Landbruksdirektoratet setter opp tollen på import av storfekjøtt

Flere bønder har måttet slakte dyra sine som følge av tørkekrisen denne sommeren. Det har ført til et overskudd av storfekjøtt, og Landbruksdirektoratet har derfor opphevet den generelle tollnedsettelsen for import av storfekjøtt. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Flere bønder har måttet slakte dyra sine som følge av tørkekrisen denne sommeren. Det har ført til et overskudd av storfekjøtt, og Landbruksdirektoratet har derfor opphevet den generelle tollnedsettelsen for import av storfekjøtt. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landbruksdirektoratet har opphevet den generelle tollnedsettelsen for import av storfekjøtt på grunn av fôrkrisen som rammer Sør-Norge som følge av tørken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Så det er nå ordinær tollsats på import av storfekjøtt, sier rådgiver Elin Hoel i Landbruksdirektoratet til Nationen.

Den ordinære tollsatsen for disse produktene er 38,2 kroner per kilo, og gjelder hele, halve og kvarte skrotter i fersk og fryst tilstand.

– Det er på grunn av situasjonen med økt slakting og fulle fryselagre, sier Hoel.

Det har vært en generell tollnedsettelse på import av storfekjøtt til Norge på grunn av et underskudd på storfekjøtt. Som følge av den ekstraordinære tørkesommeren i år, der bønder har måttet slakte ned besetninger, har det nå blitt et overskudd av storfekjøtt.

Det har kommet en anmodning fra markedsregulator Nortura om å sette opp tollen. Nå er tollen tilbake på samme nivå som før den generelle nedsettelsen, og dette gjaldt allerede fra tirsdag 17. juli.