Kjell Inge Røkke har blitt 2,8 milliarder rikere på én uke

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjell Inge Røkke er årets klare børsvinner. Etter tirsdagens kraftige børshopp, har formuen hans est ut med 2,8 milliarder kroner den seneste uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Finansavisen): Investorer som er eksponert mot energisektoren har dratt fordel av den siste tids oppgang i oljeprisen, og ingen nordmann er i nærheten av å ha samme oljeeksponering som Kjell Inge Røkke, skriver Finansavisen.

«Dersom du ikke har tro på olje- og gassnæringen fremover, bør du slutte å lese her. I så fall er rådet enkelt: Selg dine aksjer i Aker,» skrev styreleder Røkke i sitt årlige brev til Aker-aksjonærene i april 2016.

Moldenseren eier over 68 prosent av aksjene i Aker, som har brukte nedturen i oljesektoren til å gå motstrøms. Alle som i april for to år siden ikke hadde den samme troen på oljenæringens fremtid som Røkke, kan i dag angre bittert.

Ifølge Finansavisen sto Aker-aksjen i 170 kroner da aksjonærbrevet ble sendt ut. Etter den seneste ukens oppgang på 8,7 prosent, er aksjekursen 726 kroner. Røkkes over 50 millioner Aker-aksjer er dermed verdt svimlende 36,8 milliarder kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Denne grafen får Røkke til å le hele veien til banken

Da Kapital nylig la frem listen over Norges 400 rikeste, endte Røkke på 5. plass, med en formue på 39,9 milliarder kroner. Det var nærmest en dobling fra 20,4 milliarder i fjor. Fortsetter denne utviklingen vil 59-åringens formue få et reelt hopp også til neste år, og kanskje også passere Johan Johannson og Odd Reitan på plassene foran med formuer på henholdsvis 40,0 og 43,7 milliarder.

Finansavisen minner om at Aker BP er børsens fjerde mest verdifulle selskap, med en markedsverdi på over 122 milliarder kroner. Akers aksjepost er alene verdt over 49 milliarder kroner.

Her finner du listen over Norges 400 rikeste

Les også: Røkke er eieren som betaler best: 30 sjefer tjente 424 mill.

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no