aktivitet. Med skog kommer også de jaktinteresserte inn i bildet, det er en viktig del av å kjøpe skog at man får sitt eget jaktterreng.

Alltid 200 som vil kjøpe skog

Skogen er populær. Johansen har til enhver tid 200 navn på listen over personer som vil kjøpe skog.

– Rene skogseiendommer i de fleste størrelser er kjempepopulære, alt fra 500 dekar til 10-12.000 dekar, sier Johansen.

– Interessen er stor. Det er mellom 50 og 100 per eiendom som etterspør salgsoppgave. På finn.no får vi noen tusen treff, sier Langeland.

Optimismen i skogen gleder en fersk landbruks- og matminister på Stortinget. Bård Hoksrud sier økt omsetning av skogeiendom var effekten regjeringen ønsket ved å fjerne prisreguleringen.

– Nå er det ikke lenge siden lovendringen trådte i kraft. Jeg har ingen offisiell statistikk, men signalene fra eiendomsmeglere er lovende. Det meldes om økning i salg, drift på flere eiendommer og mer investering i planting, sier han.

– Men som sagt har det ikke gått lang tid, så det er for tidlig å konkludere.

– Er det positivt at prisene har økt såpas mye også?

– Det handler om hva kjøper er villig til å betale. Jeg tror kjøper og selger kommer fram til gode avtaler sammen. Høyere priser gjør også at skogeiere i større vil selge skogen de ikke benytter.

Artikkelen ble først publisert av Finansavisen, 22. september.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:27 Boris Johnson vant første avstemning i Parlamentet om brexitavtalen19:59 Ap, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51 Ulf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36 Putin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06 Mann knivdrept i garasje i Drammen19:02 PST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59 – Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40 – Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38 Brækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06 Kraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52 Trump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15 Ukrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13 Fotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41 Advarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04 Boeings Max-krise blir verre og verre14:22 Dødstallene stiger i Chile13:51 Palestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50 Diplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02 Venstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01 Assad: Erdogan er «en tyv»12:51 Mann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Putin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Lover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Isbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Regjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 Afrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 De kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Brexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07 Mann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59 Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59 Stanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53 Bjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50 Oppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19 Viken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04 Toppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03 Kurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57 Tsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48 NFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51 Tiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50 Tenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56 Nye Ålesund er årets nynorskkommune11:55 Kallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54 Gir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54 Mange lemlestes for livet – nå har legene fått nok
Siste nytt
20:27VerdenBoris Johnson vant første avstemning i Parlamentet om brexitavtalen19:59NorgeAp, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51PolitikkUlf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36VerdenPutin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06NorgeMann knivdrept i garasje i Drammen19:02NorgePST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59Norge– Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40Politikk– Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38SportBrækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06NorgeKraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52VerdenTrump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15VerdenUkrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13Helse og livsstilFotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41VerdenAdvarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04PengerBoeings Max-krise blir verre og verre14:22VerdenDødstallene stiger i Chile13:51VerdenPalestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50VerdenDiplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02PolitikkVenstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01VerdenAssad: Erdogan er «en tyv»12:51NorgeMann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenPutin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeLover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeIsbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkRegjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenAfrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NyheterVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeDe kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenBrexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07NorgeMann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59VerdenJulian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59VerdenStanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53SportBjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50PengerOppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19PolitikkViken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04SportToppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03VerdenKurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57VerdenTsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48SportNFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51NorgeTiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50NorgeTenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56KulturNye Ålesund er årets nynorskkommune11:55NorgeKallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54PengerGir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54NorgeMange lemlestes for livet – nå har legene fått nok
Populært