– Det er en absurd energibruk på krypto

Daniel Kjørberg Siraj. Foto: NTB Scanpix
Daniel Kjørberg Siraj. Foto: NTB Scanpix

Obos-sjefen reagerer sterkt på at Kryptovault skal bygge anlegg i Glomfjord og Sauda for produksjon av bitcoin, hvor det vil trekkes like mye strøm som hele Stavanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er en absurd energibruk på spekulative kryptovalutaer. I samfunnet ellers er det enighet om at vi må løfte sammen, og det fokuseres på energisparing i alle ledd. Da bør ikke produksjon av kryptovalutaer være et prioritert område, sier Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj til DN.

Siraj sier videre til avisen at miljøargumentet om at bærekraftig og fornybar norsk vannkraft gjør at Norge og norsk kraft skal fungere som et batteri for Europa, og at vi risikerer å bruke opp batteriet.

Daglig leder Marius Holm i miljøstiftelsen Zero er også kritisk til bruk av strøm for produksjon av kryptovaluta.

– Mange andre bransjer er pålagt å utnytte varmen ved produksjon. Nesten all energi til produksjon av kryptovaluta ender opp som varme som ikke utnyttes. Det burde være regulert, sier Holm til avisen.

Talsmann for Kryptovault, Gjermund Hagesæter, avviser kritikken og mener ifølge avisen at det blir feil å sammenligne byggkrav med datasentre. Han understreker også at selskapet håper å benytte overskuddsvarmen i datasentrene til andre formål.

Les også: Slik går det med oljeprisen

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no

Personvernpolicy