Ny passasjerrekord for Norwegian

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer i Europa, USA, Midtøsten, Sør-Amerika og Asia velger Norwegian når de skal ut og reise, sier Bjørn Kjos. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer i Europa, USA, Midtøsten, Sør-Amerika og Asia velger Norwegian når de skal ut og reise, sier Bjørn Kjos. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian hadde nærmere 3,8 millioner passasjerer i juli i år. Det er 13 prosent flere enn i samme måned i fjor – og det høyeste tallet for én måned noen gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet hadde temmelig fulle fly, noe fyllingsgraden på 93 prosent vitner om.

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer i Europa, USA, Midtøsten, Sør-Amerika og Asia velger Norwegian når de skal ut og reise. Det er også positivt at selv med stor kapasitetsøkning fyller vi flyene godt i hele rutenettet, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

– Høste av det vi har sådd

– Kapasitetsveksten er fortsatt høy, men i tråd med strategien er den nå i ferd med å avta noe sammenlignet med tidligere måneder. Etter en lang periode med sterk vekst vil vi fremover kunne høste av det vi har sådd, noe som vil komme kunder, ansatte og aksjonærer til gode, fortsetter han.

Les også: Norwegian får kritikk for flyshow-stunt

Norwegian leier inn kjempefly i tre uker

Punktlighet

Norwegian gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flygningene i juli. Punktligheten var 67,9 prosent, og selskapet forklarer det med omfattende flygelederstreiker i Europa.

Den totale trafikkveksten (RPK) var 33 prosent, mens kapasitetsveksten (ASK) var 35 prosent.

SAS kommer med sine julitall onsdag. I årets junimåned satte selskapet rekord med 2,7 millioner passasjerer. Da hadde Norwegian 3,5 millioner passasjerer.