Finanstilsynet anbefaler Vipps-fusjon

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vipps vil overta BankID og BankAxept, men har manglet myndighetenes tillatelse. Nå er storfusjonen et skritt nærmere å bli en realitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finanstilsynet anbefaler departementet å tillate de tre virksomhetene å slå seg sammen, under enkelte vilkår, framgår det av en melding mandag ettermiddag, ifølge E24.

Fra før har Konkurransetilsynet gjort det samme, under forutsetning av at Vipps og det nye selskapet blant annet tilbyr BankID-tjenester på ikke-diskriminerende vilkår til konkurrenter. Finanstilsynet krever dessuten at Vipps etablerer en kriseplan som sikrer videreføring av samfunnskritiske funksjoner, knyttet til måten BankID brukes til identifikasjon hos offentlige instanser.

– Vi er veldig glade for at Finanstilsynet har gitt en positiv tilråding til Finansdepartementet, og vilkårene de legger til grunn er både hensiktsmessige og rimelige, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Det nye selskapet skal levere løsninger innen betaling og identifisering som skal bidra til å forenkle netthandel. Selskapet ønsker å fjerne kortnummer og utløpsdato, fjerne papirfakturaen og sørge for at Norge blir først i verden hvor man ikke lenger trenger brukernavn og passord, opplyser det i en pressemelding.

Les også:

Vipps lanseres internasjonalt i år

Norske banker tar opp kampen med Apple og Facebook

Danske Bank avvikler MobilePay i Norge