Spår 250 000 ledige stillinger

Foto: g-stockstudio / Shutterstock / NTB scanpix.
Foto: g-stockstudio / Shutterstock / NTB scanpix.

Må tilbake til 2012 for å være på samme nivå, ifølge Christopher Ringvold i FINN.no.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veksten i stillingsmarkedet fortsetter. I april 2018 ble det lyst ut 20 581 stillinger på FINN.no, en økning på 25 prosent mot april 2017, ifølge en pressemelding.

Både offentlig og privat sektor opplever høy vekst i stillingsutlysningene. I privat sektor økte antall stillinger med 25 prosent, mens offentlig sektor hadde en vekst på 29 prosent, og ender på cirka 4.100 stillingsutlysninger.

– Norsk økonomi går bra

– Ser vi på tallene for perioden januar til april har vi en samlet oppgang på ni prosent målt mot samme periode i fjor. Det viser at norsk økonomi går bra, og at etterspørselen etter arbeidskraft er høy, sier Christopher Ringvold, produktdirektør for FINN jobb.

– I november forventet vi en økning på syv prosent flere ledige stillinger i 2018, og det er gledelig å se at vi etter årets fire første måneder ligger foran prognosen, fortsetter han.

Ringvold anslår at det vil være ca. 250.000 ledige jobber på FINN.no i løpet av 2018, og man må helt tilbake til 2012 for å være på samme nivå.

Tilbake på 2014-nivå

Mens bygg- og anleggsbransjen står for flest stillingsutlysninger i april med 3.700 ledige jobber, har det virkelig vært et taktskifte for olje, offshore og shipping. Bransjen står for størst vekst med en økning på over 100 prosent i april mot samme måned i fjor.

Ser man på perioden januar til april har det vært en samlet vekst på 69 prosent mot 2017. Bare i april ble det lyst ut nesten 1300 stillinger.

– Veksten i oljebransjen er særlig positiv, og vi er tilbake på 2014-nivå. En oljepris på over 70 dollar fatet bidrar virkelig til å løfte etterspørselen etter arbeidskraft i oljesektoren, sier Ringvold.

Også industri, produksjon og kraft opplever en kraftig vekst i april med 53 prosent flere utlyste stillinger enn samme måned i fjor.

– Stillingsveksten innen industrien har holdt seg jevnt høyt så langt i år. Normalt går antall stillingsutlysninger litt ned nærmere sommeren, før det tar seg litt opp igjen på høsten. Det er tydelig at optimismen innen industri fortsatt er sterk, sier produktdirektøren.

Les også:
Rapport bekrefter vekst i jobbmarkedet Mer enn 4 av 10 stillinger blir ikke utlyst offentlig

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden