Meny

Ruster seg for gjenreising

Flere tusen syrerer har søkt tilflukt i denne teltleiren i Islahiye, som ligger i Gazientep-provinsen en drøy time kjøring øst for selve byen. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

500.000 syrere har flyktet til den tyrkiske grensebyen Gaziantep, som håper å bli et økonomisk kraftsentrum når Syria skal bygges opp igjen. Veien dit er ikke uten hindringer.

VALBONNE, FRANKRIKE / OSLO (Finansavisen): – Når folk kommer til vår by og vår region blir de mer interessert. I det siste har flere investorer kommet inn, særlig etter at vi etablerte en trygg sone langs grensen og ryddet vekk IS og andre terrorister.

Fatma Sahin (51) snakker så overbevisende hun kan via sin tolk. Som ordfører i Gaziantep, en by med 2 millioner innbyggere lengst sør i Tyrkia, leder hun en større delegasjon som har reist til Frankrike og den internasjonale eiendoms- og byutviklingsmessen Mipim for å promotere en flik av verden som mest forbindes med krig, flyktninger og terrorfare på rødt nivå.

– Vi er naboer

Fra Gaziantep til den syriske storbyen Aleppo er det 12 mil. Selve grensen ligger bare tre kvarter unna. Før borgerkrigen i Syria startet i 2011 var Gaziantep et yndet sted for grensehandel – særlig etter at Sanko Park, regionens største kjøpesenter med over 200 butikker, åpnet i 2009.

Gaziantep

 • By og provins lengst sør i Tyrkia ved grensen til Syria
 • Er landets sjette største by, med cirka 2 millioner innbyggere
 • Har en historie som går tilbake flere tusen år før Kristus
 • Har tatt i mot en halv million syriske flyktninger siden borgerkrigen i nabolandet startet i 2011
 • Har langt sterkere økonomisk vekst enn gjennomsnittet i Tyrkia. Rangert som den syvende mest konkurransedyktige byen i verden av Verdensbanken

Så ble alt forandret. Det anslås at 5 millioner syrere har flyktet inn i Tyrkia som følge av borgerkrigen. Ifølge Sahin har cirka en halv million av dem slått seg ned i Gaziantep-provinsen, noen av dem i gigantiske leire som er etablert utenfor bykjernen, men flertallet i selve byen. Meningen er at syrerne skal returnere når forholdene i hjemlandet blir levelige.

– Vi er naboer, vi deler kultur, samfunn og religion. Om vi hadde stengt døren for disse menneskene, ville de blitt drept av bombene, sier Sahin til Finansavisen.

Måten hun snakker om dette på gir et inntrykk av en offervilje på linje med om borgerkrig skulle brutt ut i Sverige og Østfold skulle flomme over av livredde svensker. Det virker ektefølt, og på spørsmål om ikke den enorme flyktningstrømmen har ført til spenninger mellom syrere og tyrkere svarer hun resolutt nei. ­Likevel måtte grensen stenges på et tidspunkt.

Det bodde rundt 17 millioner mennesker i Syria da konflikten startet i 2011, og dødstallene spriker mellom 350.000 og 500.000. Foreløpig.

– I en lang periode hadde vi åpne grenser, vi ga dem nødvendig hjelp, mat og husly, men ettersom konflikten begynte å trekke i langdrag måtte vi konsentrere hjelpearbeidet om å redde den unge generasjonen.

Den syriske borgerkrigen

 • De første protestene som ledet til krigen startet 15. mars 2011, som en del av Den arabiske våren. Demonstranter mot det undertrykkende regimet til diktator Bashar al-Assad krevde demokratiske reformer og frigjøring av politiske fanger.
 • Regimet tok til motmæle, og innen mai var rundt 1.000 sivile blitt drept. Opposisjonen delte seg i flere grupperinger, deriblant IS, som på brutalt vis fikk kontroll over store deler av landet.
 • Konflikten har skiftende og kaotiske skillelinjer. Russland gir eksplisitt og militær støtte til Bashar al-Assad, og havnet i 2015 i alvorlig konflikt med NATO-landet Tyrkia da tyrkerne skjøt ned et russisk jagerfly. Den konflikten er nå definitivt over, ettersom Russland ser det som et mål å få Tyrkia på sin side for å svekke landets bånd med Vesten.
 • USA har indirekte støttet syriske og kurdiske opprørsgrupper i kamp mot både IS og Assad-regimet, men avventet til 2017 med direkte angrep på syriske mål. President Trump ønsker nå å trekke seg ut av konflikten.
 • Den syriske hæren under al-Assads kontroll har i dag gjenvunnet kontrollen over mesteparten av den sørvestlige delen av landet, mens Den demokratiske føderasjonen Nord-Syria kontrollerer den nordøstlige delen på grensen mot Tyrkia og Irak.
 • Tyrkia fortsetter imidlertid sin støtte til Den frie syriske armé, bestående av desertører fra regjeringshæren, og er samtidig involvert i en pågående strid mot kurdisk milits inne i Syria for å hindre kurderne i å etablere selvstyre i regionen.
 • Det anslås at opptil 500.000 mennesker er drept siden konflikten startet.

