Næringsministeren forventer høyere kvinneandel i Telenor

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil ikke kommentere Berit Svendsens avgang fra Telenor konkret, men sier han mener Telenor bør ha større ambisjoner for mangfold i ledergruppen.
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil ikke kommentere Berit Svendsens avgang fra Telenor konkret, men sier han mener Telenor bør ha større ambisjoner for mangfold i ledergruppen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Telenor og andre selskaper der staten er eier burde ha større ambisjoner for bedre mangfold i ledergruppene, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter Berit Svendsens avgang er det bare to kvinner igjen i Telenors konsernledelse. Selskapet burde ha mye høyere ambisjoner, sier næringsministeren til NRK.

– Hvis du hadde spurt meg om Telenor og de andre virksomhetene staten eier, bør ha større ambisjoner enn i dag for mangfold, så er svaret ja. Og det er ikke bare et fromt ønske. Vi forventer faktisk at selskapene jobber systematisk og målrettet for å få mer mangfold. Dette gjelder først og fremst kvinner, for det er de som er i mindretall, utdyper Isaksen til NRK.

Les også: Telenor og Svendsen skiller lag – full splid om bakteppet

Han vil ikke uttale seg konkret om hva han mener om Svendsens avgang tirsdag utover at han har full tillit til styret i Telenor.

– Det er fordi i henhold til norsk lov og det Stortinget har bestemt, så er det styret som styrer selskapet, og så er det vår jobb å forvalte eierskapet. Vi kan si at vi har en forventning og et krav til at selskapet skal jobbe systematisk og målrettet for å oppnå mangfold i styret eller en ledergruppe, men vi driver ikke løpende kommentatorvirksomhet eller bestemmer hvem som skal inn og ut av en ledergruppe. Det er styrets ansvar, sier Isaksen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Isaksens kollega i regjeringen, likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H), gikk derimot tidligere i dag hardt ut mot den lave kvinneandelen i Telenors ledelse.

Les også: Ansatte i Telenor sjokkerte over Berit Svendsens avgang

– Det er uholdbart at et av Norges desidert største selskaper, som har alle forutsetninger for å rekruttere de beste kvinner til toppen i konsernledelsen, ikke greier å ha en bedre kjønnsbalanse enn det de ser ut til å ha, sa hun til NRK.

– Det er påfallende mangel på mangfold. Dette er et eksempel på at det går i feil retning, Det er viktig med mangfold i en ledelse, med mennesker som utfordrer hverandre, sa hun.

Les også: Berit Svendsen går av som sjef for Telenor Norge