Berit Svendsen går til Vipps - skal bygge tjenesten utenfor Norge

Tidligere Telenor-direktør Berit Svendsen har fått ny jobb. Nå skal hun bygge opp Vipps-merkevaren i utlandet. - Noen av de digitale fortrinnene vi har i Norge er spennende for mange markeder. Vi har solide konsepter og sterk teknologi vi nå tar ut i verden for fullt, og jeg gleder meg til å bidra til at Vipps lykkes med dette.
Tidligere Telenor-direktør Berit Svendsen har fått ny jobb. Nå skal hun bygge opp Vipps-merkevaren i utlandet. - Noen av de digitale fortrinnene vi har i Norge er spennende for mange markeder. Vi har solide konsepter og sterk teknologi vi nå tar ut i verden for fullt, og jeg gleder meg til å bidra til at Vipps lykkes med dette. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det tok ikke mange ukene før Berit Svendsen fikk ny jobb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vips så fikk Berit Svendsen ny jobb. Etter bare noen uker i arbeidsledighet så har den tidligere Telenor-direktøren landet en ny jobb. Med sin lange fartstid i telekonsernet, der Svendsen for noen år siden var en av kandidatene til å ta over hele konsernet, er hun av mange ansett som en av Norges mest ettertraktede ledere.

Nå har hun takket ja til ny jobb og tar ansvaret for å bygge Vipps’ posisjoner utenfor Norge.

– Vipps er absolutt et av de meste spennende selskapene i Norge akkurat nå. Jeg ville begynne i et selskap med teknologisk innovasjonskultur og internasjonale ambisjoner, og måten Vipps har vokst på og bygd merkevaren viser en stor gjennomføringskraft. Det passer meg som leder veldig godt. Jeg er svært fornøyd med å kunne lede enheten som skal ta Vipps ut i verden og konkurrere internasjonalt, sier Berit Svendsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Berit Svendsen slutter: – Jeg forlater Telenor med en stolthet

I betalingstjenesten kommer Svendsen til å jobbe tett med Vipps-sjef Rune Garborg.

– Det har vært viktig å finne rett person som kan sørge for at dette skyter fart. Vi kunne ikke ha drømt om å få en bedre leder på laget. Berit Svendsen er i tillegg en erfaren teknolog med solid kunnskap om digital ledelse. At hun nå velger å bli med på Vipps-reisen, gjør meg enda sikrere på at vi kommer til å lykkes, sier Rune Garborg, administrerende direktør i Vipps.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidet med Vipps’ internasjonale satsning har pågått siden tidlig i år, og selskapet har allerede inngått avtaler i nye markeder som offentliggjøres i nær fremtid. Høy innovasjonskraft, kombinert med løsninger som allerede er testet i et av verdens mest digitaliserte markeder, gjør at man allerede nå ser en stor interesse fra utlandet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Morgenstern kaprer Klarna - vil gi Vipps mer konkurranse

Berit Svendsen blir en sentral del av Vipps´ ledergruppe, som er satt sammen av et tverrfaglig team. En av hovedambisjonene med sammensetningen av gruppen er å sikre høy fart og stor gjennomføringskraft.

– Å få plass Berit Svendsen i ledergruppa styrker laget ytterligere. Vi har viktig kompetanse fra bank, media, teknologi og finans, og Berit Svendsen kan utfordre oss med helt nye perspektiver fra sin mangeårige erfaring som leder i telecom, sier Garborg.

Les også: Syv av ti ungdommer tror de klarer å oppdage falske nyheter