Laksebonde bygger verdens største lakseoppdrettsanlegg på land i Florida

Johan Andreassen er overbevist om at lakseprisen kommer til å være høy. Lenge. Og at etterspørselen etter laks vil bli høyere enn tilbudet.
Johan Andreassen er overbevist om at lakseprisen kommer til å være høy. Lenge. Og at etterspørselen etter laks vil bli høyere enn tilbudet. Foto: Hilde Oreld

– I Norge produserer vi i fjordene kun fordi vi har tilgang på dem, sier romsdalingen Johan Andreassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MIAMI, FLORIDA (Finansavisen): Han venter på en grusvei en times kjøring mot Ingenmannsland utenfor Miami. Vi har passert palmeoppdrettsanlegg, jordbrukseiendommer på størrelse med enorme fotballbaner, en lokal vinbonde og ellers ingen ting som får pulsen til å stige. Kanskje med unntak av at vi vet det er fare for alligatorer. Vi er på nabotomten til nasjonalparken Everglades. Så langt på bondelandet det er mulig å komme. Det er intet som minner om storbyen Miami. Kanskje med unntak av Johan Andreassens bil; en hvit Porsche Cayenne Turbo. Og kanskje 40-åringen selv; med designerjeans, hvitt smil, kritthvit skjorte og Prada solbriller.

– Dette er, etter vår mening, det desidert beste stedet i USA for å drive lakseoppdrett på land. Det har med grunnforholdene å gjøre. Tilgang til ferskvann, ubegrensede mengder av biosikkert saltvann og mulighet for å bli kvitt avfallsvannet en kilometer ned i bakken, sier han på plettfri romsdalsdialekt til Finansavisen.

– Det fungerte som bare rakkeren

Han er vokst opp i Vikebukt, en fergeforbindelse midt mellom Ålesund og Molde. Far var bonde, bestefar fisker. Nå er han selv blitt fisker på bondelandet, uten noen gang å ha vært tiltrukket av gårdslivet.

– Jeg har vært på fiske siden jeg var en neve stor. Det har jeg nok fra bestefar. Jeg fisker fordi jeg synes det er gøy, sier han og skrur tiden tilbake:

– Min tremenning og jeg fisket mye og solgte i nabolaget. Spesielt da vi fisket ål, så vi at vi også fikk mye berggylt – en skikkelig ufisk som ingen ville ha. Men vi snakket med noen lokale smultoppdrettere og fiskere som fortalte oss at berggylt, som er en leppefisk, kunne spise lakselus.

Andreassen og hans tremenning kontaktet en lokal oppdretter for å finne ut om dette stemte. Han hadde ti merder, og de unge guttene fikk lov til å slippe sprellende leppefisk i én av dem. To uker senere var det ikke en lakselus igjen å spore.

Det 35.000 kvadratmeter store området i Homestead bygges i disse dager ut til å bli verdens største landbaserte opprettsanlegg. Prislapp: 1 milliard kroner. Foto: Hilde Oreld
Det 35.000 kvadratmeter store området i Homestead bygges i disse dager ut til å bli verdens største landbaserte opprettsanlegg. Prislapp: 1 milliard kroner. Foto: Hilde Oreld

– Det fungerte som bare rakkeren. Vi fisket det vi orket for å fylle de ni resterende merdene hans, og straks begynte jungeltelegrafen å gå til andre oppdrettere.

Guttene fortsatte å fiske om sommeren. Resten av året gikk de på Molde gymnas. Og etterspørselen var blitt så stor at de ansatte andre som fisket for dem. Selv sørget de for distribusjon til de andre oppdretterne. Likevel klarte de ikke å demme opp for etterspørselen. Da de var ferdige med gymnaset, hadde Andreassen planer om å flytte til Trondheim for å studere. Men selskapet Villa Leppefisk gikk så bra at de ville gi det en sjanse i ett år for å se hvor det bar. Og det tok fullstendig av. Det ble aldri noe mer utdannelse på unge Andreassen.

