Sommerværet har gitt rekordsalg av kjøtt

Med sommertemperaturer langt over 20 varmegrader strømmer nordmennene ut for å grille. Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix
Med sommertemperaturer langt over 20 varmegrader strømmer nordmennene ut for å grille. Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sommertemperaturer har gjort at nordmenn strømmer til butikkene for å kjøpe kjøtt å hive på grillen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Med været i mai har vi rett og slett hatt enormt salg av både grillkjøtt og grillprodukter, sier kommunikasjonssjef i Coop Norge, Harald Kristiansen til Nationen.

Et av de mest populære produktene denne måneden har vært spareribs. Coop har opplevd en salgsøkning på 55 prosent sammenlignet med mai i fjor, mens Meny kan melde om 70 prosent økning.

– Vi har solgt like mye spareribs i løsvekt nå i mai, som vi gjorde i hele fjor sommer, forteller Nina Horn Hynne, kommunikasjonsrådgiver i Meny.

Hun tilføyer at kjeden generelt har historisk høye salgstall på grillmat denne måneden og nevner at de har hatt en økning på 40 prosent på hamburgere, og 80 prosent på grillpølser.

Også Rema 1000 nyter godt av været, og forteller at deres hovedleverandør av kjøtt og kylling har en «all time high» når det kommer til bestillinger.

Les også: Har du sjekket datostemplingen?