Meny

Idar Vollvik taper nye millioner

Idar Vollvik Foto: Iván Kverme / Finansavisen
2017 var langt fra et lønnsomt år for Idar Vollviks Ludo-imperium.

(Finansavisen): Idar Vollvik har solgt alt fra hardangerbestikk til høytrykkspylere og sexy nissedrakter i seks år. Men selv om sjefen selv ikke tar ut lønn, går butikken i minus, skriver Finansavisen.

Idar Vollvik skrøt ifølge avisen lenge av enorm vekst i nettbutikken Ludo Store, men etterhvert som regnskapene måtte rapporteres og sannheten kom frem, stilnet Vollviks entusiasme utad. I fjor vinter gikk selskapet konkurs, men Vollvik kjøpte tilbake boet og startet virksomheten igjen.

Inntektene er imidlertid langt unna tidligere tider, da virksomheten hadde en årlig omsetning på mellom 25 og 30 millioner kroner. I fjor omsatte Norske nettbutikker AS for 8,6 millioner kroner, noe som dermed vitner om et omsetningsfall på hele 70 prosent siden toppen.

Les også: Idar Vollvik satser på app i Thailand

Taper penger

Fasiten for 2017 viser også at Vollviks virksomhet tapte penger, og selskapet endte ifølge avisen opp med et underskudd på 4 millioner kroner. 2,5 av millionene skyldes imidlertid nedskrivnng av goodwill, slik at reelt underskudd utgjør 1,5 millioner kroner.

«I fjor hadde vi en rekke engangskostnader og avskrivninger», skriver Vollvik i en e-post til Finansavisen, og varsler nok en gang at selskapet skal gå i null.

«Første halvår i år sier at vi har ca. 150.000 i pluss. Det ser ut til at vi totalt sett skal klare et 0-resultat i år», fortsetter Vollvik.

Les også: Racerfører satser millioner på Vollvik

Ludo-imperium

Ifølge Finansavisen er heller ikke regnskapet til Vollviks Ludo-imperium, Ludo Group, lystig lesning. Ludo Mobil, Ludo Store, Ludorådet, Ludo Wear, Ludo Mobil Sverige, Ludo Mobil Spania og Ludo Mobil Thailand er alle bokført til 0 i regnskapet til holdingselskapet. Samtlige har negativ egenkapital – Ludo Mobil mest med 61 millioner, og samtlige har negativt resultat.

Norske Nettbutikker er ifølge avisen det eneste som står oppført med positiv verdi med 30.000 kroner.

Holdingselskapet bokførte i fjor 750.000 i inntekter, noe som er en halvering fra året før. Dette ble spist opp av lønn tilsvarende et halvt årsverk, og rentekostnader på 1,2 millioner kroner medførte et underskudd på 1,3 millioner kroner.

Vollviks tidligere toppselskap har nå en bokført balanse på 146.000 kroner, der tidligere innskutt egenkapital på 151 millioner kroner er skyllet ut gjennom samlede tap på 170 millioner slik at det gjenstår 18,5 millioner kroner i gjeld, skriver Finansavisen.

Les også: – I min situasjon kan du skyte en lang pil etter å få banklån

Artikkelen ble først publisert på Hegnar.no.

Privatøkonomi
Populært