Egg-løsning: Sverger til egg for å tjene penger

I sommer har Nina Røbekk hatt folk innom fra Tyskland, Portugal og Saudi-Arabia som har villet åpne franchise av Sunny Side. Foto: Hilde Oreld
I sommer har Nina Røbekk hatt folk innom fra Tyskland, Portugal og Saudi-Arabia som har villet åpne franchise av Sunny Side. Foto: Hilde Oreld
Artikkelen fortsetter under annonsen

– En sunn og billig råvare nesten uten svinn, sier sunnmøringen og Sunny Side-gründeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Der er det folk hele tiden. Slik vil jeg at det skal bli her også, sier Nina Røbekk og peker på Burger King-restauranten rett over gaten.

I de gamle lokalene til Waynes Coffee, senere Nord, i Olav Vs gate, har hun åpnet den egg-fokuserte fastfood-restauranten Sunny Side som blant annet serverer sandwicher, wraps, muffins og pannekaker. Vegg i vegg ligger salatbaren Lett.

– Jeg begynte å jobbe med forretningsplanen for to år siden. Frem til jeg fikk dette lokalet og åpnet i mars i år, var jeg livredd for at noen andre skulle starte med det samme. Det er jo så åpenbart at dette er en god idé, sier Røbekk og forteller om de ulike eggbaserte kjedene som har poppet opp i vill fart i USA, England og Sverige.

Bacon&Cheddar med stekte egg og chilli-majones servert i brioche er en bestselger. Foto: Hilde Oreld
Bacon&Cheddar med stekte egg og chilli-majones servert i brioche er en bestselger. Foto: Hilde Oreld

– I sommer har jeg hatt folk innom fra Tyskland, Portugal og Saudi Arabia som har villet åpne franchise. Hurtigmat basert på egg er mer kjent i utlandet enn her, sier hun og bli avbrutt av en kunde som bestiller bestselgeren Bacon & Cheddar-sandwich med stekt egg og chilimajones servert som en hamburger i brioche-brød.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hot saus, som for eksempel Sriracha, og egg passer sammen som hånd i hanske. Det er en kombinasjon som er uvant for mange nordmenn.

Les også: Cappelen har trolig omsatt narkotika for over én milliard kroner

Røbekk legger ikke skjul på at hun, som sunnmøring, er opptatt av penger. Som en naturlig konsekvens av dette, tok hun en master i finans. Deretter gikk turen til DnB hvor hun var trainee og senere jobbet med shipping i samme selskap. Da var hun på utveksling i New York, og det første frøet i gründerspiren ble sådd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Der spiste jeg mye wraps med eggerøre og cheddar og fikk interesse for mat. Da jeg måtte bo en måned på hotell, ble denne interessen ytterligere forsterket. Jeg ble nærmest besatt av hotellfrokosten og tenkte at dersom jeg hadde drevet hotell, skulle jeg hatt minst ti ulike tilberedninger av egg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Røbekk returnerte til Norge, fikk hun jobb som businesscontroller i Nortura (Prior og Gilde), og kombinasjonen mat og finans var et faktum.

– Da fikk jeg mer og mer lyst til å starte noe eget. Men jeg har jo ikke gjort dette før, så lærekurven er bratt. Fra dag én visste jeg at jeg ville lage en fastfoodkjede med egg, men alt fra logistikk og råvarer til ansettelser og interiør må også løses.

Les også: Nordea: 2019 kan bli et gullår for Norge

– Og tilgangen på kapital…

– Ja. Jeg visste at jeg trengte investorer, og lurte på om jeg skulle gå til venner og familie eller henvende meg til profesjonelle investorer. Jeg valgte det siste og opplevde et stort fokus på tech-hypen blant investorer. Det var derfor forfriskende å komme i kontakt med Askeladden, som har handelskonsepter som Cutters og Dr. Dropin i porteføljen. De er gode støttespillere i arbeidet med å bygge opp Sunny Side til en kjede. Målet er å åpne minst ett lokale til i løpet av dette året.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Og videre?

– Ha ti serveringssteder i Oslo og andre store byer i Norge i løpet av tre år. Og omsette for mellom 50 og 70 millioner kroner. Når det gjelder navnet Sunny Side, fungerer det godt internasjonalt også, hinter sunnmøringen.

Fakta

Navn: Nina Røbekk (34).

Selskap: Sunny Side Up Norge AS.

Forretningsidé: Bygge en hurtigmatkjede med rimelige og velsmakende retter basert på egg.

Ambisjon: Ha ti serveringssteder om tre år og omsette for mellom 50 og 70 millioner.

Finansiering: En million i aksjekapital fra gründeren og investorene.

Eiere: Gründeren (60 %) og Askeladden (40 %).

Les også: 28-åring fikk toppjobb i Nordnet

Saken er opprinnelig publisert i Finansavisen lørdag 1. september