Les også: Russland lover å slå hardt tilbake etter USA-sanksjoner

(Saken fortsetter under)

Fullstendig ødelagt

Gaziantep og Aleppo er to av verdens eldste byer. Det er funnet spor etter mennesker her fra 4.000 år før Kristus. På hver sin side av dagens grense har byene hatt mye med hverandre å gjøre i tusenvis av år. De har begge vært viktige handelssentra, i nyere tid med store industriområder. Før borgerkrigen var Aleppo regnet som Syrias viktigste industriby, med alt fra gullprosessering til produksjon av tekstiler, medisiner, elektronisk og mekanisk utstyr, kjemikalier og alkoholholdige drikkevarer. Mye av det ble eksportert.

Under stillingskrig og harde kamper mellom 2012 og 2016 ble store deler av Syrias nest største by fullstendig ødelagt – deriblant en tredjedel av gamlebyen, som står oppført på Unescos verdensarvliste. Kampen om Aleppo er blitt kalt «Syrias Stalingrad». FNs høykommissær for menneskerettigheter uttalte at krigsforbrytelser av «historiske proporsjoner» ble begått i byen, der befolkningen ble utsatt for kjemiske våpen, klasebomber og vilkårlige henrettelser. Over 30.000 mennesker ble drept, rundt 33.500 bygninger ødelagt eller sterkt skadet.

Les også: Aps tid som reformparti over

– Like trygt hos oss som i Paris

– Når Midtøsten skal restruktureres, er målet vårt at Gaziantep skal bli et økonomisk knutepunkt i regionen. Byene som er ødelagt er nødt til å bli bygget opp igjen, og investorene vil ikke gå glipp av denne sjansen, sier Sahin.

Fatma Sahin. Foto: Gard Setsaas

Hun representerer regjeringspartiet AKP, som har lite med arbeidere og kommunisme å gjøre. Direkte oversatt betyr navnet «Rettferdighets- og utviklingspartiet», og selv om partiet har visse islamistiske røtter, fremstår det i dag som et høyrepopulistisk parti med kraftig bismak av autoritarisme. Etter forsøket på statskupp mot president Recep Tayyip Erdogan og hans regjering i 2016, er pressefriheten blitt kraftig forverret.

Ifølge New York Times var 262 tyrkiske journalister fengslet ved inngangen til 2018. Bare Kina har buret inn flere. I et intervju med NRK i mars uttalte sjefredaktør Aydin Engin i den regimekritiske avisen Cumhuriyet at 70 prosent av tyrkiske medier kontrolleres av regjeringen, og at andelen øker i takt med fengslingen.

Under Finansavisens intervju med Fatma Sahin på et hotell i Sør-Frankrike, har vi følge av fire tyrkere. To av dem presenterer seg ikke, men bruker tiden på å filme intervjuet.

– Har Gaziantep fungert som en port for fremmedkrigere på vei inn i Syria?

– Overhodet ikke. Som grenseby har vi alltids noen utfordringer, men det er like trygt hos oss som i Paris eller andre steder, sier Sahin.

Les også: Aker skal bygge boliger med OBOS

Økonomisk knutepunkt

Seere av den franske agentserien «Le Bureau», som blant annet utspiller seg i de to nevnte byene, vil kanskje stusse over den påstanden. Et faktum er ihvertfall at Gaziantep allerede er et økonomisk knutepunkt i det sørøstlige Tyrkia. Skal man tro de lokale myndighetene har vekstraten i regionen vært dobbelt så høy som i resten av landet de seneste 15 årene. Statlige og europeiske overføringer på grunn av flyktningkrisen forklarer noe, men ikke alt.

Høsten 2016 ble 50 mennesker drept da en selvmordsbomber angrep en bryllupsfeiring med mange kurdiske gjester i Gaziantep. IS påtok seg skylden for også denne terroren. Foto: NTB Scanpix

– Ifølge den siste rapporten til Verdensbanken er Gaziantep rangert som den syvende mest konkurransedyktige byen i verden. Årlig eksporterer vi for 6,5 milliarder dollar, sier Sahin.

Verdensbanken lister opp disse faktorene for å havne på listen:

 • Rask økonomisk vekst. De øverste 10 prosentene av de 750 vurderte byene hadde en årlig BNP-vekst pr. capita på 13,5 prosent
 • Sterk sysselsettingsvekst. Topp 10 prosent opplevde 9,2 prosents jobbvekst i året
 • Økte lønninger og produktivitet
 • Sterk tiltrekningskraft på utenlandske investeringer

Tyrkia har et stort budsjettunderskudd som følge av ekspansiv finanspolitikk og trenger sårt utenlandsk kapital.

– Vi vil snakke med investorene om forretningsklimaet i Tyrkia. Det gjøres et arbeid med å senke kostnadene for å starte bedrifter og forenkle regelverket, sier Sahin, som selv hadde en ministerpost i Erdogans regjering mellom 2011 og 2014.

Les også: Han tapte 8,6 milliarder på én dag

Voldelig kamp

Avbyråkratisering kan komme godt med. Selv med privatisering og sterk økonomisk vekst – av CIA World Factbook anslått til 5,1 prosent i 2017 – er det lite tillitvekkende for utenlandske investorer at Nato-landet Tyrkia nå involverer seg i krigføring mot USA-støttede kurdere og amerikanske styrker i Syria. Denne uken møttes statslederne for Russland, Iran og Tyrkia i Ankara, og kunngjorde et løfte om samarbeid for en varig våpenhvile i Syria.

Samtidig ønsker Donald Trump seg fortest mulig ut av landet, og dermed etterlate amerikanernes allierte – kurderne – med sine egne problemer. Befolkningsgruppen har i generasjoner ønsket mer selvstyre i regionen, til store protester fra særlig Tyrkia, der flesteparten av dem bor.

(Saken fortsetter under)

En tyrkisk stridsvogn og et armert kjøretøy fotografert på grensen mot Syria. Foto: IHA via AP

Kampen er ofte blitt voldelig. President Erdogan startet i januar en militæroffensiv mot kurdiske enklaver nord i Syria, og har senere truet med en opptrapping, også forbi Syria og inn i Irak, for å hindre befolkningsgruppen i å etablere selvstyre – som på sikt kan true stabiliteten i Tyrkia, der flertallet av kurderne bor.

Hans tidligere minister fra Gaziantep er ikke enig i at tyrkiske militærstyrker er ute etter kurderne, som har stått i første rekke i krigen mot IS. Derimot er det den kurdiske separatistbevegelsen PKK som er utpekt som fienden. PKK er klassifisert som en terrororganisasjon av Nato, USA og EU, men ikke av FN, Sveits, Kina, India og Russland.

– Hvor tillitvekkende er det for potensielle investorer i grenseområdene at Tyrkia bedriver krigføring mot kurdere i Syria?

– For det første leder ikke Tyrkia en operasjon mot kurderne – de er våre brødre og søstre. Vi har kurdiske representanter i parlamentet, vi bor og lever sammen. Som Nato-medlem leder Tyrkia denne operasjonen mot IS og PKK. Intensjonen er å skape fred, sier Sahin.

Saken er opprinnelig publisert i Finansavisen lørdag 7. april

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:23 FN-panel: En million arter kan bli utryddet16:16 Nord-Koreas Kim møter Putin i Vladivostok15:52 Norsk-tamiler redde for å reise hjem15:35 Sri Lankas statsminister frykter flere bomber15:10 Saudi-Arabia henrettet 37 terrordømte15:10 Twitter tredoblet overskuddet14:56 Flere bøker gis ut, men færre selges14:55 De Bruyne mister United-kampen14:34 To hentet ut fra brannområde i Sokndal i Rogaland14:31 Venter milliardunderskudd i Norwegian14:28 Turistene rømmer Sri Lanka14:09 Mobbeoffer vant fram mot kommune – får 1,2 millioner i erstatning13:54 Trump møter dronning Elizabeth13:53 Ønsker kraftig poengstraff for rasisme13:52 Amundsen: Uklokt og skuffende av Solberg13:43 Gerhardsen innstilt som ny utdanningsdirektør13:42 Over 50 savnet i gruve i Myanmar13:30 Tor-Kristian Karlsen utsatt for grov vold på åpen gate13:12 IS hevder å stå bak Sri Lanka-terror12:55 Klare posisjoner foran lønnsoppgjøret i staten12:43 Indias statsminister avla stemme12:42 Europa kvitter seg med gjeld12:42 Macron skal presentere reformer12:33 Aksjonist anmeldt under demonstrasjon mot vindkraftverk12:32 Mann skadd i arbeidsulykke i tunnel12:10 Trond Giske og Haddy N'jie snakker ut på TV 212:00 Solskjær: – Spillerne har det vondt11:44 Eksperter: Lokal islamistgruppe fikk trolig bistand utenfra11:36 Tom Tvedt fortsatt i tenkeboksen: – Må vurdere nøye11:20 Kristoffersen-dom kommer trolig neste uke11:12 – Kirkeangrepet var hevn for moskéangrep10:59 NHL tenker grønt og kjøper klimakvoter10:33 Forsvaret: Militær kapasitet redusert etter fregattforlis10:25 Kasakhstans midlertidige president kan få fortsette10:24 Kvinne pågrepet etter drap på journalist i Nord-Irland10:01 Ble antatt før noen hadde lest manuset09:59 Program for malariavaksiner for barn rulles ut i Afrika09:55 Stenger en rekke tjenester denne uken09:21 Fansen gir styret og spillerne skylden for United-kollaps09:19 Helland etter nytt RBK-poengtap: – Vi er litt i slutten av oppkjøringa09:19 Regjeringen vil hente hjem foreldreløse barn av norske IS-krigere08:48 Bolig i Østfold er overtent08:33 Nytt jordskjelv på Filippinene07:58 New York Red Bulls avfeier Henry-samtaler07:57 Normal trafikk på Østfoldbanen etter avsporing07:52 Erna Solberg kritiserer Aps innvandringspolitikk07:41 Sabler ned det norske fagmiljøet07:35 Flere hundre barn bor på hemmelig adresse i Norge07:31 – Syrer tatt inn til avhør om terroren på Sri Lanka07:29 Pogba om Everton-tapet: – Respektløst overfor laget og fansen07:21 BT: Kampflyregningen har steget med 16 milliarder kroner07:03 Ola Hobber Nilsen dømmer toppoppgjør i Egypt06:46 Liverpool-legende presentert som ny Brisbane-trener06:34 Påskefreden over for May06:13 Zuccarello og Dallas til kvartfinale etter sudden death06:08 Norske barn om oppholdet i Syria: Det var kuler og krig06:04 Sørgedag, unntakstilstand og soldater i gatene på Sri Lanka06:02 Dødstallet på Sri Lanka har steget til 31006:01 Låvebrann i Buskerud slukket06:00 Alle alvorlige småbåtulykker i fjor under lupen i ny rapport05:55 Myanmars Høyesterett avviser journalisters anke05:50 Dette skjer i dag05:39 Muslimsk Dialognettverk fordømmer Sri Lanka-terroren05:38 Chelseas stortalent røk akillesen05:30 Dette skjedde i natt05:29 Katolske norsktamiler i sorg etter Sri Lanka-terroren05:18 Studie viser «skremmende rask» smelting av Grønlandsisen04:37 Savnet helikoptermannskap funnet i god behold på New Zealand04:21 Konsernsjef ville beholde navnet NSB03:49 Elleve døde etter jordskjelv på Filippinene03:28 Kontroll på boligbrann i Askim03:18 Jøder protesterer mot brenning av Judas-figur i Polen02:43 Tungvektere forlater KrF02:33 Nye IRA innrømmer og beklager drap på journalist02:07 30 års fengsel for drap på journalist i Bulgaria02:03 Mann til sykehus etter bilulykke i Rogaland01:47 Seks døde da småfly styrtet i Texas01:34 Staten krever 30 millioner i tilleggsskatt fra Sats01:28 Gavepakke for Solskjær og United da Chelsea bare klarte uavgjort01:21 Forlenget fengsling for Chelsea Manning00:52 Vietnams tidligere president Le Duc Anh er død00:49 ESA gransker utbyggingen av Trondheim Spektrum00:38 Nord-Korea bekrefter Kims Russland-besøk00:11 Sri Lanka: 31 utenlandske ofre identifisert23:44 Ti drept da politimann kjørte inn i folkemengde i Nigeria22:58 Algeries rikeste mann pågrepet22:56 Forskere tror tareoppdrett kan gjøre Norge klimanøytralt22:18 Tyrkia nekter å rette seg etter USAs Iran-sanksjoner22:02 VIF med sesongens første bortepoeng22:00 Sri Lanka ble advart om mulig terrorangrep21:35 Evaluering: Trafikkfarlige situasjoner rundt selvkjørende buss21:22 Anand stoppet Carlsens rekordjakt21:21 Preses i Den norske kirke ber regjeringen hente hjem barn av IS-krigere21:20 Leeds snublet og serverte Norwich21:00 Forskere frigjør opptak gjort på havets dypeste område20:44 Taxisjåfør mistet jobben etter å ha nektet å kjøre blind med førerhund20:43 Islandsk trio sendte AaFK til topps20:08 RBK-krisen fortsetter, Horneland fortsatt uten seier etter 0-0 mot Strømsgodset20:07 Knudtzon-scoring mot gamle lagkamerater da Molde tok over tabelltoppen20:07 Poengdeling for Mjøndalen og Tromsø
Siste nytt
16:23PolitikkFN-panel: En million arter kan bli utryddet16:16PolitikkNord-Koreas Kim møter Putin i Vladivostok15:52VerdenNorsk-tamiler redde for å reise hjem15:35VerdenSri Lankas statsminister frykter flere bomber15:10VerdenSaudi-Arabia henrettet 37 terrordømte15:10KulturTwitter tredoblet overskuddet14:56KulturFlere bøker gis ut, men færre selges14:55SportDe Bruyne mister United-kampen14:34NorgeTo hentet ut fra brannområde i Sokndal i Rogaland14:31PengerVenter milliardunderskudd i Norwegian14:28ReiseTuristene rømmer Sri Lanka14:09NorgeMobbeoffer vant fram mot kommune – får 1,2 millioner i erstatning13:54PolitikkTrump møter dronning Elizabeth13:53SportØnsker kraftig poengstraff for rasisme13:52PolitikkAmundsen: Uklokt og skuffende av Solberg13:43NorgeGerhardsen innstilt som ny utdanningsdirektør13:42VerdenOver 50 savnet i gruve i Myanmar13:30SportTor-Kristian Karlsen utsatt for grov vold på åpen gate13:12VerdenIS hevder å stå bak Sri Lanka-terror12:55PengerKlare posisjoner foran lønnsoppgjøret i staten12:43PolitikkIndias statsminister avla stemme12:42PengerEuropa kvitter seg med gjeld12:42PolitikkMacron skal presentere reformer12:33NorgeAksjonist anmeldt under demonstrasjon mot vindkraftverk12:32NorgeMann skadd i arbeidsulykke i tunnel12:10PolitikkTrond Giske og Haddy N'jie snakker ut på TV 212:00SportSolskjær: – Spillerne har det vondt11:44VerdenEksperter: Lokal islamistgruppe fikk trolig bistand utenfra11:36SportTom Tvedt fortsatt i tenkeboksen: – Må vurdere nøye11:20SportKristoffersen-dom kommer trolig neste uke11:12Verden– Kirkeangrepet var hevn for moskéangrep10:59SportNHL tenker grønt og kjøper klimakvoter10:33NorgeForsvaret: Militær kapasitet redusert etter fregattforlis10:25PolitikkKasakhstans midlertidige president kan få fortsette10:24VerdenKvinne pågrepet etter drap på journalist i Nord-Irland10:01KulturBle antatt før noen hadde lest manuset09:59Helse og livsstilProgram for malariavaksiner for barn rulles ut i Afrika09:55MotorStenger en rekke