Meny

Selvaag Bolig-direktør fratrer umiddelbart

Det er ikke oppgitt noen grunn til at Baard Schumann slutter på dagen i Selvaag Bolig. Arkivfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Baard Schumann fratrer stillingen som administrerende direktør i Selvaag Bolig ASA. Avgangen kommer etter initiativ fra selskapets styre.

Schumann (47) sluttet umiddelbart tirsdag uten at det ble gitt noen grunn til hans plutselige fratreden. Schumann selv vil ikke utdype årsaken til han går på dagen.

– Jeg har undertegnet på en avtale som sier at jeg ikke skal si noe mer om denne saken, så jeg har ingen kommentar, sier Schumann til Dagens Næringsliv.

– Alt tyder på at han har fått sparken. Hadde det vært en lengre overveielse som hadde ligget bak, hadde de utnevnt en ny administrerende med en gang, sier fondsforvalter Jan Petter Sissener til E24.

Fondet Sissener Canopus er blant de ti største aksjonærene i Selvaag Bolig.

Profilert

Schumann har vært en profilert toppsjef i Selvaag i ti år. Før det kom han fra stillingen som sjef i NCC Bolig og før det jobbet han som markedsdirektør i PEAB Bolig og i DNB Eiendom.

«Styreleder Olav H. Selvaag vil inntil videre fungere i stillingen som administrerende direktør. Selvaag går derfor ut av styret, og Gisele Marchand er konstituert som styreleder», skriver Selvaag Bolig i en pressemelding.

Ifølge selskapet er partene enige om å ikke kommentere fratredelsen ytterligere. Økonomi- og næringslivsavisene skriver tirsdag at resultatet i Selvaag Bolig var omtrent halvert i første kvartal, men at det ikke var noe der som kunne indikere at Schumann var på vei vekk fra selskapet.

Aksjekursen sank

Kursen på Selvaag-aksjen sank med 5,44 prosent tirsdag.

Selvaag Bolig er en av landets største boligbyggere, og hadde ved utgangen av mars 1.511 boliger underbygging, til en total verdi av over sju milliarder kroner, skriver E24.

Konkurrent og kollega i byggebransjen, Obos-sjef Daniel K. Siraj, sier til DN at han var helt ukjent med at Schumann skulle fratre.

– Jeg blir alltid overrasket når ledere for vellykkede bedrifter må gå på dagen, men det er ikke min jobb å spekulere på årsaken til at han går. Baard er dønn lojal, så han har ikke sagt noe til meg, sier Siraj i en kommentar.

Privatøkonomi
Populært