En ginbølge rir landet: – Markedet er ikke stort nok for alle

Alle de varme sommerkveldene i juni og juli gjorde at folket tørstet etter gin.
Alle de varme sommerkveldene i juni og juli gjorde at folket tørstet etter gin. Foto: Dreamstime

Verden roper etter norsk premium-gin. Investorene Kjetil Holta og Hans Petter Eikeland fra Bergen Group rir på den nye ginbølgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Kan du ta den for meg?

«Harahorn Kroatia», står det på mobilen til Odd Johan Nelvik, daglig leder og medgründer i Det norske brenneri.

Han sender telefonen videre til Jarle Nereng, ansvarlig for eksport og nye markeder. Anropet var fra en importør som ønsker å tilby norsk gin i det eks-jugoslaviske ferielandet.

I mars 2017 ble Harahorn small batch gin valgt av SAS. Bestiller du deg en gin og tonic på flyselskapets langdistanseruter, er det nå gin fra en norsk miniatyrflaske du får i glasset.

I innboksen til den tidligere Se og Hør-redaktøren Nelvik ligger det en rekke ubesvarte eposter fra folk som vil ha norsk gin. Én er fra en sørafrikaner som har vært i Norge. Han har smakt Harahorn gin og lurer på om han kan få agentur. En annen epost er fra en amerikaner som har fløyet med SAS og lurer på hvor i USA han kan få kjøpt Harahorn.

– Det vanskelige med USA er at alkohollovgivningen er ulik fra stat til stat, sier Nelvik til Finansavisen.

I innboksen til den tidligere Se og Hør-redaktøren Odd Johan Nelvik ligger det en rekke ubesvarte eposter fra folk som vil ha norsk gin. Til høyre Jarle Nereng. Foto: Anders Horntvedt/Finansavisen
I innboksen til den tidligere Se og Hør-redaktøren Odd Johan Nelvik ligger det en rekke ubesvarte eposter fra folk som vil ha norsk gin. Til høyre Jarle Nereng. Foto: Anders Horntvedt/Finansavisen

Enorm økning av eksporten

Selskapet har forretningsadresse i Bogstadveien i Oslo, og selve brenneriet ligger på Sørlandet.

Finansavisen møtte selskapets sjefsdestillatør under Arendalsuka, i midten av august. Da hadde Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen, Nøgne Ø og andre ølentusiaster samling for å snakke om lokale produkter.

Håndverksøl er imidlertid på nedtur. Etter kraftig vekst de siste årene, har salget til mikrobryggeriene hittil i år falt med over åtte prosent. Det skjer etter at salgsvolumet økte med 16,5 prosent i fjor, skrev Finansavisen i begynnelsen av august.

Sjefsdestillatør Fabian Widmer og Odd Nelvik kan imidlertid skilte med en 35 prosents omsetningsvekst sammenlignet med samme periode i fjor, og en 95 prosents økning av eksporten.

Det føles kanskje som lenge siden, men alle de varme sommerkveldene i juni og juli gjorde at folket tørstet etter gin.

– Det går en skikkelig ginbølge over Europa. Problemet for de norske mikrobryggeriene er at markedet ikke er stort nok for alle. Butikkhyllene er fulle, og selv om noen selvfølgelig vil overleve, kommer også mange til å avslutte driften, spår Fabian Widmer, som opprinnelig er fra Sveits.

Les mer: Norsk gin rett inn i verdenstoppen

Norsk natur på flaske

Skal man tro markedsføringen, lages Harahorn Small Batch Gin med en smak av Norge: Einerbær fra Røros, blåbær fra Nordmarka, rabarbra fra Grimstad og blæretang fra Stad.

– Jeg plukket fem kilo einerbær i sommer, så da blir det med en smak av selve Harahorn også, sier Nelvik.

Navnet kommer fra fjellet i Hemsedal med samme navn, der Nelvik har hytte. Fjellnavnet er i sin tur inspirert av et fabeldyr som ingen ennå har sett i levende live.

Priser for ginen er det blitt mange av: I mai ble det gull i New York International Spirits Competition, den tredje gullmedaljen Harahorn Gin er tildelt.

Tidligere har ginen fått gullmedalje i San Francisco International Spirits Competetion (2016) og i China Wine and Spirits Awards i Hong Kong (2018). Harahorn var også vinner av Vinmonopolets ginanbud høsten 2017, som alltid foregår ved blindsmaking.

