Kina har godkjent 13 av Ivanka Trumps varemerker

Ivanka Trump har suksess i Kina.
Ivanka Trump har suksess i Kina. Foto: Saul Loeb / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ivanka Trumps selskap fortsetter å vokse. De siste tre månedene har den amerikanske presidentens datter fått godkjent 13 varemerker i Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innenfor den samme tidsrammen har kinesiske myndigheter også gitt selskapet Ivanka Trump Marks LLC provisoriske godkjennelser for åtte andre varemerker. De vil bli godkjent innen de neste tre månedene dersom ikke noe uforutsett skulle skje.

Til sammen dreier det seg om alt et menneske måtte kunne trenge i løpet av et langt liv, alt fra babytepper til kister og alt imellom som parfyme, sminke, kjøkkenutstyr, møbler, bøker, kaffe, sjokolade og honning.

Les også: Trump skal ha sagt at pornostjernen Stormy Daniels minner om hans egen datter Ivanka

Påvirker utenrikspolitikk?

Trump, som er ansatt som rådgiver i Det hvite hus, administrerer ikke lenger selskapet, men tjener fortsatt penger på det.

Organisasjonen Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (CREW) setter nå store spørsmålstegn ved hvorvidt Trump-familiens forretninger påvirker den amerikanske utenrikspolitikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Spesielt urovekkende

Ivanka Trump under vinter-OL i Pyeongchang. Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Ivanka Trump under vinter-OL i Pyeongchang. Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Ivanka Trumps motvillighet til å kutte båndene til selskapet er spesielt urovekkende fordi Ivanka-merket fortsetter å vokse i utlandet. Det byr på en rekke spørsmål knyttet til korrupsjon ettersom det åpner for at hun tjener på stillingen hun og hennes far har, eller hvorvidt arbeidet hennes kan bli påvirket av hvordan andre land behandler selskapet hennes, heter det i en uttalelse fra Noah Bookbinder, direktør i CREW.

Les også: – Ivanka ble ansatt i Det hvite hus og det var først da folk oppdaget at hun er stokk dum