Hurtigruten overtar Kleven Verft

Kleven Verft i Ulsteinvik i Møre og Romsdal blir nå overtatt i sin helhet av Hurtigruteselskapet KVE Holding, som har vært inne på eiersiden siden i fjor. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Kleven Verft i Ulsteinvik i Møre og Romsdal blir nå overtatt i sin helhet av Hurtigruteselskapet KVE Holding, som har vært inne på eiersiden siden i fjor. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kleven Verft i Ulsteinvik er sikret langtidsfinansiering etter at Hurtigruten-selskapet KVE Holding overtar verftet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Sunnmørsposten får det familieeide verftet tilført 600 millioner kroner i ny kapital. Verftet har slitt tungt de siste årene, og den siste tiden har det vært jobbet med ny finansiering.

– Dette er en svært god løsning som gir oss ro til å fokusere på å bygge noen av verdens mest avanserte skip og rigge Kleven for fremtiden. Dette sikrer arbeidsplassene ved det som er en hjørnesteinsbedrift i Ulsteinvik og svært viktig del av den maritime klynga på Sunnmøre, sier konsernsjef Karsten Sævik i Kleven.

Kleven Verft A/S i Ulsteinvik er et av de største skipsverftene i Møre og Romsdal. I 2017 gikk Hurtigruten inn på eiersiden i selskapet, som har vært kontrollert av familien Kleven.

– Både som ansvarlig eier og ansvarlig kunde er det viktig for oss å finne gode, og ikke minst langsiktige løsninger. Vi ser et stort potensial på Kleven, sier Daniel Skjeldam, konsernsjef i Hurtigruten, i en pressemelding.

Verftet i Ulsteinvik blir overtatt av Hurtigruten, mens verftet i Myklebust blir beholdt av dagens eiere.

Les også: Kleven verft avviser at nye hurtigruteskip er for tunge