Sommerens rekordsalg av is ga solid Tine-resultat

Isproduksjon på fabrikken til Diplom-Is på Gjelleråsen i Akershus.
Isproduksjon på fabrikken til Diplom-Is på Gjelleråsen i Akershus. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den varme sommeren bidro til rekordsalg for Tine-eide Diplom-Is. I tillegg drakk nordmenn mye iskaffe og iste, noe som ga svært gode tall for Tine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tines driftsresultat for andre tertial i 2018 ble 800 millioner kroner. Det er 77 millioner kroner bedre enn i samme periode i fjor. Fremdeles er det volumnedgang i kategoriene søtmelk, ost, fløte og rømme, men en usedvanlig varm sommer har bidratt til rekordsalg av blant annet Diplom-Is, og høyt salg av iste og iskaffe.

I juli kunne administrerende direktør i Diplom-Is, Rita Kristin Broch, fortelle at mai og juni i år var tidenes beste for Diplom-Is.

Konsernsjef Hanne Refsholt i Tine forteller at Diplom-Is har jobbet med å svare på den store etterspørselen i løpet av den varme sommeren og produsert omkring 1 million is hver dag.

Samtidig legger hun til at volumtapene i kjernekategoriene er en påminnelse på at konsernet må jobbe raskt og kraftfullt i et tøft marked, og snu seg raskere etter trender og nye forbrukerpreferanser.

Hittil i år er driftsresultatet for Tine-konsernet 1.268 millioner kroner, 87 millioner kroner bedre enn i samme periode i fjor.