– Plutselig hadde vi kunder fra Hordaland til Finnmark. Praktisk talt alle oppdretterne i Norge. Vi startet et investeringsselskap, endret navn til Villa Organic og fortsatte ferden. Da en ny type medisinsk fôr kom på markedet, ble det bråstopp.

Les også: Nå kommer Norges første lakseoppdrett på land - i Fredrikstad

– Det var helt krise

Å mate fisk med medisin i stedet for å bruke leppefisk, ble som å drive en liten, lokal søkemotor etter at Google kom som en tornado på markedet. Tilnærmet dødfødt. Etterspørselen etter leppefisk sank som en stein og omsetningen forsvant som dugg for solen.

– Det var helt krise. Vi tok kontakt med den daværende fiskeriministeren og la frem følgende: skal vi hive all miljøvennlig oppdrettslaks på båten til fordel for langt mindre miljøvennlig medisinsk fôr?

Det endte med at de fikk én vederlagsfri laksekonsesjon for forskningsformål for å forske på videre bruk av leppefisk for å bekjempe lakselus.

– Dere har ingen utdannelse, hvordan kunne dere da forske?

– Vi hadde jo hatt oppdrettere som kunder i mange år og lært mye om leppefiskens atferd. Samtidig ansatte vi noen karer som kunne oppdrett, og vi engasjerte Havforskningsinstituttet som Fou-partner, parerer Andreassen.

Les også: Omfattende smugling av norsk laks

– Da hadde jeg blitt gal!

De tok inn Pan Fish på eiersiden. Timingen kunne ikke vært verre. Lakseprisene var på sitt laveste noen sinne, og plasket mellom 16 og 17 kroner per kilo. Pan Fish eide 20 prosent av selskapet og ble satt under administrasjon av bankene kort tid etter.

– Vi hadde satt laks i sjøen og visste at hvis vi slaktet den da, ville vi gått konkurs allerede før vi kom i gang. Derfor valgte vi å rasjonere fôret, slik at vi kunne slakte fisken rundt et halvt år senere. Da hadde prisene gått opp nok til at vi tjente penger. Samtidig kjøpte John Fredriksen Pan Fish, Fjord Seafood og Marine Harvest og slo dem sammen. Han kjøpte absolutt på bunn, og siden da har lakseprisene gått opp.

Villa Organic var de første i Norge til å starte med organisk oppdrett. Selskapet fikk Whole Foods - USAs største organiske matvarekjede - på kundelisten og ville bli store. Ikke lett med én konsesjon og 1.000 produserte tonn i året, men de henholdsvis kjøpte og fikk flere konsesjoner. Plutselig hadde de 30 konsesjoner og var den syvende største oppdretteren i landet, målt i antall konsesjoner. Etter å ha hentet inn finansielle investorer ble de lansert på OTC-listen. Etter en tid ble det en del uoverensstemmelser på aksjonærsiden om selskapets videre utvikling. Andreassen valgte å sikre verdier han hadde brukt så lang tid til å bygge opp med å ta en tung beslutning: Exit.

– Hvor mye fikk du?

– Alt for lite, sett i ettertid, for nå er selskapet verd milliarder. Men Bjørn-Vegard Løvik og jeg fikk rundt 150 millioner kroner. Lerøy og Salmar gned seg i hendene, for de fikk aksjene billig, sier han om året 2010. Han var en rik 32-åring som kunne leve livet godt med noen gode disposisjoner, uten å måtte løfte så mye som en finger.

– Men da hadde jeg blitt gal! De neste tre årene reiste min tremenning og jeg rundt i verden og så hva som rørte seg når det gjaldt oppdrett og teknologi. Samtidig startet vi selskapet Atlantic Sapphire med formål om å drive med landbasert oppdrett av laks i USA. Vi så gjennom Villa Organic hvor vanskelig og dyrt det var å få sendt laks hit. Vi var innom 14 stater før vi kom til Homestead, så langt sør det er mulig å komme i USA. Hovedproblemene var å få utslippstillatelse, sier han i det vi passerer en diger borerigg på den nesten 400 mål store tomten i Ingenmannsland. Der har det stått et bor i ni måneder og boret døgnet rundt. Det skal en kilometer ned i bakken. Der får han lov til å kvitte seg med utslippene fra den landbaserte oppdrettsaktiviteten.

– Alt skal foregå innendørs. Da har vi full kontroll på alt, og det er mye mindre risiko for å få sykdom, parasitter eller annet. Vannet vi pumper opp, er helt dødt saltvann som er 20.000 år gammelt. Ingen ting kan leve under de forholdene, sier han og inviterer oss inn til en brakkerigg på området.

Les også: Stordalen-selskap vil løse milliardproblem i laks

– Norsk laks er dyrt i USA

Rundt 80 ansatte fyker rundt med hjelmer og ulike store maskiner, borer, kjører rundt, fikser rør og bygger ting. Et område på 35.000 kvadratmeter hever seg litt over resten av byggeplassen. Det skal bli innendørsanlegget med tanker og bioreaktorer i det han kaller Bluehouse-teknologi. Kun seks tanker er knyttet til hver bioreaktor, hvilket reduserer faren hvis noe går galt. Det blir lukkede, uavhengige systemer. Når alt er ferdig i 2025 skal det være 68 slike uavhengige systemer. Under 2 prosent av all fisk skal oppholde seg i samme system. Fase én er i full gang og skal være operativ om to år. De to neste fasene skal åpne suksessivt. Når alt er ferdig, skal kapasiteten være på 90.000 tonn landbasert oppdrettslaks i året.

– Hva er fordelen med å produsere laks på land?

– I Norge produserer vi i fjordene kun fordi vi har tilgang på dem. På samme måte der, som her, gjøres jobben med både egg og smolt på land før smolten settes i merder i sjøen. Her gjør vi alt på land frem til slakt. Det er den store forskjellen. Og fordelen er at vi raskt kommer til markedet til en lavere pris. Laks fra Norge og Chile tar minimum fire dager å frakte. Ofte rundt åtte til ni dager før den er i butikk. Den skal fraktes med både biler og fly, og det er kostbart. Ved lokal produksjon, blir kostnadene mye lavere. Norsk laks er dyrt i USA. Med vår teknologi kan vi slakte på mandag, levere til New York på tirsdag og i Los Angeles på onsdag – med lastebil.

– Ved å produsere den lokalt blir det jo ingen kvalitetsstempel «norsk laks»?

– Laks fra Norge har ikke noen stor konsumentpreferanse her. Nummer en er villaks. Når det gjelder oppdrettslaks er Færøyene nummer én, foran Skottland. Norge er nummer tre. På bunnplass ligger kanadisk og chilensk laks når det gjelder forbrukerpreferanser. Sistnevnte er den største eksportøren av laks hit, med over halvparten av markedet. Norge er en mye mindre eksportør. Men markedet er raskt voksende. Laksespisende amerikanere øker med 9 prosent i året. Likevel spiser de halvparten så mye laks som tyskere.

Tror på tidobling

Andreassen tror dette kan dobles på ti år. Og for ham er det en selvfølge at laksen skal produseres lokalt, slik som gjøres med for eksempel kylling, storfe og svin.

– Norske oppdrettere opererer med en kostnad på 53 kroner per kilo laks levert til USA. Vi håper å kunne greie det på 36 kroner per kilo. Hovedårsaken er at vi sparer 15 kroner per kilo i flyfrakt. I tillegg slipper vi utgifter til medisinbruk, rømmingsforebygging og luseproblemer.

Andreassen har bodd i Brickell i Miami siden 2012. Penthouseleiligheten kjøpte han rimelig etter at boligmarkedet i Miami kollapset. Han har norsk kone og tre barn. Yngstemann var bare tre da de flyttet over dammen. Hjemme snakker de norsk. Eldstemann på 19 har flyttet ut for å studere videre i New York. Ukedagene går med til å jobbe tolv timer hver dag. Helgene er tilnærmet hellige.

– Da er det på med slippers og shorts og være på ferie med familien. Vi bor jo i et ferieparadis. Jeg har en Sunseeker, men skal selge den. Det tar så mye tid å bygge opp et lakseanlegg at jeg ikke har tid til å bruke båten. Det er også en mye bedre investering å reinvestere verdien av båten i Atlantic Sapphire-aksjer, hevder Andreassen.

Fortsatt stor etterspørsel

I tillegg til å bruke tid på å bygge opp det som skal bli verdens desidert største landbaserte oppdrettsanlegg i Homestead i USA, eier han allerede verdens største landbaserte oppdrettsanlegg i Danmark. Han investerte i 2011 for å lære. Og i Danmark har de gjort mange feil. De hadde heller ingen andre anlegg å skjele til. Derfor har det gått som det har gått. Blant annet har de hatt problem med bakterier fordi de hadde rør rett ut i havet for inntaksvann. Dette ble løst med mikrofiltrering. I fjor ble fisken utsatt for livsfarlig gift. Så farlig at samtlige fisker døde i løpet av ett døgn i ett av vanningssystemene i anlegget.

– Vi har hittil klekket 25 generasjoner laks i Danmark og gjort alle feil man kan tenke seg. Men vi har aldri gjort den samme feilen to ganger. Vi lærer av feilene våre, og nå er vi sikre på at teknologien og konseptene våre er klare for en oppskalering etter planen.

– Hva gjør du med den landbaserte laksen i Danmark når produksjonen i USA er i gang?

– Jeg skal fortsette å eksportere landbasert laks fra Danmark til USA, slik at forbrukerne vender seg til produktet og merkevaren. Når vi er fullt oppe og går i Homestead, tipper jeg den danske laksen i hovedsak havner på det europeiske markedet.

Alt høres ut som gull og grønne skoger når Andreassen forteller om sine landbaserte fiskesprell. Med unntak av litt trøbbel i Danmark. Men når skal han tjene penger på den fete fisken som de fleste barn har en tendens til og like bedre enn annen fisk?

– Vårt danske datterselskap vil tjene penger fra fjerde kvartal i år, og konsernet sett under ett vil tjene penger fra den dagen vi begynner å slakte fisk her i Florida!

– Dere har gjort investeringer på rundt én milliarder norske kroner. Prøv igjen…

– Når vi er i gang med produksjonen i USA, har investeringene en meget attraktiv inntjening. Faktisk så god at de betales ned i løpet av to til tre driftsår.

Når alt er ferdig, regner Andreassen med å ha brukt 750 millioner dollar på å bygge opp anlegget som har en kapasitet på å slakte og selge 90.000 tonn laks i året.

– Da regner vi med et overskudd, EBITDA, på 500 millioner dollar per år når produksjonen går for fullt.

– Men du vet jo ikke hva som skjer med lakseprisen fremover?

– Lakseprisen? Vi har problemer med å fylle etterspørselen etter laks. Prisen har vært høy lenge, og den kommer til å være høy lenge. Den internasjonale etterspørselen er enorm. Selv om det ikke er mulig å forutse hva lakseprisene på det globale markedet blir fremover i tid, er det liten tvil om at dette er en supertrend vi er en del av. I tillegg vil vi være «lowest cost producer» levert til USA.

– Stortrives i USA

Johan Andreassen

Stortingets talerstol blir din. Hvilken sak tar du opp?

Beskatningsmodeller som gjør det enklere for gründere å bygge seg opp.

Hva bør Norge bruke mindre penger på?

Offentlig sektor.

Hvilken bok vil du gjerne lese om igjen?

Niccolo Machiavellis «Fyrsten».

Hva er din dårligste investering?

Torskeoppdrett.

Hva er ditt drømmereisemål?

Exumas på Bahamas.

Han tar en liten pause. Trafikken fra Ingenmannsland mot Miami begynner å tetne.

– Var det en person i den bilen der? spør han i det vi passerer det lokale politiet, en bil i midtrabatten og en bil med et par kvinnelegger hengende ut fra en avrevet dør i grøften.

Vi nikker og ser en annen vei. Stillheten i Cayennen blir på grensen til øredøvende. Andreassen snakker først:

– Når dette står ferdig, åpner det seg mange nye markedsmuligheter. For eksempel godtar ikke amerikanske føderale myndigheter mat som ikke er produsert i USA. Tenk bare på hvor mange tusen soldater de har. De er kjent for å gi sine soldater, sine helter, det beste. Det samme gjelder superferske fiskeprodukter som for eksempel norske Salma. Det er p.t. ikke mulig å distribuere slike produkter her på en tilfredsstillende måte på grunn av de store avstandene. Vi ser for oss at vi kan utvikle og distribuere superferske produkter i USA.

Atlantic Sapphire er nå verdsatt til en 1,5 milliarder kroner på OTC-listen i Oslo. Det er før de skal hente inn en halv milliard kroner før sommeren. Den største eieren er romsdalingen selv, med rundt 20 prosent. Nest største eier er Skagenfondene. Andre eiere med betydelig eierposter er Stein-Erik Hagen, Runar Vatne og Louise Mohn.

– Jeg stortrives i USA og bygger nå en feriebolig i Norge der jeg er vokst opp, 500 meter fra båthuset der Villa Leppefisk startet. Min kone og jeg er opptatt av at barna får et forhold til Norge. Med et hus blir det litt lettere. Planen er at det skal stå ferdig til sommeren. Ringen er på mange måter sluttet.

Saken er først publisert i Finansavisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:48 Riiber viste klasse mot slutten da det ble dobbelt norsk i Oberstdorf14:47 Lundby vant i Rasnov og tok tilbake verdenscupledelsen14:36 200 år siden oppdagelsen – forventer store konsekvenser for unikt kontinent14:05 Høyre-politikere i nord slår tilbake mot Oslo-vedtak13:44 Vinter-brennmaneter forundrer forskerne13:28 Klæbo i kjempeform stakk fra og vant på sprinten – Trippel norsk i Oberstdorf13:20 Appelkvist Stenseth på sisteplass som eneste norske i sprintfinalen13:11 Thingnes Bø nummer tre da Maillet vant12:35 Snøtrøbbel i nord – veier og togstrekninger stengt12:21 Høie avgjør sykehusstriden på Helgeland12:16 UD fraråder reiser til Hubei-provinsen i Kina11:58 Listhaug: – Føler at vi har sluppet ut av fengsel11:55 Lucas Braathen med sensasjonell fjerdeplass i Kitzbühel11:45 Dødstallet fortsetter å stige etter jordskjelv i Tyrkia11:30 Tore Bjørseth Berdal vant Marcialonga11:03 – Pappa, vet du hvem som amputerte deg?10:53 Sovende mann berget ut av brennende bil09:53 Kim Jong-uns tante viste seg fram offentlig for første gang på flere år09:29 Rødt har klart størst økning av nye medlemmer siden den borgerlige regjeringen tok over09:24 Stor spenning rundt mulig Giske-comeback09:05 At samene i «Frost» ikke hadde mørk hud ble for mye for amerikanerne08:42 Fjelloverganger stengt i nord på grunn av uvær08:08 Kun 12 prosent tror Trump ryker: – Han var egentlig aldri truet08:05 Politiet kritiserer nettgiganter for treg respons i nettovergrep-saker07:30 Sundby-maskineriet er friskmeldt: – Det er noe dritt å se ski på TV07:02 Dødstallet stiger etter virusutbruddet i Kina06:54 Mann pågrepet etter å ha skutt med hagle i Steinkjer06:13 Mons Røisland tok sølv i X Games: – Jeg har ikke ord06:02 Operaen i Paris åpnet etter uker med streik06:00 Dette skjer i dag05:39 Dette skjedde i natt05:34 Godstog har kjørt seg fast – Nordlandsbanen stengt05:05 Bilbao-spiss hetset i kampen mot Espanyol04:35 Treåring til sykehus etter brann i bolig i Moss04:35 Iran avviser ikke videre forhandlinger med USA04:04 Morales ber om et fritt og rettferdig valg03:30 Hareide åpner for å bli statsråd også etter neste års valg02:39 Mann skadd i snøscooterulykke i Fyresdal02:16 FN: Flere land har brutt Libyas våpenembargo01:50 Brexit-minnemynt lanseres – denne gang med rett dato01:13 Vellykket jomfrutur for Boeings nye langdistansefly01:12 Rekordmange statsråder har vært innom Solberg-regjeringen23:55 Minst 30 døde i uvær i Brasil22:22 15 år gammel gutt kjørte av veien - fare for at den havner i vannet22:06 Ocean Viking har plukket opp over 220 migranter fra Middelhavet21:51 Uroen i Hongkong kan gå hardt ut over den psykiske helsa til innbyggerne20:56 Sierra Leones krigsofre: – Sviktet av alle20:33 Astronauter bakte småkaker på romstasjonen20:07 Norge sikret historisk EM-medalje med knusende seier20:01 Politiet leter etter person etter slagsmål i Oslo sentrum19:44 Tallet på jordskjelvofre stiger i Tyrkia - minst 29 døde19:09 Carlsen: – Jeg trenger en pause nå18:52 Journalist utskjelt av USAs utenriksminister18:19 Reineiere tror genetisk viktig ulv har tatt rein17:33 Trumps forsvarere til motangrep mot Demokratene16:33 Kina hastebygger virussykehus i kampen mot coronaviruset16:25 Tandrevold sikret norsk 2.-plass på mixedstafetten i Pokljuka16:16 Hareide vil ikke være noen rød klut16:09 Mente Raja var for fersk for tyngre oppgaver16:06 Erna Solberg: Kallmyr visste om dilemmaene rundt antatt syk Syria-gutt15:53 «Klimalekkasje» er en norsk og internasjonal hodepine15:47 Oslo Høyre har vedtatt vern av Lofoten, Vesterålen og Senja15:09 Syk Eckhoff reiser hjem fra Pokljuka14:31 Norsk kollaps på parstafetten – Frankrike vant overlegent14:28 Rein Alexander ble dumpet, men kom inn på skolen som avviste eksen13:29 Røthe etterlyser råskap i kampen mot Bolsjunov13:27 Politiet undersøker likfunn utenfor Landskrona i Sverige13:10 Torp: Mann gikk berserk på fly – var amper allerede ved innsjekk i Spania11:45 Haaland etter drømmestarten: – Helt fantastisk11:39 Ropstad ber om ro rundt Granavolden-plattformen10:52 Varsler stor snøskredfare10:44 Johaug og Østberg sikret dobbelt norsk i Oberstdorf09:57 Distriktsfighten mellom Helleland og Vedum er i gang09:52 Solberg: Hatet er blitt mer intenst08:17 Nordmenn tror ikke Trump får fortsette - ekspert tror han blir felt av egne løgner07:38 Listhaug kaller det provokasjon mot Frp at Raja ble statsråd07:36 Kina innfører nasjonalt virus-tiltak blant reisende06:54 Minst 21 funnet døde etter jordskjelvet i Tyrkia06:01 Flere bekreftet døde av lungevirus – smitte oppdaget i nye land06:00 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt04:44 Demokratene advarte igjen mot Trumps maktmisbruk03:48 Ingen pågrepet etter voldshendelse i Asker03:36 Coronavirus bekreftet i Australia02:43 Brasils urfolk saksøker president Bolsonaro02:42 Forsker tror skabben lever lenger enn man tidligere har trodd02:27 Giuliani-kontakt hevder å ha opptak hvor Trump beordrer ambassadør oppsagt01:28 Byrådet i Bergen vil ikke gå av før i mars00:43 Mann dømt for grov vold mot sin kone23:24 Kina-viruset påvist i Frankrike – første tilfeller i Europa22:48 Økokrim stoppet kun seks mistenkelige transaksjoner i fjor22:31 Erling Braut Haaland scoret to mål i hjemmedebuten for Borussia Dortmund22:23 VG: Nøkkel skal være borte i Lørenskog-saken22:20 Bergerud fikk skrue i hånden i dramatisk EM-semifinale22:05 Nesten 4,1 millioner cruisepassasjerer i Norge i fjor21:44 Når graviditeten går galt: – Par møtes på en teknisk og kald måte21:25 Drosjesjåfør slått med balltre21:21 Verdensmester Tänak krasjet stygt i Rally Monte-Carlo21:02 DN: Hareide måtte godta lojalitetskrav fra Ropstad20:47 Trumps popularitet øker
Siste nytt
14:48SportRiiber viste klasse mot slutten da det ble dobbelt norsk i Oberstdorf14:47SportLundby vant i Rasnov og tok tilbake verdenscupledelsen14:36Helse og livsstil200 år siden oppdagelsen – forventer store konsekvenser for unikt kontinent14:05PolitikkHøyre-politikere i nord slår tilbake mot Oslo-vedtak13:44NorgeVinter-brennmaneter forundrer forskerne13:28SportKlæbo i kjempeform stakk fra og vant på sprinten – Trippel norsk i Oberstdorf13:20SportAppelkvist Stenseth på sisteplass som eneste norske i sprintfinalen13:11SportThingnes Bø nummer tre da Maillet vant12:35NorgeSnøtrøbbel i nord – veier og togstrekninger stengt12:21NorgeHøie avgjør sykehusstriden på Helgeland12:16ReiseUD fraråder reiser til Hubei-provinsen i Kina11:58PolitikkListhaug: – Føler at vi har sluppet ut av fengsel11:55SportLucas Braathen med sensasjonell fjerdeplass i Kitzbühel11:45VerdenDødstallet fortsetter å stige etter jordskjelv i Tyrkia11:30SportTore Bjørseth Berdal vant Marcialonga11:03Verden– Pappa, vet du hvem som amputerte deg?10:53NorgeSovende mann berget ut av brennende bil09:53VerdenKim Jong-uns tante viste seg fram offentlig for første gang på flere år09:29PolitikkRødt har klart størst økning av nye medlemmer siden den borgerlige regjeringen tok over09:24NorgeStor spenning rundt mulig Giske-comeback09:05KulturAt samene i «Frost» ikke hadde mørk hud ble for mye for amerikanerne08:42NorgeFjelloverganger stengt i nord på grunn av uvær08:08VerdenKun 12 prosent tror Trump ryker: – Han var egentlig aldri truet08:05NorgePolitiet kritiserer nettgiganter for treg respons i nettovergrep-saker07:30SportSundby-maskineriet er friskmeldt: – Det er noe dritt å se ski på TV07:02VerdenDødstallet stiger etter virusutbruddet i Kina06:54NorgeMann pågrepet etter å ha skutt med hagle i Steinkjer06:13SportMons Røisland tok sølv i X Games: – Jeg har ikke ord06:02VerdenOperaen i Paris åpnet etter uker med streik06:00NorgeDette skjer i dag05:39NorgeDette skjedde i natt05:34NorgeGodstog har kjørt seg fast – Nordlandsbanen stengt05:05SportBilbao-spiss hetset i kampen mot Espanyol04:35NorgeTreåring til sykehus etter brann i bolig i Moss04:35VerdenIran avviser ikke videre forhandlinger med