Jakter 18 millioner til ny suksessStordalens favorittgründer skal erobre Europa

Foto: Andreas Klemsdal / Finansavisen
Foto: Andreas Klemsdal / Finansavisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ole Martin Ølmheim har solgt sykkelalarmer for 6 millioner kroner på én måned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Finansavisen.no): Han er ikke den første som forsøker å få slutt på sykkeltyverier. Men Ole Martin Ølmheim fra Sandnes er trolig den første som har fått til et kommersielt gjennombrudd for et sporings- og alarmsystem for sykler.

BikeFinder er en spesialutviklet sykkelalarm som gjemmes i hulrommet på styret. En avtale med Telenor sikrer dekning og gjør at alarmen kan spores både med GPS og over GSM-nettet. Samarbeid med Gjensidige gjør at en sykkelforsikring følger med på kjøpet. I tillegg har BikeFinder fått distribusjon gjennom avtaler med to store kjeder, skriver Finansavisen.

Resultatet er at det i løpet av én måned er solgt 6.000 enheter av BikeFinder, med en bruttoverdi på 6 millioner kroner.

– Det er nå moroa begynner. Nå trenger vi bare å holde trøkket oppe og levere på det vi har lovet så blir dette veldig bra, sier Ølmheim, til Finansavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra 2009 til 2012 var Ølmheim profesjonell syklist, før han etter karrieren ble sykkelmekaniker ved siden av studiene.

Les også: Spekulasjoner setter fart på Norwegian-aksjen

12 millioner sykler

Kundene kjøper BikeFinder på nett eller i butikk for 1.000 kroner. Deretter betaler man 59 kroner i måneden. Etter at avtalen med Gjensidige ble en realitet får kundene som kjøper BikeFinder en sykkelforsikring med gratis egenandel inkludert i månedsprisen.

– Nå har vi dekket Skandinavia på en okay måte. Nå skal vi ut og ta Europa, sier Ølmheim, til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Konkret vil BikeFinder opprette et kontor i Belgia eller Nederland.

Les også: Mener folk drar kredittkortet for å få boliglån

Vant Stordalen-konkurranse

For å komme dit trenger han penger. Ølmheim vil hente 18 millioner kroner fra investorer. Pengene skal nesten utelukkende gå til produksjon.

– Pengene skal gå til å kjøpe flere enheter. Vi har ganske dårlige betalingsbetingelser fra våre kunder, samtidig som fabrikken i Kina skal ha forskuddsbetaling. Det gjør det kapitalkrevende å vokse, sier han til Finansavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

BikeFinder har hentet inn til sammen 10 millioner kroner tidligere. To av disse kommer fra Petter Stordalen. Ole Martin Ølmheim vant nemlig Stordalens gründerkonkurranse i fjor høst. Aksjonærlisten inneholder ellers ulike forretningsengler i Rogaland i tillegg til gründeren selv, og ansatte i BikeFinder.

Saken er først publisert på Hegnar.no