Nå skal Bolleland satse på taco og pizza

Morten Støen, styreleder i Bolleland Kro og en av de tre eierne av Espa Servicesenter, bedre kjent som Bolleland langs E6 i Hedmark.
Morten Støen, styreleder i Bolleland Kro og en av de tre eierne av Espa Servicesenter, bedre kjent som Bolleland langs E6 i Hedmark. Foto: Oliver Orskaug/Finansavisen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Shell langs E6 ved Espa i Hedmark er mest kjent for boller. I mandagens utgave av Finansavisen kan vi lese at stasjonseierne nå går inn i restaurantbransjen og åpner Bolleland Kro.

– Ambisjonen er å omsette for 10 millioner kroner i 2019, sier nyutnevnt styreleder i Bolleland Kro, Morten Støen, til Finansavisen.

I flere år har den sveitsiske restaurantkjeden Marché drevet et spisested vegg-i-vegg med Bolleland på Espa midt mellom Hamar og Minnesund. Men 1. oktober trekker Marché seg ut av Norge etter å ha drevet ti restauranter her i landet med tap.

Les også: Bollefest i «Bolleland»

Nå har de tre Bolleland-eierne, Støen, Rune Gulbrandsen og Roger Danielsberg, kjøpt nabobygget og tomten på nesten syv mål. Prislappen er foreløpig hemmelig og ennå ikke grunnbokregistrert.

– Hvordan skal dere tjene penger når ikke Marché klarte det?

– Vi skal ha et annet konsept enn dem. De som jobber deltid på Bolleland får tilbud om å jobbe på Bolleland Kro, og kommer det en busslast med turister kan vi sende noen ansatte over veien for å hjelpe til i restauranten, sier Støen til Finansavisen.

Der sveitserne satset på salater og ulike varme retter, skal Bolleland-gjengen servere pizza, ha tacobuffet og mer tradisjonell husmannskost som mors kjøttkaker i brun saus. Ifølge Finansavisen skal de rette seg mer inn mot lokalbefolkningen i Løten, Stange, Espa, Tangen og Hamar, enn det Marché har gjort.

Les også: Norge fortsatt blant Europas dyreste land

I år har Bolleland en ambisjon om å selge 1,8 millioner boller. Men de ligger bak skjema etter første halvår. Etter hva Finansavisen forstår henger de bakpå med rundt 75.000 boller. I fjor omsatte Bolleland for 79,7 millioner kroner og de tre eierne satt igjen med et resultat før skatt på 8,3 millioner.

Artikkelen ble først publisert på Hegnar.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden