Ville adoptere bort tre ukjente barn - og avskjære dem kjempearv

FORTVILET: Kvinnen og hennes venn har i mange år hatt et nært forhold til milliardær Kristian Siem. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen.
FORTVILET: Kvinnen og hennes venn har i mange år hatt et nært forhold til milliardær Kristian Siem. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen.

Ved hjelp av en adoptivfar og 55.000 kroner i månedlig barnebidrag har Kristian Siem kjempet for å forhindre tre ­hemmelige ­småbarn milliardarv – og at ­dramaet skulle nå offentligheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

( Finansavisen): I nesten ti år har milliardær Kristian Siem hatt et hemmelig forhold til en norsk kvinne. I løpet av denne tiden har hun født tre barn. Med partner Andreas Mellbye i Wiersholm som våpendrager forsøker Siem å fremforhandle en avtale der Siem slutter seg til en adopsjonssøknad der elskerinnens nye, bipolare mann skal adoptere barna mot et månedlig barnebidrag på 15.000 kroner til ham og 40.000 kroner til eks-elskerinnen.

Ifølge det siste avtaleutkastet skal ingen av barna ha krav på arv fra Siem hvis adopsjonen gjennomføres. Til gjengjeld ettergir han et lån på 424.237 euro for et boligkjøp i Spania. Går ikke adopsjonen gjennom får barna kun pliktdelsarv, som for tiden etter norsk lov tilsvarer 1 million kroner.

Elskerinnen og adoptivfaren fraskriver seg også retten til å kreve DNA-testing av Siem, mens Siem på sin side skal ha rett til å kreve privat DNA-testing av partene og hennes tre yngste barn.

Les også: Ekspert om utbombet riggsegment: Begynner å bli interessant

Saken fortsetter under bildet

KUTTET KONTAKTEN: Etter en krangel i fjor endret forholdet seg mellom Kristian Siem og kvinnen i 40 årene seg. Foto: Eivind Yggeseth.
KUTTET KONTAKTEN: Etter en krangel i fjor endret forholdet seg mellom Kristian Siem og kvinnen i 40 årene seg. Foto: Eivind Yggeseth.

«He’s a big guy»

Kvinnen forteller at relasjonen mellom henne og Siem startet i juni 2007, da han ringte treningssenteret hun jobbet ved og spurte om å få en privattime. Kvinnen, som på dette tidspunktet ikke visste hvem milliardæren var, gikk med på å ta imot ham allerede samme dag. Et par dager senere ønsker han en ny privattime, denne gang hjemme hos seg selv i Holmenkollåsen. Noen måneder senere stiller hun igjen opp som trener.

Sommeren etter kysser han henne for første gang, og kjærlighetsforholdet varer fra 2008 til høsten 2017.

Det var først da kvinnen kom hjem til Siem i Oslo for å gi ham privattimer at hun ble fortalt om bakgrunnen hans, innen shipping og oljeservice. Da begynte hun også å forstå at han var svært godt økonomisk stilt.

– Da husker jeg at jeg tenkte «wow, he’s a big guy».

Siem er en av Norges rikeste menn, og er ifølge Kapital god 5,9 milliarder kroner. Han lærte shippingfaget hos Fred. Olsen på 1970-tallet, og bygget etter hvert opp en milliardformue gjennom investeringer i gjeldstyngede selskaper.

I dag jobber han som investor på heltid, der oljeserviceselskapene Subsea 7 og Siem Offshore er de mest sentrale selskapene.

Selv om han bodd store deler av livet sitt i England og Sveits, er han fortatt norsk statsborger.

Les også: Jekker opp kursmål med 100 kroner

Les hele saken på Hegnar.no

Faksmilie fra Finansavisen lørdag 28. april 2018.
Faksmilie fra Finansavisen lørdag 28. april 2018.

Kristian Siem: Større økonomisk pakke enn lovens krav

– Totalt var det snakk om i overkant 25 millioner kroner, utover tidligere betydelige bidrag, skriver Kristian Siem om det mislykkede forsøket på å inngå en avtale med kvinnen og hennes venn.

Kristian Siem er blitt forelagt alle påstander fra kvinnen og hennes venn. I tillegg har Finansavisen stilt ham en rekke spørsmål på epost.

Han ønsker ikke å svare på spørsmålene, men har kommet med en uttalelse gjennom sin advokat, Andreas Mellbye i Wiersholm. Her skriver han at dette i utgangspunktet er en strengt privat sak mellom hans kone og ham og deres felles barn på den ene siden, og mellom kvinnen, hennes venn og ham på den andre siden.

«Ikke minst av hensyn til de involverte, særlig de mindreårige barna, er det sterkt beklagelig at dette er blitt gjort til en offentlig sak. Jeg kan ikke forstå at det fremmer noen legitime interesser. Tvert imot», skriver Siem.

Han understreker at det fortsatt er usikkerhet om farskapet, men mener til tross for dette at avtaleforslaget han la frem for kvinnen og vennen er en «vesentlig større økonomisk pakke enn lovens krav».

Les også: Så mye får du i startlønn i 18 europeiske land

Les hele saken på Hegnar.no

Personvernpolicy