Tesla-aksjen faller etter Musk-intervju

Elon Musk er både toppsjef og styreformann i Tesla. I tillegg til elbiler produserer selskapet batterier, og solcellepaneler via datterselskapet SolarCity. Foto: Kiichiro Sato / AP / NTB scanpix
Elon Musk er både toppsjef og styreformann i Tesla. I tillegg til elbiler produserer selskapet batterier, og solcellepaneler via datterselskapet SolarCity. Foto: Kiichiro Sato / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tesla falt over 7 prosent på børsen etter at toppsjefen Elon Musk fortalte om ekstremt arbeidspress i et intervju hvor han angivelig var nær ved å gråte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Finnes det noen som kan gjøre jobben bedre? Da kan de overta tøylene her og nå, sier Musk i intervjuet med New York Times.

Han er både toppsjef og styreformann i Tesla. Etter at intervjuet ble publisert, falt selskapet fredag over 7 prosent på New York-børsen.

I løpe av samtalen ble Musk flere ganger grøtete i stemmen, ifølge New York Times. Han forteller om en stor personlig belastning og søvnproblemer som følge av høyt arbeidspress.

– Det var perioder da jeg ikke forlot fabrikken på tre eller fire dager, sier Tesla-sjefen.

Han forteller også at venner er blitt bekymret for hvordan det går med ham.

Musk har bidratt sterkt til å profilere Tesla, men de siste månedene har han også fått oppmerksomhet for flere underlige Twitter-meldinger. En melding der han skrev at han vurderte å ta selskapet av børs, har angivelig fått amerikanske finansmyndigheter til å sette i gang etterforskning.

Les også: Tesla-sjefen rystet Wall Street med Twitter-utspill