Meny

Brødrene arvet selskapet - hun fikk ingenting

Illustrasjonsfoto: Finansavisen
Mens brødrene overtok familiebedriften, arvet Liv Johannson (78) ingenting av selskapet som i dag eier Joker, Kiwi og Meny.

Gjennom fem generasjoner har familien Johannson bygget seg opp til å bli en dagligvaregigant i Norge. Sammen med sin far og onkel eier Johan Johannson drøyt 74 prosent av aksjene i NorgesGruppen. Etter en intern omstrukturering av selskapene i slutten av 2016, ble hele NorgesGruppen internt verdsatt til 41 milliarder, et anslag det er grunn til å tro er på den forsiktige siden.

Knut Hartvig Johannson (styreleder Norgesgruppen) tilstede på topplederkonferanse i juni i år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Både Torbjørn og Knut Hartvig har tidligere uttalt at søstrene kunne vært en del av familieselskapet hvis de selv hadde ønsket.

– Vi har fra 150 år tilbake hatt et prinsipp om at man må være aktiv for å eie. Det er ikke kvinnediskriminerende, sier Norgesgruppens styreleder til DN.

Når Liv Johannson blir konfrontert med brorens uttalelser, utbryter hun:

– Nå må de holde opp å si det. Det er virkelig tull. Jeg ble aldri involvert i noe som helst. Far snakket med brødrene mine om firmaet, men utelot søsteren min og meg, forteller hun til avisen.

Les også:  KLM stanser flygninger til Teheran

Saken er tidligere publisert på Hegnar.no

Privatøkonomi
Populært