Saksøker eiendomsmillionær og Bik Bok-gründer

Foto: Foto: Finansavisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Akershus Fylkeskommunale Pensjonskasse krever millionavslag etter kjøp av Wergelandsveien 21. Nå tar de saken til retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Akershus Fylkeskommunale Pensjonskasse krever 12 millioner kroner i prisavslag etter kjøpet av Wergelandsveien 21 i Oslo på grunn av «mangler ved fasader og tak», skriver Dagens Næringsliv.

Det er litt over to år siden pensjonskassen betalte knappe 150 millioner kroner for eiendommen.

– Etter kjøpet ble det oppdaget alvorlige mangler ved fasader og tak, og det er fremsatt krav om prisavslag og erstatning for utbedringskostnadene, sier pensjonskassens advokat Morten Andresen.

Les også: Kjøpte verdiløs eiendom - fikk ikke heve kjøpet

Nå saksøker de selgerne, som blant annet omfatter flere kjente investorer, som eiendomsmillionær Paal Hveem og Bikbok-gründer Karstein Gjersvik og deres selskaper.

– De hadde full innsikt i det de kjøpte. Det forundrer meg sterkt at de sier at eiendommen er i dårligere stand enn forventet. Det sier seg selv at en pensjonskasse gjør en grundig vurdering før man gjennomfører et sånt kjøp. Om man er uenig i sin egen vurdering to år senere, får det være deres sak, sier selgernes advokat, Terje Mathisen, til avisen.

Det er ifølge DN i desember satt av to dager i Oslo tingrett til eiendomsstriden.

Les også:

Dette er taksten på Märthas Bloksberg

Nytt tvangssalg for rederbolig til 55 mill.

Saken ble først publisert på Hegnar.no