Dårlige tall fra Gjensidige – vinteren får skylden

En kraftig vinter på mange skader på hus og eiendom fører til et dårlig resultat for Gjensidige etter andre kvartal. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
En kraftig vinter på mange skader på hus og eiendom fører til et dårlig resultat for Gjensidige etter andre kvartal. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallene for andre kvartal viser en kraftig nedgang i lønnsomheten for forsikringsselskapet Gjensidige. Den lange vinteren ble en dyr affære for selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resultat før skatt falt fra 1.502,7 millioner kroner i andre kvartal i fjor til 1.253 millioner kroner i samme periode i år. Det er en nedgang på nesten 250 millioner kroner.

Markedet hadde forventet et resultat på rundt 1.559 millioner, ifølge hegnar.no. Forsikringsresultat gikk ned fra 972,3 millioner i juni i fjor til 706,8 millioner kroner i år.

– Resultatet er preget av vær-relaterte skader og fortsatt svekkelse i lønnsomheten for motorvogn i Norge, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige Forsikring i en kommentar.

Ifølge kvartalsrapporten opplevde selskapet en kraftig økning i skadene knyttet til eiendom. Såkalte «værrelaterte frekvensskader» var i andre kvartal anslagsvis 150–200 millioner kroner høyere enn det historiske gjennomsnittet, skriver Nettavisen.

Gjensidige solgte nylig sin bankvirksomhet til Nordea.