Innovasjon Norge:

Endret jobbtilbudet til Norges rikeste kvinne: – Dette høres ikke bra ut

Ferd-aving Katharina G. Andresen skal begynne i en deltidsstilling i HR-avdelingen i Innovasjon Norge.
Ferd-aving Katharina G. Andresen skal begynne i en deltidsstilling i HR-avdelingen i Innovasjon Norge. Foto: Faksimile, Finansavisen

Norges rikeste kvinne ble forespeilet en jobb i ti måneder i Innovasjon Norge. For at ansettelsen skulle være lovlig, ble tilbudet endret til seks måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens Næringsliv skrev tidligere i uka at Ferd-aving Katharina G. Andresen skal begynne i en deltidsstilling i HR-avdelingen i Innovasjon Norge.

Stillingen ble ikke utlyst, og Innovasjon Norge har begrunnet det med at dette er en såkalt administrativ ansettelse. I tråd med regelverket kan en slik kontrakt bare være på inntil seks måneder.

Kommunikasjonsdirektør Kristin Welle-Strand i Innovasjon Norge bekrefter overfor Dagens Næringsliv at det opprinnelige forslaget var en stilling på ti måneder, men at dette ble justert.

Les også: Katharina G. Andresen (22) ble 700 millioner kroner rikere i fjor

– I tråd med regelverket

– Flere momenter ble diskutert og kvalitetssjekket, herunder også varighet, og forslaget fra HR på inntil ti måneder ble justert i tråd med regelverket for denne typer ansettelser og i enighet med Andresen, sier Welle-Strand.

Søndag kveld gikk Katharina G. Andresen ut på Twitter og kommenterte saken. Hun skrev: «Ung kvinne som ønsker å gjøre noe positivt med posisjonen sin = blir hengt ut og tråkket på av voksne mennesker. Wow».

Artikkelen fortsetter under.

Flere Twitter-brukere reagerer på hvordan Andresen ordlegger seg på Twitter. En av dem er redaktør i Medier24, Gard L. Michalsen:

«Hvordan definerer du uthenging og tråkket på? Mener du å være fritatt for debatt når du søker offentlighetens lys?», spør Michalsen, uten at han har fått noe svar.

Han har tidligere stilt seg kritisk til ansettelsesprosessen i en kommentar i Medier24.

Les også: Promillebot på 250.000 til Norges rikeste kvinne

– Dette høres ikke bra ut

Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth uttaler til Dagens Næringsliv at hun ikke er informert om detaljer i saken ettersom det er HR-avdelingen som har ansvar for dette.

Flere eksperter E24 har snakket med stiller spørsmål ved ansettelsen.

– Du kan ikke tilpasse lengden på kontrakten for å omgå kravet til utlysning. Dette høres ikke bra ut i utgangspunktet, ut fra min kjennskap til saken, sier Thor-Arne Wullum, arbeidsrettsekspert og partner i SBDL.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden