Innovasjon Norge:Endret jobbtilbudet til Norges rikeste kvinne: – Dette høres ikke bra ut

Ferd-aving Katharina G. Andresen skal begynne i en deltidsstilling i HR-avdelingen i Innovasjon Norge.
Ferd-aving Katharina G. Andresen skal begynne i en deltidsstilling i HR-avdelingen i Innovasjon Norge. Foto: Faksimile, Finansavisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges rikeste kvinne ble forespeilet en jobb i ti måneder i Innovasjon Norge. For at ansettelsen skulle være lovlig, ble tilbudet endret til seks måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagens Næringsliv skrev tidligere i uka at Ferd-aving Katharina G. Andresen skal begynne i en deltidsstilling i HR-avdelingen i Innovasjon Norge.

Stillingen ble ikke utlyst, og Innovasjon Norge har begrunnet det med at dette er en såkalt administrativ ansettelse. I tråd med regelverket kan en slik kontrakt bare være på inntil seks måneder.

Kommunikasjonsdirektør Kristin Welle-Strand i Innovasjon Norge bekrefter overfor Dagens Næringsliv at det opprinnelige forslaget var en stilling på ti måneder, men at dette ble justert.

Les også: Katharina G. Andresen (22) ble 700 millioner kroner rikere i fjor

– I tråd med regelverket

– Flere momenter ble diskutert og kvalitetssjekket, herunder også varighet, og forslaget fra HR på inntil ti måneder ble justert i tråd med regelverket for denne typer ansettelser og i enighet med Andresen, sier Welle-Strand.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag kveld gikk Katharina G. Andresen ut på Twitter og kommenterte saken. Hun skrev: «Ung kvinne som ønsker å gjøre noe positivt med posisjonen sin = blir hengt ut og tråkket på av voksne mennesker. Wow».

Artikkelen fortsetter under.

Flere Twitter-brukere reagerer på hvordan Andresen ordlegger seg på Twitter. En av dem er redaktør i Medier24, Gard L. Michalsen:

«Hvordan definerer du uthenging og tråkket på? Mener du å være fritatt for debatt når du søker offentlighetens lys?», spør Michalsen, uten at han har fått noe svar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han har tidligere stilt seg kritisk til ansettelsesprosessen i en kommentar i Medier24.

Les også: Promillebot på 250.000 til Norges rikeste kvinne

– Dette høres ikke bra ut

Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth uttaler til Dagens Næringsliv at hun ikke er informert om detaljer i saken ettersom det er HR-avdelingen som har ansvar for dette.

Flere eksperter E24 har snakket med stiller spørsmål ved ansettelsen.

– Du kan ikke tilpasse lengden på kontrakten for å omgå kravet til utlysning. Dette høres ikke bra ut i utgangspunktet, ut fra min kjennskap til saken, sier Thor-Arne Wullum, arbeidsrettsekspert og partner i SBDL.