Millionrush for norske idrettshelter

En av gründerne bak Norwegian Outlet, tidligere toppidrettsutøver Ådne Søndrål. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.
En av gründerne bak Norwegian Outlet, tidligere toppidrettsutøver Ådne Søndrål. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.

Hva har Therese Johaug, Aksel Lund Svindal, Ådne Søndrål, Ole Kristian Furuseth og Kari Traa til felles? Alle har vunnet OL-medaljer. Og de håvet inn millioner i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Det sies at medaljen har en bakside når adrenalinet, forventningene og seiersrusen blir borte.

Likevel er det mange av de tidligere idrettsheltene som også lykkes utenfor idrettsarenaen. Finansavisen har laget en oversikt som viser hva både tidligere og nåværende idrettshelter tjente i 2017, gjennom sine respektive investeringsselskaper.

Og tallenes tale er klar - mange av idrettsheltene har nok til smør på matpakken.

Furuseth på topp

Ole Kristian Furuseth (51) er kjent for å ha tatt sølv i slalåm under OL i Nagano i 1998.

Som eiendomsinvestor gjør han det like sterkt. I fjor tjente han nesten 84 millioner kroner gjennom investeringsselskapet James Strong, etter flere større tomtesalg på Jessheim.

Les også: Therese Johaug tredoblet resultatet

Skøyteløper solgte for 1,2 milliarder

Tidligere skøyteløper Ådne Søndrål (47) er olympisk mester fra 1998 og fire ganger verdensmester. Gjennom 1990-tallet var han en gjenganger på toppen av seierspallen på 1.500 meter.

Etter endt karriere var han med i etableringen av Private Equity-fondet Argentum, før han begynte på corporateavdelingen i First Securities.

Men det er Norwegian Outlet på Vestby som har vært Søndråls store lykketreff, etter han i fjor solgte selskapet til britiske Hammerson for 1,2 milliarder kroner.

Finansavisen har tidligere skrevet at Søndrål har tjent 115 millioner kroner på merkevarebyen. For fjoråret er det registrert et årsresultat på 51 millioner kroner for Søndråls investeringsselskape Oleimset.

Les også: Tidligere toppalpinist tjente 84 mill. på eiendom

Milliondryss

Seilkongen Kristian Nergaard tjente også gode penger i fjor og kunne innkassere et overskudd på 26 millioner kroner. Pengene ble i hovedsak hentet fra den lukrative BamaGruppen, hvor Nergaard-familien eier 34 prosent av aksjene.

Kristian Nergaard er ifølge Kapital verdt en milliard kroner.

Bjørn Maaseides reelle formue har også passert milliardmerket, etter flere prosjekter innen treningstudioer og eiendom, og mer nylig innen finans. Maaseides investeringsselskap tjente 24 millioner kroner i fjor.

Therese Johaug og den tidligere skidronningen Bente Skari nådde også et tosifret millionbeløp og satt igjen med henholdvis 14 og 11,5 millioner kroner.

I 2002 startet skilegende og olympiske mester Kari Traa (44) kleskolleksjonen Kari Traa, som senere har blitt en økonomisk suksess. Gjennom investeringsselskapet Dspin tjente hun 28 millioner kroner etter skatt i fjor.

Les også: Carew fikk medhold i eiendomstvist

Trenger fagkunnskap

- Jeg tror det er to komponenter som trengs for å lykkes i næringslivet: universelle egenskaper og fagkunnskaper. Med universelle egenskaper mener jeg evnen til å jobbe målrettet og betale prisen som skal til for å nå målet. Mange som har drevet med idrett har denne biten på plass. Når idrettsutøvere også tilegner seg den faglige biten, har man gode forutsetninger for å skape resultater, sier Ådne Søndrål til Finansavisen.

Les også:
Røkke tror krill kan bli Akers mest verdifulle investering

– Det var mitt livs største tabbe

Investor Bjørn Dæhlie: - Du skal ha nerver av stål

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært