Denne tomten kan bli din for 8,1 millarder kroner

Foto: Faksimile fra Forbes

The Mountain of Beverly Hills er den dyreste tomten noensinne i Los Angeles.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For i overkant av åtte milliarder norske kroner kan du kjøpe denne 635.000-kvadratmeters tomten i Los Angeles.

Navnet på tomten er The Mountain of Beverly Hills, og er omtrent en tredjedel av størrelsen til Oslo sentrum, men uten noen form for bebyggelse.

Den imponerende prislappen inkluderer panoramautsikt over halv-utviklet land og Los Angeles. Det er ingen herregård enda, så ta med arkitekten din i bagasjen.

Les også: Så mye koster det å leie bolig i Oslo, Bergen og Trondheim

Prisen er en overdrivelse, uten tvil, men neppe uventet for en slik ufattelig eiendom. Den nærmeste rivalen er i Bel Air, en lavere høyde hvor utvikler Nile Niami ber om fire milliarder kroner for The One, en 9.300-kvadratmeters, 20-roms bolig.

– The Mountain får plass til åtte The One-eiendommer, med over 500.000 kvadratmeter til overs. Hvis kjøperen ønsker å bygge en fornøyelsespark så massiv som Disneyland, kan de, med over 400.000 kvadratmeter til overs. Du kan virkelig lage til eget rike, sier agenturet Pacific Union Real Estate, ifølge Forbes.

– Vår sannsynlige kjøper for denne eiendommen er en person som ønsker å bygge sin egen koloni, sier agenturet.

Les også: Fortsatt hett marked - ser bare ett spøkelse

The Mountain vil antagelig fange oppmerksomheten til en russisk oligark eller en arabisk monark, og utbyggeren sier eiendommen er ideell for en som ønsker å lage en stor entré blant de rikeste i Los Angeles.

– Teamet mitt har identifisert at det er over 100 milliardærer som vil være interessert og har råd til denne eiendommen, sier agenturet, som mener eiendommen vil sette en ny Los Angeles- og verdensrekord.

Artikkelen ble først publisert på Hegnar.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært