Nå skal Bolleland satse på taco og pizza

Morten Støen, styreleder i Bolleland Kro og en av de tre eierne av Espa Servicesenter, bedre kjent som Bolleland langs E6 i Hedmark.
Morten Støen, styreleder i Bolleland Kro og en av de tre eierne av Espa Servicesenter, bedre kjent som Bolleland langs E6 i Hedmark. Foto: Oliver Orskaug/Finansavisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Shell langs E6 ved Espa i Hedmark er mest kjent for boller. I mandagens utgave av Finansavisen kan vi lese at stasjonseierne nå går inn i restaurantbransjen og åpner Bolleland Kro.

– Ambisjonen er å omsette for 10 millioner kroner i 2019, sier nyutnevnt styreleder i Bolleland Kro, Morten Støen, til Finansavisen.

I flere år har den sveitsiske restaurantkjeden Marché drevet et spisested vegg-i-vegg med Bolleland på Espa midt mellom Hamar og Minnesund. Men 1. oktober trekker Marché seg ut av Norge etter å ha drevet ti restauranter her i landet med tap.

Les også: Bollefest i «Bolleland»

Nå har de tre Bolleland-eierne, Støen, Rune Gulbrandsen og Roger Danielsberg, kjøpt nabobygget og tomten på nesten syv mål. Prislappen er foreløpig hemmelig og ennå ikke grunnbokregistrert.

– Hvordan skal dere tjene penger når ikke Marché klarte det?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi skal ha et annet konsept enn dem. De som jobber deltid på Bolleland får tilbud om å jobbe på Bolleland Kro, og kommer det en busslast med turister kan vi sende noen ansatte over veien for å hjelpe til i restauranten, sier Støen til Finansavisen.

Der sveitserne satset på salater og ulike varme retter, skal Bolleland-gjengen servere pizza, ha tacobuffet og mer tradisjonell husmannskost som mors kjøttkaker i brun saus. Ifølge Finansavisen skal de rette seg mer inn mot lokalbefolkningen i Løten, Stange, Espa, Tangen og Hamar, enn det Marché har gjort.

Les også: Norge fortsatt blant Europas dyreste land

I år har Bolleland en ambisjon om å selge 1,8 millioner boller. Men de ligger bak skjema etter første halvår. Etter hva Finansavisen forstår henger de bakpå med rundt 75.000 boller. I fjor omsatte Bolleland for 79,7 millioner kroner og de tre eierne satt igjen med et resultat før skatt på 8,3 millioner.

Artikkelen ble først publisert på Hegnar.no.