Vedkonge gikk konkurs på regnefeil

Vedkongen Roy Vermundsberget gikk konkurs. Nå er han tilbake igjen.
Vedkongen Roy Vermundsberget gikk konkurs. Nå er han tilbake igjen. Foto: olamiabo / Shutterstock / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Roy Vermundsberget er igang igjen, etter at han så sent som i begynnelsen av mai gikk med dundrende konkurs som følge av at han solgte vedsekkene for billig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Finansavisen): Vedkongen Roy Vermundsberget solgte vedsekker for mindre enn de kostet å produsere. Da hjalp det lite at han solgte flere og flere sekker, skriver Finansavisen.

Stoppet pengekranen

Vermundsberget fant ifølge Finansavisen selv svaret i et styremøte 17. oktober i fjor: «Styret konstaterte at kalkyler på ferdige varer viste at selskapet hadde negativt dekningsbidrag pr. sekk», heter det i boinnberetningen som refererer styreprotokollen.

Les også: Elkjøp-ansatte i streik

Da det åpenbare gikk opp for Vermundsberget tok han kontakt med kundene for å få til en prisøkning, men prisene på inngåtte kontrakter lot seg ifølge avisen ikke reforhandle, slik at prisøkningen måtte gjelde for neste sesong.

Finansavisen skriver at Vermundsberget i desember i fjor kontaktet Solør Næringshage for bistand, da Grue Sparebank stoppet pengekranen og gjorde det klart at ytterligere finansiering ikke kom på tale før tidligst høsten 2018.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Faksimile fra Finansavisens utgave lørdag 23. juni.
Faksimile fra Finansavisens utgave lørdag 23. juni.

Nye forsøk ble gjort på prisøkninger, og det ble også gjort forsøk på gjeldsettergivelse fra bankens side samt kapitaltilførsel fra en investor. Forhandlingene med banken nådde ikke frem, og Vermundsberget måtte melde oppbud.

Les også: Vil åpne for gruver på havbunnen

Starter på nytt

Konkursen stopper imidlertid ikke vedkongen fra Finnskogen, som ifølge avisen skal ha overtatt sin gamle virksomhet og allerede er i gang igjen i samme bransje.

– Jeg har startet opp nytt selskap og har fått en avtale med banken, sier Vermundsberget til Finansavisen.

Han vil imidlertid ikke gå nærmere inn på hvor mye han skal betale banken, eller hvordan han skal unngå å havne i samme situasjon igjen.

Etter fire år med billigsalg, ble Roys Vedsalg 3. mai i år slått konkurs i Sør-Østerdal tingrett. Da hadde selskapet opparbeidet seg en gjeld på hele 28,4 millioner kroner, hvorav 26,6 millioner kroner var til den lokale banken, Grue Sparebank.

– Man kan stille spørsmål hvordan man kan få så mye gjeld ved å drive vedsalg, sier bostyrer Geir Langhelle til avisen.

Les også: MDG: Bilen er ryggraden i mange lokalsamfunn

Saken ble først publisert på Hegnar.no