Livreddere i Dødens Dal

TAR GREP: Sindre Darre (t.v) og Tom Holmen i Agera tar selv operative stillinger i gründerselskapene og sørger for tilgang til kunder og kapital.
TAR GREP: Sindre Darre (t.v) og Tom Holmen i Agera tar selv operative stillinger i gründerselskapene og sørger for tilgang til kunder og kapital.

De jakter modne gründere som er klare for å skalere, men ikke har råd selv. – Selskapene har hentet inn 30 friske millioner kroner og skal hente mer, sier partner Tom Holmen i Agera.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sindre Darre og Tom Holmen snakker lavmælt i toppetasjen som Tvenge tidligere pusset opp i Henrik Ibsens gate i Oslo. Det var fra ett av disse vinduene den påståtte overvåkningsskandalen av den amerikanske ambassaden i Oslo skal ha pågått. Nå er det aktivitet av et helt annet kaliber, og duoen vil ikke forstyrre sine gründere.

– Akseleratoren Agera startet opp for to år siden. Alle partnerne har lang erfaring fra næringslivet. Nå jobber vi med gründere i en tidlig fase, men ikke i den aller tidligste fasen. Og heller ikke der de blir interessante for de største investorene. Vi har posisjonert oss i midten og hjelper gründerne over Dødens Dal, sier partner Sindre Darre.

Kollega og medeier Tom Holmen utdyper:

– Vi er ingen tradisjonell inkubator. Vi jakter på modne gründere som har vært i bransjen tidligere og gjerne hoppet av fordi de ser at markedet mangler noe, og at noen er villige til å betale for deres produkter eller tjenester. De som er klare for å skalere, men ikke har nok penger eller folk. Vi jobber som alt fra økonomisjefer til salgs- og markedssjefer for selskapene. Risikoen faller i stor grad på oss, men de gründerne vi hjelper, må sitte her. Vi må være hands on, sier han.

Les også: Traasdahl satser en kvart milliard på it-gründere

Frisk kapital

I løpet av de to årene Agera har holdt på, har selskapene hentet inn 30 friske millioner kroner i kapital til de syv selskapene de har i sin portefølje. Verdisettingen på de syv selskapene er nå på 180 millioner kroner, og Agera har så langt ikke spyttet inn så mye penger. De jobber primært for eierandeler som varierer mellom 10 og 25 prosent.

– Vi skal aldri være hovedeier i et selskap, sier Darre, som mener at de nettopp tar operative posisjoner i selskapene skiller dem fra andre akseleratorer.

Selskapene Agera huser, er Simplifai, som jobber med effektivisering av rutineoppgaver ved hjelp av kunstig intelligens og robotisering, det digitale reiseselskapet UpNorway, sportsfiskekonseptet Angler, Cobbler, som er et rimeligere huskonsept for førstegangsetablerere, Sponz, som er et lavpris mobilselskap hvor brukeren støtter et lag eller en forening, CarePack, som tilbyr sunnere mellommåltider til bedriftsmarkedet og LipScore, som måler kundetilfredshet. Angler har allerede flyttet ut og holder nå hus i egen butikk i Nydalen.

– Hvor mange gründerselskap skal dere ha i porteføljen?

– I begynnelsen mellom 8 og 10 selskaper i vårt nyetablerte investeringsselskap Agera Venture I. Vi skal også etablere et Agera Venture II. Planen er å ta inn 4-5 selskap hvert år. Så kommer Venture I’ erene inn i en fase hvor vi skal realisere, sier Holmen.

Les også: EU oppretter nytt fond for gründere

12-månedersprogram

Gründerne går i utgangspunktet gjennom et 12-månedersprogram, men noen blir sittende lenger. Det blir tette bånd mellom gründer og akselerator.

– Vi er sammen om å lykkes med våre porteføljebedrifter. De må passe inn og vi må ha den kompetansen som bedriftene etterspør. Hvis de kun er ute etter kapital, vil vi ikke røre dem. Det er ikke slike selskaper vi skal jobbe med, sier Darre.

Holmen legger til:

– Investeringsselskapet Agera Venture I kan gå inn med kapital, men det er ikke sikkert. Det er mulig andre investorer er å foretrekke. Vi hjelper gründerne i hverdagen, med alt fra å booke møter til å tilby riktige kunder og nettverk, lære dem å bygge butikk, bygge en organisasjon og få ting til å skje. Vi er best på å skalere butikk. Det er der vi er gode.

– Hvor er neste stopp for gründerne når dere slipper dem løs?

– Det er flere mulige exit-muligheter. Noen skal selge selskapet. Da selger vi sammen med dem, eller kommer oss ut på andre måter. Aksjonæravtaler regulerer dette. Vi skal jo ikke være med i evigheter, sier Holmen.

– Hvem er typiske investorer i Agera Venture I?

– Ledere eller andre formuende som ønsker å følge investeringen tett og være med på noe gøy. Her lærer de om alt fra kunstig intelligens til reiseliv. Når investorene møter de selskapene de har investert i her, da begynner det å boble. Da skjer det ting, lokker Tom Holmen fremtidige investorer.

Les også:
Folkefesten crowdfunding Ny nettside skal bidra til en bedre start for gründere
Denne saken ble først publisert i Finansavisen.no

Personvernpolicy