Pengene renner inn for Morten Abel

Morten Abel på scenen under OverOslo i juni i år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Morten Abel på scenen under OverOslo i juni i år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nå planlegges gjenforening og turne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital:) Morten Abels selskap Topp Stemning, som ble stiftet i slutten av 2016, gjorde det svært godt økonomisk i fjor, skriver Kapital. Omsetningen utgjorde 8,3 millioner kroner. Resultat før skatt havnet på 7,4 millioner.

Abel hentet likevel ikke ut en eneste krone i utbytte. Hele overskuddet ble lagt til egenkapitalen, som ved utgangen av 2017 var på tett opp under seks millioner kroner.

Til gjengjeld tok Abel, som den eneste ansatte i Topp Stemning, ifølge bladet ut 700.000 kroner i lønn. Denne lønnsposten var, i tillegg til revisorregningen, også de eneste kostnadene til selskapet i fjor.

Savnet bandmedlemmer

Morten Abel Knutsen startet sin karriere i bandet Mods, men det var årene med The September When som virkelig løftet ham opp på den norske stjernehimmelen. Siden 2011 har Abel turnert på egen hånd, og har til sammen kommet ut med syv egne studioalbum.

Nå har imidlertid savnet av gamle kolleger blitt for stort, skriver Kapital. I fjor gjennomførte han to konserter sammen med sine medsammensvorne i Mods, og fansen på både Viking Stadion og Oslo Spectrum kunne glede seg over originalversjonen av «Tore Tang» med full besetning.

Les også:

Planlegger turné i 2019

Neste år står gjenforeningen av The September When for tur. 55-åringen har selv gått ut i Dagbladet med planene om å legge ut på en turne med bandet neste år, men hans manager Arne Svare er litt mer nølende når vi spør om han kan fortelle mer om planene til The September When.

– Ikke ennå, må legge dem først, svarer Svare i en epost til Kapital.

– Men det blir et gjensyn?

– Ja, det håper jeg, avslutter han.

Les også:

Saken er tidligere publisert på Hegnar.no

Personvernpolicy