tjenester denne uken09:21SportFansen gir styret og spillerne skylden for United-kollaps09:19SportHelland etter nytt RBK-poengtap: – Vi er litt i slutten av oppkjøringa09:19PolitikkRegjeringen vil hente hjem foreldreløse barn av norske IS-krigere08:48NorgeBolig i Østfold er overtent08:33VerdenNytt jordskjelv på Filippinene07:58SportNew York Red Bulls avfeier Henry-samtaler07:57NorgeNormal trafikk på Østfoldbanen etter avsporing07:52NorgeErna Solberg kritiserer Aps innvandringspolitikk07:41Helse og livsstilSabler ned det norske fagmiljøet07:35NorgeFlere hundre barn bor på hemmelig adresse i Norge07:31Verden– Syrer tatt inn til avhør om terroren på Sri Lanka07:29SportPogba om Everton-tapet: – Respektløst overfor laget og fansen07:21NorgeBT: Kampflyregningen har steget med 16 milliarder kroner07:03SportOla Hobber Nilsen dømmer toppoppgjør i Egypt06:46SportLiverpool-legende presentert som ny Brisbane-trener06:34PolitikkPåskefreden over for May06:13SportZuccarello og Dallas til kvartfinale etter sudden death06:08VerdenNorske barn om oppholdet i Syria: Det var kuler og krig06:04VerdenSørgedag, unntakstilstand og soldater i gatene på Sri Lanka06:02VerdenDødstallet på Sri Lanka har steget til 31006:01NorgeLåvebrann i Buskerud slukket06:00NorgeAlle alvorlige småbåtulykker i fjor under lupen i ny rapport05:55VerdenMyanmars Høyesterett avviser journalisters anke05:50NorgeDette skjer i dag05:39NorgeMuslimsk Dialognettverk fordømmer Sri Lanka-terroren05:38SportChelseas stortalent røk akillesen05:30NorgeDette skjedde i natt05:29NorgeKatolske norsktamiler i sorg etter Sri Lanka-terroren05:18VerdenStudie viser «skremmende rask» smelting av Grønlandsisen04:37VerdenSavnet helikoptermannskap funnet i god behold på New Zealand04:21PengerKonsernsjef ville beholde navnet NSB03:49VerdenElleve døde etter jordskjelv på Filippinene03:28NorgeKontroll på boligbrann i Askim03:18VerdenJøder protesterer mot brenning av Judas-figur i Polen02:43PolitikkTungvektere forlater KrF02:33VerdenNye IRA innrømmer og beklager drap på journalist02:07Verden30 års fengsel for drap på journalist i Bulgaria02:03NorgeMann til sykehus etter bilulykke i Rogaland01:47VerdenSeks døde da småfly styrtet i Texas01:34PengerStaten krever 30 millioner i tilleggsskatt fra Sats01:28SportGavepakke for Solskjær og United da Chelsea bare klarte uavgjort01:21VerdenForlenget fengsling for Chelsea Manning00:52VerdenVietnams tidligere president Le Duc Anh er død00:49NorgeESA gransker utbyggingen av Trondheim Spektrum00:38VerdenNord-Korea bekrefter Kims Russland-besøk00:11VerdenSri Lanka: 31 utenlandske ofre identifisert23:44VerdenTi drept da politimann kjørte inn i folkemengde i Nigeria22:58VerdenAlgeries rikeste mann pågrepet22:56NorgeForskere tror tareoppdrett kan gjøre Norge klimanøytralt22:18PolitikkTyrkia nekter å rette seg etter USAs Iran-sanksjoner22:02SportVIF med sesongens første bortepoeng22:00VerdenSri Lanka ble advart om mulig terrorangrep21:35MotorEvaluering: Trafikkfarlige situasjoner rundt selvkjørende buss21:22SportAnand stoppet Carlsens rekordjakt21:21PolitikkPreses i Den norske kirke ber regjeringen hente hjem barn av IS-krigere21:20SportLeeds snublet og serverte Norwich21:00VerdenForskere frigjør opptak gjort på havets dypeste område20:44NorgeTaxisjåfør mistet jobben etter å ha nektet å kjøre blind med førerhund20:43SportIslandsk trio sendte AaFK til topps20:08SportRBK-krisen fortsetter, Horneland fortsatt uten seier etter 0-0 mot Strømsgodset20:07SportKnudtzon-scoring mot gamle lagkamerater da Molde tok over tabelltoppen20:07SportPoengdeling for Mjøndalen og Tromsø
Populært