Innovasjon Norge-sjefen beklager bråket rundt Andresen-ansettelse

Ferd-aving Katharina G. Andresen skal begynne i en deltidsstilling i HR-avdelingen i Innovasjon Norge.
Ferd-aving Katharina G. Andresen skal begynne i en deltidsstilling i HR-avdelingen i Innovasjon Norge. Foto: Faksimile, Finansavisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth er lei seg for bråket rundt ansettelsen av Katharina G. Andresen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Først og fremst er jeg lei meg for og beklager at dette har skapt så mye oppmerksomhet, sier Anita Krohn Traaseth til Dagens Næringsliv.

De siste dagene har det vært rettet betydelig oppmerksomhet rundt ansettelsen av Ferd-arvingen Katharina Andresen i Innovasjon Norge. Andresen fortalte om ansettelsen i et intervju med avisen i forrige uke. Deretter kom det fram i E24 at jobben hun fikk ikke hadde blitt lyst ut.

Ingen signert avtale

Traaseth understreker at Andresen ikke har gjort noe feil i prosessen og sier hun alltid henviser til HR når hun blir kontaktet om jobbmuligheter, slik Andresen gjorde.

I en epost til Nettavisen onsdag skriver pressetalskvinne Mona Raa Ravndal i Innovasjon Norge at de er blitt enige med Andresen om at oppstart skal være 2. juli etter hennes eget ønske. Ravndal legger til at det ikke foreligger noen signert arbeidsavtale på nåværende tidspunkt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

– Vi tar selvkritikk på at hun er forespeilet feil tidspunkt, vi hadde ikke utformet kontrakten engang. Vi har ikke gjort noe ulovlig. Vi har fulgt lover og regler som er riktige, men når det skaper så my støy, må vi være villige til å endre den praksisen, sier Traaseth til E24.

Aktuelt: Promillebot på 250.000 til Norges rikeste kvinne

– Ikke gjort noe galt

Andresen kom i snakk med Traaseth om internships i Innovasjon Norge tidligere i år.

– Hvilken som helst 23-åring som hadde møtt meg på hvilket som helst gründerarrangement og spurt meg om jobb i Innovasjon Norge, ville fått samme svar som Katharina Andresen fikk, sier hun.

Traaseth avviser at hun har gjort noe galt i prosessen fram mot ansettelsen.

– Jeg forstår at det legges spekuleringer om hvorvidt jeg på en måte nesten har skrevet på en serviett om hun har fått jobb, men det stemmer ikke, sier hun.

Aktuelt: Katharina G. Andresen (22) ble 700 millioner kroner rikere i fjor