Les også: Aksje opp 1300 prosent på gintrend

Ginbølgen har blitt mer enn levebrød

Priser, heder og ære er det også blitt til Stig Barekstens gin fra OSS Craft Distillery. Postadressen er Blomsterdalen, men brenneriet holder til i prosaiske omgivelser: I et grått industribygg i enden av en blindvei på vestsiden av Bergen Lufthavn Flesland.

Gin under 46 prosent er i virkeligheten bare smakstilsatt vodka, sier gingründer Stig Bareksten. Foto: Anders Horntvedt/Finansavisen
Gin under 46 prosent er i virkeligheten bare smakstilsatt vodka, sier gingründer Stig Bareksten. Foto: Anders Horntvedt/Finansavisen

For Stig Bareksten er den norske ginbølgen blitt mer enn et levebrød: Han er selv blitt en merkevare, i og med at det det står hans navn på de sorte flaskene.

Han har fortid som nattklubbdørvakt, bartender i Oslo og Bergen, og distributør av drikkevarer i utelivet.

Til tross for at Bareksten har jobbet med brennevin i en eller annen form i over 25 år, har han ingen faglig bakgrunn innen brennevinsproduksjon.

Likevel har Bareksten Botanical Gin fått 13 utmerkelser internasjonalt i løpet av et kort år, og den benevnes nå som verdens beste gin. Brennevinet har vunnet «Double Gold» i San Francisco og gull i Spirit Business Magazine. Den er tatt inn hos noen av verdens mest kjente restauranter og hoteller, som Noma, Nobu, Maaemo, Gordon Ramsey, Caesars Palace med flere.

Les også: Vi kjøpte mindre alkohol i fjor

– Mer enn midnattssol, fjorder og blå himmel

Den sorte flasken er også hedret med DOGA-merket for godt, norsk design. Flasken er designet av bergensfirmaet Kind Conceptual Branding, og er en nøkkelbrikke i universet Bareksten prøver å skape.

– Vi prøvde å fange følelsen jeg prøver å få frem med denne ginen. Jeg har en fascinasjon for mørket, så vi prøver å formidle noe annet enn midnattssol, fjorder og blå himmel. Norge er alt det, men også tusser, troll og urfrykten for skogen.

Både korianderfrø, rosenrot, solblom, blåbær, nyperose, tindved og hylleblomst brukes i tilvirkingen av en gin «med en ekstremt tradisjonell basslinje, med lokale blomster og urter for det florale preget». 26 bær og urter skaper den prisbelønte smaken.

Alkoholinnholdet er 46 prosent i den konvensjonelle varianten. Alternativt tilbys en navy strength-utgave på 58 prosent.

– Ginen må holde minst 46 prosent for å rettferdiggjøre smaken av urtene og bærene. Gin under 46 prosent er i virkeligheten bare smakstilsatt vodka, sier han.

Da Dagens Næringslivs magasin D2 skrev om ham i fjor, sto det at han trålet norske grøftekanter etter vekster han kunne bruke i ginen.

– Stemmer det?

– Det stemmer. Jeg gikk rundt og høstet 30 kilo nyperose nå i sommer, med kona og barna som viktige bidragsytere. Jeg liker å finne interessante smaker i ting vi går og tråkker i hver dag, sier han.

Les også: Så mye kan du drikke før det er skadelig

Bareksten Botanical Gin har flere ganger fått 13 utmerkselser internasjonalt i løpet av et kort år. Foto: Barektsten Botanical Gin
Bareksten Botanical Gin har flere ganger fått 13 utmerkselser internasjonalt i løpet av et kort år. Foto: Barektsten Botanical Gin

– Store muligheter internasjonalt

– Jeg har aldri sett en merkevare som har fått så mye internasjonal oppmerksomhet innenfor dette området, fastslår Hans Petter Eikeland, styreleder og største aksjonær i OSS Craft Distillery.

Eikeland er styreleder og tredje største aksjonær i Bergen Group, og han har lang erfaring fra verfts- og offshorebransjen.

– Jeg har hovedfokus på Bergen Group, men gjennom familiens holdingselskap har jeg alltid hatt øynene åpne for interessante investeringscase, så derfor har jeg brukt litt tid på andre områder enn verft og offshore.

