Morten Harket sikret seg ti millioner i utbytte

Morten Harket har grunn til å være fornøyd med fjoråret.
Morten Harket har grunn til å være fornøyd med fjoråret. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Cast in Steel»-turneen ble gull for Morten Harket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Kapital): I den siste utgaven av Kapital kan vi lese at «Cast in Steel»-turneen til A-ha ble en økonomisk suksess for både bandet og deres manager Harald Wiik. Etter flere «magre» år for Morten Harkets aksjeselskap Compass Point kunne Harket bevilge seg et utbytte på fire millioner kroner i 2016 og ytterligere 6,5 millioner kroner i 2017.

Kapital skrev i 2015 at Harket, til tross for alle millioninntektene A-ha har dratt inn på albumer og konserter opp gjennom årene, stod med null i ligningsformue helt opp til og med 2014. Etter at «Cast in Steel», det tiende studioalbumet til A-ha, ble utgitt i september 2015, spratt imidlertid ligningsformuen til Harket opp i over 12 millioner kroner i 2016.

Les også: Solgte boliger for 75 mill. - har fått Morten Harket på nakken

De akustiske konsertene i 2017 ble imidlertid langt mindre suksesser rent økonomisk, skriver Kapital. Det viser 2017-resultatene til både Harkets selskap og aksjeselskapene til Magne Furuholmen og A-has manager Harald Wiik. Sistnevnte i det økonomiske firkløveret A-ha, Pål Waaktaar-Savoy, som trolig tjener klart mest som bandets låtskriver, utvandret fra Norge til USA for mange år siden og har ikke eget norsk aksjeselskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Harkets selskap Compass Point hadde i fjor et årsresultat på litt over 700.000 kroner, mot ca. 11 millioner kroner i 2016. Det må dog legges til at Harket bevilget seg en millionlønn også for 2017. For Furuholmens aksjeselskap landet årsresultatet i fjor på vel 900.000 kroner, mot 12,5 millioner kroner i 2016. For

Kapital lyktes ikke i å komme i kontakt med A-has manager Harald Wiik.

Les også:

Rekordoverskudd for Magne Furuholmen - cashet ut tre mill.

Stordalen satser i Ålesund

Saken er tidligere publisert på Hegnar.no