Legger ned kiosk etter 110 års drift

<p>Etter 110 års forretningsdrift er det slutt for Birkelunden spillekiosk i Thorvald Meyers gate i Oslo.</p>
Etter 110 års forretningsdrift er det slutt for Birkelunden spillekiosk i Thorvald Meyers gate i Oslo. Foto: Anders Høilund

– Serveringssteder er hva det blir lagt opp til at det skal være i Thorvald Meyers gate. Hele Grünerløkka har mistet sin sjarm, mener innehaver Glen Evensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Birkelunden spillekiosk lever på lånt tid. Lokalene er ledige, og kioskeier Glen Evensen (54) kommenterer nedleggelsen med en setning.

Jeg har fått nok, sier han.

– Nok av at næringslivet ikke blir tatt hensyn til i Oslo, nok av at byrådet vil tre avgjørelser ned over hodet på folk og nok av at Norsk Rikstoto og Norsk Tipping ønsker å tvinge spillerne til å spille på mobiltelefon eller pc, sier Evensen til VårtOslo.

Det var lykkeligere tider i 2009 da et tippelag på sju fra Birkelunden spillekiosk, med blant andre innehaveren på laget, innkasserte over to millioner kroner på en V65-bong hos Norsk rikstoto.

Familien til Glen Evensen har drevet forretning i lokalene i Thorvald Meyers gate 110 år. Evensens kiosk har vært tippekommisjonærer siden 1997.

Ikke lenger mulig å tippe som uregistrert

Skal du tippe, eller spille på hest i dag, må du registrere deg med både mobilnummer og e-postadresse.

LES OGSÅ: Oslos politikere gir seg selv en solid lønnsøkning. SVs ordfører og Aps byrådsleder har økt lønna med 100.000 siden de vant valget

– Ikke alle har det, og det tar lang tid å registrere nye kunder. Flere spillkommisjonærer i nærheten har lagt ned, og vi får stadig inn nye kunder. Ikke alle kommisjonærer kan jobben sin skikkelig, dermed kommer det kunder hit som må ha hjelp med spillkort fra Norsk Tipping som ikke fungerer. Det blir ekstra arbeid for oss. Vi kan jobben vår, sier Evensen.

– Serveringssteder er hva det blir lagt opp til at det skal være i Thorvald Meyers gate. Hele Grünerløkka har mistet sin sjarm. Jeg ønsker ikke å drive forretningsvirksomhet her lenger. Jeg har fått nok, sier Glen Evensen.

LES OGSÅ: — Det nytter å kjempe, forteller foreldre ved Lakkegata skole. Får tredoblet skolegården

Beboerparkering fikk begeret til å renne over

– Det er innført beboerparkering på Grünerløkka. Det betyr at jeg, som bor i Bærum, ikke har mulighet til å parkere i nærheten av jobben min. Jeg må ha bilen med meg. Vi tilhører ingen kjede, og vi henter og kjører varer til butikken selv. Nå har jeg rett og slett fått nok av Oslo og de som styrer der, gjentar Evensen.

– I dag tenker alle på miljø. Alle forstår at det er viktig, men vi vil ikke bli pålagt begrensninger av de som styrer, slik næringslivet nå får det i Oslo, sier han.

LES OGSÅ: Det nye badeeldoradoet på Tøyen ett skritt nærmere å bli realisert

Kan bli spisested

De fleste som har sagt seg interessert i å overta forretningslokalet ønsker å drive en eller annen form for serveringssted. På begge sider av spillekiosken i Thorvald Meyers gate ligger det allerede serveringssteder. Beboerne i bygården ønsker ikke flere slike etablissementer i kvartalet.

Ifølge Evensen driver noen av beboerne selv serveringsvirksomhet på Grünerløkka.

– Nettopp serveringssteder er hva det blir lagt opp til at det skal være i Thorvald Meyers gate. Hele Grünerløkka har mistet sin sjarm. Jeg ønsker ikke å drive forretningsvirksomhet her lenger. Jeg har fått nok, sier Evensen.

Denne saken ble opprinnelig publisert av VårtOslo.

Personvernpolicy