Comcast kaster seg inn i budkrig mot Disney om oppkjøp av 21st Century Fox

Comcast tilbyr 65 milliarder dollar for å overta Fox-selskapet 21st Century Fox. Fra før har Disney lagt inn bud på selskapet. Foto: AP / NTB scanpix
Comcast tilbyr 65 milliarder dollar for å overta Fox-selskapet 21st Century Fox. Fra før har Disney lagt inn bud på selskapet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Comcast har lagt inn bud på 65 milliarder dollar for Rupert Murdoch-selskapet 21st Century Fox, og byr dermed mer enn det Disney har gjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Comcast, som er USAs største kabelfjernsynsleverandør og som eier mediegruppen NBC Universal, utløser dermed budkrig på hvem som skal overta restene av Murdoch-familiens imperium.

– Vårt forslag utgjør en verdi som ligger 19 prosent høyere enn Disneys tilbud. Vi har stor tiltro til vår evne til å gjennomføre oppkjøpet, og vårt tilbud inkluderer ingen betingelser tilknyttet økonomi, heter det i et brev fra Comcast til Rupert Murdoch og hans sønner Lachlan og James.

21st Century Fox står blant annet står bak «Avatar»-filmene, og TV-seriene «The Simpsons» og «Modern Family».

Comcasts bud ble presentert dagen etter at AT&T fikk grønt lys av en dommer for sitt bud om å kjøpe Time Warner. Det er en avtale verdt 85 milliarder dollar. Avtalen ble offentliggjort for ett år siden og innebærer at Time Warner-selskaper som HBO og CNN blir del av AT&Ts enorme nettverk for bredbånd og kabel-TV.