Telenor har varslet Næringsdepartementet om intern uro i selskapet

Styreleder i Telenor, Gunn Wærstad (t.h.), har gitt orientering til Næringsdepartementet om uroen rundt selskapet. Her er hun sammen med Telenor-sjef Sigve Brekke. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Styreleder i Telenor, Gunn Wærstad (t.h.), har gitt orientering til Næringsdepartementet om uroen rundt selskapet. Her er hun sammen med Telenor-sjef Sigve Brekke. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Styreleder i Telenor, Gunn Wærstad, har gitt en orientering til Næringsdepartementet om uroen i selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter departementet overfor TV 2 torsdag.

– I lys av oppmerksomheten saken har fått i mediene, tok Telenors styreleder kontakt for å spørre om departementet ønsket en kort orientering på administrativt nivå, sier kommunikasjonsrådgiver Lisa Nordøen i Næringsdepartementet, som tilføyer at departementet takket ja til orienteringen.

I vår og sommer forsøkte Telenor-sjef Sigve Brekke å bytte ut Berit Svendsen ut som sjef for Telenor Skandinavia, og tilbudt henne alternative jobber, ifølge NRKs kilder. En av dem skal ha vært å lede datterselskapet dtac i Thailand, noe som ville innebære at hun ikke lenger ville være en del av konsernledelsen.

Svendsen har ledet selskapets virksomhet i Norge siden 2011 og fikk i fjor også ansvaret for Sverige og Danmark.

Personvernpolicy