Han viser til at han har brukt tid på å konsolidere låsbransjen i Norge, før selskapet ble solgt videre til Assa Abloy, og at han er nest største aksjonær i selskapet 7Fjell, som lager Norges beste øl, ifølge ham selv.

Brennevinsbransjen er attraktiv sett fra et investorståsted, mener Eikeland.

– Den har høy grad av recurrent business hvis man først får etablert et fotavtrykk. I tillegg er norske produkter attraktive internasjonalt. Med vår design, våre anerkjennelser og Barekstens mystikk, mener jeg vi har et godt nordisk produkt med store muligheter internasjonalt.

OSS Craft Destillery gjennomførte en emisjon på rundt 11 millioner kroner i vår, med god overtegning. Da ble selskapet verdsatt til 56 millioner kroner.

Rundt 75 prosent av Bareksten-omsetningen er nå taxfreesalg eller ordinær eksport.

– Prognoser for 2018 er utfordrende å gi. Det jobbes hardt mot en internasjonal inntreden, og prognoser er svært avhengig av hvilke områder som tar inn produktene først. Asia, Europa og Amerika er hovedsatsingsområder. Omsetningen ved utgangen av juni overstiger salget i hele 2017, så farten er bra, fastslår Eikeland.

Også i Det norske brenneri, som lager Harahorn-ginen, er det finansfolk inne på eiersiden. Kjetil Holta, med en formue på 4 milliarder kroner, har vært største investor siden 2011. Om man forutsetter samme P/E som børsnoterte Arcus, Norges største destilleri, havner man på en prising av selskapet på rundt 140 millioner kroner.

Les også: Norsk alkoholrekord i Sverige

Verdens nordligste brenneri satser

Ved et nedlagt forsvarsanlegg i Nord-Troms er et tredje gindestilleri i gang. Her har lokale gründere satset 20 millioner kroner på Aurora Spirit, som er verdens nordligste brenneri.

I tillegg til selve destilleriet har bedriften et spektakulært visningsanlegg med utsikt til Lyngsalpene.

Ved et nedlagt forsvarsanlegg i Nord-Troms er et nytt gindestilleri i gang. Her har lokale gründere satset 20 millioner kroner på Aurora Sprit, som er verdens nordligste brenneri. Foto: Anders Horntvedt/Finansavisen
Ved et nedlagt forsvarsanlegg i Nord-Troms er et nytt gindestilleri i gang. Her har lokale gründere satset 20 millioner kroner på Aurora Sprit, som er verdens nordligste brenneri. Foto: Anders Horntvedt/Finansavisen

I nordlyssesongen har visningssenteret direktebuss fra Tromsø med turister på besøk, og det siste året har de også hatt avtale med Hurtigruten om å ta imot passasjerer. Destilleriet hadde også en sentral rolle i NRK-serien «Jakten på nordlyset».

Gin under merkenavnet Bivrost serveres nå på Norwegians langdistanseflyvninger, tilsvarende avtalen SAS har inngått med Det norske brenneri.

Ved den seneste emisjonen i november 2017 hentet selskapet 5 millioner kroner, men hevder at det kunne ha hentet mye mer. I den emisjonsrunden ble Aurora Spirit priset til 40 millioner kroner.

– Det er småbeløp når du ser hva andre og mindre destillerier enn oss er blitt kjøpt opp for, sa daglig leder Tor Petter Christensen til Finansavisen i juli.

Så kommer spørsmålet: Er det bare et blaff? Går det et par år før folk blir lei, slik de er blitt det av grumsete øl med mye for skum?

– Alt kommer og går. Men dette har akkurat startet. Vi håper å gjøre det så sterkt at vi både overlever og holder nivået oppe, sier Widmer.

Nelvik viser til at Det norske brenneri er landets nest største brennevinsprodusent.

– Vi kom i gang allerede i 2005 og har flere bein å stå på enn bare gin: Akevitten Arvesølvet, en bukett av lokale akevitter og en betydelig produksjon av eplemost, så vi er nok i en særstilling. Dessuten har bølgen av håndverksdestillerier bare startet, sier han.