USA04:04VerdenMorales ber om et fritt og rettferdig valg03:30NorgeHareide åpner for å bli statsråd også etter neste års valg02:39NorgeMann skadd i snøscooterulykke i Fyresdal02:16VerdenFN: Flere land har brutt Libyas våpenembargo01:50VerdenBrexit-minnemynt lanseres – denne gang med rett dato01:13ReiseVellykket jomfrutur for Boeings nye langdistansefly01:12NorgeRekordmange statsråder har vært innom Solberg-regjeringen23:55VerdenMinst 30 døde i uvær i Brasil22:22Norge15 år gammel gutt kjørte av veien - fare for at den havner i vannet22:06VerdenOcean Viking har plukket opp over 220 migranter fra Middelhavet21:51Helse og livsstilUroen i Hongkong kan gå hardt ut over den psykiske helsa til innbyggerne20:56VerdenSierra Leones krigsofre: – Sviktet av alle20:33VerdenAstronauter bakte småkaker på romstasjonen20:07SportNorge sikret historisk EM-medalje med knusende seier20:01NorgePolitiet leter etter person etter slagsmål i Oslo sentrum19:44VerdenTallet på jordskjelvofre stiger i Tyrkia - minst 29 døde19:09SportCarlsen: – Jeg trenger en pause nå18:52VerdenJournalist utskjelt av USAs utenriksminister18:19NorgeReineiere tror genetisk viktig ulv har tatt rein17:33VerdenTrumps forsvarere til motangrep mot Demokratene16:33VerdenKina hastebygger virussykehus i kampen mot coronaviruset16:25SportTandrevold sikret norsk 2.-plass på mixedstafetten i Pokljuka16:16PolitikkHareide vil ikke være noen rød klut16:09PolitikkMente Raja var for fersk for tyngre oppgaver16:06PolitikkErna Solberg: Kallmyr visste om dilemmaene rundt antatt syk Syria-gutt15:53Politikk«Klimalekkasje» er en norsk og internasjonal hodepine15:47PolitikkOslo Høyre har vedtatt vern av Lofoten, Vesterålen og Senja15:09SportSyk Eckhoff reiser hjem fra Pokljuka14:31SportNorsk kollaps på parstafetten – Frankrike vant overlegent14:28KulturRein Alexander ble dumpet, men kom inn på skolen som avviste eksen13:29SportRøthe etterlyser råskap i kampen mot Bolsjunov13:27VerdenPolitiet undersøker likfunn utenfor Landskrona i Sverige13:10NorgeTorp: Mann gikk berserk på fly – var amper allerede ved innsjekk i Spania11:45SportHaaland etter drømmestarten: – Helt fantastisk11:39PolitikkRopstad ber om ro rundt Granavolden-plattformen10:52NorgeVarsler stor snøskredfare10:44SportJohaug og Østberg sikret dobbelt norsk i Oberstdorf09:57PolitikkDistriktsfighten mellom Helleland og Vedum er i gang09:52NorgeSolberg: Hatet er blitt mer intenst08:17VerdenNordmenn tror ikke Trump får fortsette - ekspert tror han blir felt av egne løgner07:38NorgeListhaug kaller det provokasjon mot Frp at Raja ble statsråd07:36VerdenKina innfører nasjonalt virus-tiltak blant reisende06:54VerdenMinst 21 funnet døde etter jordskjelvet i Tyrkia06:01VerdenFlere bekreftet døde av lungevirus – smitte oppdaget i nye land06:00NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt04:44VerdenDemokratene advarte igjen mot Trumps maktmisbruk03:48NorgeIngen pågrepet etter voldshendelse i Asker03:36VerdenCoronavirus bekreftet i Australia02:43VerdenBrasils urfolk saksøker president Bolsonaro02:42Helse og livsstilForsker tror skabben lever lenger enn man tidligere har trodd02:27VerdenGiuliani-kontakt hevder å ha opptak hvor Trump beordrer ambassadør oppsagt01:28NorgeByrådet i Bergen vil ikke gå av før i mars00:43NorgeMann dømt for grov vold mot sin kone23:24VerdenKina-viruset påvist i Frankrike – første tilfeller i Europa22:48NorgeØkokrim stoppet kun seks mistenkelige transaksjoner i fjor22:31SportErling Braut Haaland scoret to mål i hjemmedebuten for Borussia Dortmund22:23NorgeVG: Nøkkel skal være borte i Lørenskog-saken22:20NorgeBergerud fikk skrue i hånden i dramatisk EM-semifinale22:05NorgeNesten 4,1 millioner cruisepassasjerer i Norge i fjor21:44PolitikkNår graviditeten går galt: – Par møtes på en teknisk og kald måte21:25NorgeDrosjesjåfør slått med balltre21:21SportVerdensmester Tänak krasjet stygt i Rally Monte-Carlo21:02PolitikkDN: Hareide måtte godta lojalitetskrav fra Ropstad20:47PolitikkTrumps popularitet øker
Populært