Les også: – Det finnes ingen trygg alkoholgrense

Artikkelen ble først publisert i Finansavisen lørdag 8. september.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:34 Soldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33 Flere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14 Henrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03 Gutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47 Aftenposten trekker journalister ut av Syria17:06 Follo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04 Mann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35 IMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35 Lekkasje ved Tine Meierier15:28 Kvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27 Bulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07 XXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05 Spania venter flere rasende protester i Barcelona15:04 76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22 Hvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13 Mer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06 FN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38 Ras av sykmeldinger i Morgenbladet13:14 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49 Pastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47 Krever merking av raske elsparkesykler12:36 Målløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36 Tour-feltet får en tøff start neste år12:13 Elbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06 Strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05 Mulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05 Russland med klar advarsel til Tyrkia12:03 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54 Skiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53 Nye toppsjefer til Rema 100011:31 Mette-Marit-feber i Tyskland11:23 To menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19 Disse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17 Isbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58 Nilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57 Lesertallene synker på papir – øker digitalt09:53 Frelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53 Russer nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49 Russland avholder militærøvelse09:31 Hellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30 Uniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14 Tidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14 230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54 Barnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37 Sju pågrepet i grov voldtektssak08:20 Skryt til Norge i rumensk avis08:19 Sky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12 Russere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54 Forsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48 Staten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33 Flere metoo-saker i Forsvaret07:13 – Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10 Carlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58 Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43 Mings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42 13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30 Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26 Norge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00 Dette skjer i dag05:55 Jostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07 Drapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04 BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00 Bankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18 Datatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48 UNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24 Mange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12 Fiskekvotene redusert i Østersjøen03:05 Mann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45 Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43 Skatteklager: 2.500 saker i kø01:42 Hellas evakuerer overfylt migrantleir01:19 USA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11 Tenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03 Kriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52 Fellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16 Dagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11 Pentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10 Trump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40 13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22 Støre åpner for EØS-utredning23:04 Newsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52 Carlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42 Rasismekaos overskygget Englands målfest21:45 Ansatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01 Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55 Syriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56 Politiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone
Siste nytt
18:34VerdenSoldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33PolitikkFlere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14SportHenrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03NorgeGutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47NorgeAftenposten trekker journalister ut av Syria17:06SportFollo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04NorgeMann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35PengerIMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35NorgeLekkasje ved Tine Meierier15:28KulturKvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27SportBulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07PengerXXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05VerdenSpania venter flere rasende protester i Barcelona15:04Norge76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22StemmerHvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13SportMer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06VerdenFN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38KulturRas av sykmeldinger i Morgenbladet13:14PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49NorgePastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47PengerKrever merking av raske elsparkesykler12:36SportMålløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36SportTour-feltet får en tøff start neste år12:13MotorElbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06MotorStrengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05SportMulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05VerdenRussland med klar advarsel til Tyrkia12:03PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54SportSkiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53PengerNye toppsjefer til Rema 100011:31KulturMette-Marit-feber i Tyskland11:23NorgeTo menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19VerdenDisse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17VerdenIsbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58SportNilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57KulturLesertallene synker på papir – øker digitalt09:53PolitikkFrelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53NorgeRusser nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49VerdenRussland avholder militærøvelse09:31VerdenHellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30SportUniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14PolitikkTidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14Norge230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54PolitikkBarnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37NorgeSju pågrepet i grov voldtektssak08:20SportSkryt til Norge i rumensk avis08:19PengerSky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12NorgeRussere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54NorgeForsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48NorgeStaten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33NorgeFlere metoo-saker i Forsvaret07:13Politikk– Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10SportCarlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58NorgeEks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43SportMings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42Verden13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30Helse og livsstilSalget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26SportNorge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00NorgeDette skjer i dag05:55NorgeJostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34NorgeDette skjedde i natt05:31Helse og livsstilOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30VerdenFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15Helse og livsstilInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07NorgeDrapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04VerdenBBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00PengerBankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18NorgeDatatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48Helse og livsstilUNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24VerdenMange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12PengerFiskekvotene redusert i Østersjøen03:05NorgeMann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45Helse og livsstilEtt av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43PengerSkatteklager: 2.500 saker i kø01:42VerdenHellas evakuerer overfylt migrantleir01:19PengerUSA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11NorgeTenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03NorgeKriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52PengerFellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16NorgeDagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11VerdenPentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10VerdenTrump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50KulturDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40Norge13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22PolitikkStøre åpner for EØS-utredning23:04VerdenNewsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52SportCarlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42SportRasismekaos overskygget Englands målfest21:45PengerAnsatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01PolitikkPelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55VerdenSyriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56NorgePolitiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone
Populært